10 nap A lázadóig...

VISSZASZÁMLÁLÁS INDUL!


Ma nekikezdek a visszaszámlálásnak, Ugyanis már csak 10 nap, és a mozikban A lázadó!
Ennek örömére kigondoltam minden napra egy kis játékot nektek. Nem kell nagy dologra gondolni, de talán így gyorsabban telik az idő mint nektek, mint nekem. Na meg igyekszem kicsit aktivizálni titeket, úgy még élvezetesebb az oldallal foglalkozni. Érdemes lesz minden nap figyelni az oldalt újabb feladatokért.

JÁTÉK:
Emlékeztek még rá, hogyan is kerültetek kapcsolatba A beavatott világába? A könyv vagy a film került előbb a kezetekbe? Esetleg még csak a filmet láttad? Oszd meg a történetedet hozzászólásban!

Az én történetem...
Úgy 2013. szeptembere lehetett. Épp a Végzet Ereklyéi sorozatot olvastam nagy bőszen, mikor a témához kapcsolódó hazai rajongói blogon, az Árnyvadászok oldalon böngésztem, ahova felkerült egy könyvajánló rovat. Épp az első kedvcsináló A beavatottról szólt.
Az ott leírtak megragadták a figyelmemet, és úgy voltam vele, ez biztosan jó könyv lehet. És csóró könyvmoly lévén le is töltöttem ebookban. Igen, itt kezdődött minden. Egyik este úgy voltam vele, hogy oké, nézzük milyen. Csak beleolvasok... Erre mire észbe kaptam, már elmúlott este 10, és már vagy 50 oldalt elolvastam. Annyira magával ragadott a történet, hogy képtelen voltam abbahagyni az olvasását. Négy nap alatt ki is végeztem a könyvet.
Ekkor még nem is tudtam, hogy a könyvből film fog készülni. Valahogy olvasás közben akadtam rá pár jelenetfotóra (a késdobálósra biztosan emlékszem), és akkor esett le, hogy basszus, ebből film lesz!
Az első könyvön felbuzdulva meg is volt mire költöm a 4 ezer forintos Libri könyvutalványomat: megvettem az első két kötetet. A lázadó már csak két napig bírta, elég hamar kiolvastam. Aztán A hűségest még angolul kiolvastam. A hivatalos megjelenés napjára (köszönjük külföldi rajongók...), és ez volt az első angol nyelvű könyvem, ráadásul 8 nap alatt el is olvastam. Csak rossz volt, mert még idehaza nem nagyon olvasta senki, és nem volt kivel lelkizni (bocs mindenkitől, akinek anno lespoilereztem az egészet, a lelki megnyugvásomhoz járultatok ezzel hozzá!).
Azóta újraolvastam az egész sorozatot angolul, meg persze A hűségest magyarul, meg a Négyest. És akkor ott van a két filmes könyvem, meg a kis csecsebecséim, mint a kulcstartóm és a nyakláncom.
Na és persze ez az oldal!
Úgyhogy kijelenthetem, hogy nem lehetek elég hálás Deszy-nek, aki ha az oldalán nem javasolja ezt a trilógiát elolvasásra, valószínűleg nem én lennék az egyik legnagyobb rajongó idehaza, és most ezt sem olvashatnátok, főleg nem itt, az oldalon.

Ne feledjétek: holnap is egy jó kis játékkal készülök nektek!


11 megjegyzés:

  1. Én elöszőr a filmmel találkoztam és egyből meggyözött miutan megnéztem egyből rákerestem és meg talaltam hogy könyvből lett megirva igy egyből le is szedtem ez első rész könyvbe ott egy kicsit zavar az időrendiség de minegy azt 3 nap alatt kiolvastam utána a másodikat is és azt is kiolvastam 5 nap alatt !! :) és mikor meg tudtam hogy van harmadik része mar tudtam mire költsem a szülinapi pénzem :) nekem azért is jelentős az a könyvsorozat mert ezek miatt szeretem meg az olvasást meg addig nem is olvastam igazán :) ez az én történetem :) <3

