Fanfic ajánló #2

Tudom, elég rég volt, hogy hoztam nektek egy adag fanfictiont, amit szerintem érdemes elolvasni. Gondoltam épp itt az ideje, hogy hozzak még párat.


Akik az elsőről lemaradtak volna, ITT megtalálják, vagy az összeset a Fanfic ajánló menüpontban. Ezek olyan angol nyelvű fanfictionök, amik véleményem szerint megérnek egy misét. Sajnos se időm se energiám, hogy lefordítsam őket, de ha valaki szívesen fordítgatna, azt örömmel vennénk.

De lássuk, miket is hoztam nektek.


Bitter Cold

Korhatár: 16                       Fejezetek: 34+            NEM BEFEJEZETT
Alternatív univerzum, vagyis nem a disztopikus jövőben játszódik! Igazából már 18-asra lett állítva a korhatár fanfiction.net-en, de eddig semmi olyan nem történt, csak említés szintjén voltak durva dolgok.
Az alapfelállás nagyon érdekes. Tobias az apja cégénél dolgozik, küszködve annak lehetetlen elvárásaival, rettegve a haragjától. Mégis mindene megvan, ami csak pénzben mérhető. Luxus lakás, autó, stb. Mégsem találja a helyét, és elég magányosan tengeti a mindennapjait. A sötétszürke hétköznapok azonban abban a pillanatban megváltoznak, mikor odaadja a kabátját egy szőke, hajléktalan lánynak.
Véleményem szerint ez az eddigi legjobban megírt történet, amit olvastam. Az eleje kissé vontatott, és a sok üzleti élettel kapcsolatos leírás kissé soknak tűnik, de ahogy beindulnak az események, egyre lebilincselőbb lesz a történet. Úgy az elmúlt húsz fejezet annyira pörgős volt, hogy sajnáltam, amiért vége volt a fejezetnek, és várhattam 3-4 napot, a következő részre.
Elég hosszú a történet, több, mint 100 ezer szó, de megéri adni neki egy esélyt, hamarosan úgyis vége lesz :( Ez egy komor, mégis aranyos, és egyben elgondolkodtató történet. Szóval ha csak ha egy angol nyelvű sztorit olvasnál el, az legyen ez!



The Third Pedrad

Korhatár: 16                       Fejezetek: 29+           NEM BEFEJEZETT
El tudnátok képzelni Trist úgy, hogy a Bátrakhoz született? Szerintem igen! Csakhogy még kisgyerek korában elveszítette a családját. Azonban a szülei barátja, Hana a szárnyai alá veszi. Tris úgy nő fel, mint Zeke és Uriah kishúga. Aki a legrettenthetetlenebb Bátor a csoportban. Négyes itt is Zeke legjobb barátja, emellett a saját beavatása után nem sokkal edzeni kezdi Trist. Négyes, aki alapból szerencsétlenül viszonyul a lányokhoz, nem tudja, mit is kezdjen azzal a ténnyel, hogy aki tetszik neki, az a legjobb barátja kishúga.
Vicces és aranyos sztori, elvétve egy-két drámával. Olvassátok, szeressétek!



Meeting Tobias

Korhatár: 16                       Fejezetek: 35+           NEM BEFEJEZETT
A történet nagyon hasonló A beavatotthoz, szóval az első kötet cselekményét követi. Azzal a különbséggel, hogy Tris és Tobias már az Önfeláldozóknál ismerték egymást, és barátok voltak. Vajon így hogyan fog telni a beavatás, és hogyan alakulnak azok a bizonyos érzelmek.
Nagyon szeretem az olyan történeteket, ahol a két főhős korábban barátok voltak, és szerintem az az egyik legjobb ilyen jellegű sztori, szóval olvassátok nyugodtan, mert megéri.

A tovább után már spoileresebb olvasmányokat találtok, úgyhogy vigyázzatok, mit olvastok el belőlük.



Whatever it Takes

Korhatár: 18                       Fejezetek: 27+           NEM BEFEJEZETT
SPOILER A LÁZADÓRA! Van benne pár 18-as jelenet!
Mi minden történt volna máshogy, ha Beatrice akkor mégis úgy dönt, hogy az Önfeláldozóknál marad. De tudja jól, hogy ez nem az a hely, ahol igazán önmaga lehet. De aztán minden megváltozik, amikor találkozik egy csoportnélküli fiúval, aki a Bátrak ruháit viseli.
Ez is egy érdekes történet, hiszen mindkét főszereplőt egy, az eredeti történettel ellentétes környezetben ismerhetjük meg. Négyes, aki inkább csoportnélküli lesz, minthogy a csoportjában maradjon, és Beatrice, aki később az apja mellett vezető pozícióba kerül, miközben titokban megszegi a csoportok alapvető szabályait.
Még nem befejezett a történet, de elég akciódús. Érdemes elolvasni, ráadásul ez is mindjárt véget ér.



Believe in Us

Korhatár: 18                       Fejezetek: 17+            NEM BEFEJEZETT
KIZÁRÓLAG ERŐS IDEGZETŰEKNEK! Ez a sztori minden, csak nem kedves és bájos. Tele van erőszakkal, és hasonló dolgokkal. Szóval vegyétek komolyan a 18-as karikát.
Egyik ismerősöm írja ezt, egy német lány, aki nagyon kedves és aranyos, szóval nem értem, hova szorult belé ennyi szadizmus, de valahogy mégis így van. Én is szadista vagyok, de még nekem is durva ez a történet.
Miután Andrew és Evelyn az életüket vesztették, Natalie és Marcus összeházasodtak, és még egy közös gyerekük is született. Azonban Marcus semmit sem változott az évek alatt. Épp olyan szörnyeteg, mint volt, sőt, még rosszabb is annál. Tobiasnak, Trisnek és Elizabeth-nek sok dolgon kell keresztül menniük, hogy megtalálják a boldogságot, és mindenek előtt, hinniük kell egymásban.
Azt nem tudom, hogy ebből lesz-e romantikus történet a végén, hiszen itt Tris és Tobias olyanok, mint a testvérek. Ezen Jessi is erősen gondolkodik még...
Szóval ha kellően szadista vagy, és nem zavar, hogy olyan dolgok történnek a kedvenc szereplőiddel, amit a legnagyobb ellenségeidnek sem kívánnál, akkor ez a történet való neked!



Heard Your Voice

Korhatár: 18                       Fejezetek: 27+           NEM BEFEJEZETT
SPOILER A HŰSÉGESRE! Van benne pár 18-as jelenet! (És ne nézzetek ennyire perverznek...)
Tris zavarodottan tér magához. Már nem a Hivatalban van, hanem ismét a Bátraknál. És épp Négyessel az új felavatottakat képezik ki. Csakhogy senki sem emlékszik arra, mi is történt a városban. Tris Peterrel jár, Christina és Tobias együtt vannak... Mi a fene? És akik meghaltak a harcok során szép lassan visszatérnek a halálból. Trisnek ki kell derítenie, mi folyik a háttérben. De vajon talál maga mellé segítséget? Lesz valaki, aki emlékszik rá?
Ez egy érdekes alternatív befejezés, megéri elolvasni!



2 megjegyzés:

  1. Szia.Nekem nagyon tetszenek a történeteid és nagyon örülnék ha ezek közül párat lefordítanál és ha kell én nagyon stivesen segítek a forditással.De ha forditanám a szöveget nem is biztos hogy teljesen jo lesz.Remélem tudok majd segíteni és remélem nem hagyod abba a történetek írását.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnos sok időm a fordításra nincs, viszont másból fog jönni fordítás még, meg persze az írást sem hagyom abba.
      A fordításon pedig te gondolkodj el, hogy mit szeretnél, meg mennyire. Sok időm sajnos nincs, de mindent szívesen fogadok :)

      Törlés