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Én először a könyvel találkoztam, vagyis a tartalmával, de valamiért halogattam az elolvasását (talán mert nem volt kedvem hozzá :( ). Aztán egy idő után már meg is feledkeztem róla. Egyszer láttam, hogy adni fogják a TV-ben. Elég ismerősnek tűnt, aztán rájöttem, hogy miért is. Mikor láttam a filmet NAGYON tetszett...rögtön elő is vettem a könyvet és neki kezdtem olvasni. Úgy körülbelül egy hét alatt ki is olvastam. Utána megtudtam, hogy van egy kiegészítő kötete, méghozzá Négyes szemszögéből. Gyorsan el is szaladtam megvenni és pár nap alatt ki is végeztem. Úgy rá egy hétre lebetegedtem és gondoltam, hogy ki kellene olvasni a többi részt is. A Lázadót pár nap alatt kiolvastam, a Hűségest pedig csak egy nap alatt (ami nálam nagy szó, mert eddig elég keveset olvastam és elég lassan).
    Az biztos, hogy mióta kiolvastam a kötetet sokkal többet olvasok!!!!!! :p :D :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Én a filmet láttam előbb, barátom ajánlotta, miután nagy Hunger Games fan vagyok :)

    Utána elolvastam a könyveket, az első jó volt a második nem rossz, a harmadik viszont kritikán aluli :( (Nem is olvastam végig az után a bizonyos esemény után, talán egyszer..)

    Szóval a második filmet még megnézem, de a harmadikat csak akkor, ha teljesen átírják és nem marad hű a könyvhöz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, nem egy happy end-del végződik. Mikor én elolvastam a 3. kötetet is, első gondolataim azok voltak, hogy hogy lehet ennyire kegyetlen Veronica Roth és hogy ezt a részt képtelen leszek megnézni moziban, kizárólag csak otthon. Ezek a gondolatok máig sem változtak meg, viszont úgy gondolom, hogy nem szabad a filmben megváltoztatni a végét. Nem tudom most megfogalmazni normálisan, de ettől a befejezéstől lett igazán jó ez a trilógia. A valóságban sem minden fenékig tejfel. Meg kell emészteni (van mit), és elfogadni, hisz ilyen a való élet.

      Törlés
  4. Én a filmmel találkoztam először. Nem nagyon szoktam magamtól csak úgy filmet nézni, nem is vagyok otthon igazán a filmek világában, férjem viszont annál inkább. Egyik novemberi estén az ő ajánlására megnéztük a Csillagjainkban a hibát. Majd mikor vége lett, mondta, hogy nézzünk meg egy másikat is, ugyanaz a két szereplő játszik benne. Gőzöm nem volt addig A beavatott trilógiáról. Pár nap múlva kezdtem csak egy kicsit kutakodni, mikor felfedeztem, hogy jé, ez egy könyv trilógia és hamarosan lesz a 2. rész is a mozikban. Aztán eljött a karácsony, és fadíszítés közben férjem csak úgy betette újra ezt a filmet. Persze én rátapadtam a képernyőre :) Akkor jött el annak is az ideje, hogy leszedtem a könyveket, lévén, hogy végre téli szünet és lesz időm olvasni. 5 nap alatt elolvastam mind a 3 könyvet, úgy, hogy közben hazautaztunk és szilveszter is volt :) Alig vártam, hogy újra elkezdjek dolgozni, és végre elmenjek egy könyvesboltba és megvegyem a Négyest, amit persze utána alig tudtam letenni. Ahogy azt elolvastam, újrajött a 3 könyv, szintén néhány nap alatt. Azóta csak azért nem olvastam újra, mert tudom, hogy nem tudom mértékkel olvasni, egyszerűen nem tudom letenni. De most a tervem, hogy hétvégén elolvasom az első két részt, mielőtt moziban megnézném a filmet. Szóval azt hiszem, nem kicsit lettem fanatikus (pedig nem vagyok már tinédzser), de nem bánom :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Az én történetem nem is olyan régen kezdődött 2014.október november környékén nagyon unatkoztam egyik este és nézelődtem a neten milyen filmek is vannak. Azt tudni kell rólam hogy borzasztó filmnéző vagyok. Cím és borító alapján választok...és egy filmet nem tudok egyszerre megállítás nélkül végig nézni. Vagy ha még is az nagyon nagy szó. Szóval keresgéltem és rábukkantam a Beavatottra és mivel már sokszor láttam a találati listába ezért úgy döntöttem neki esek. Ekkor még semmit nem tudtam róla csak elindítottam és a maga több mint 2 órájával úgy lekötötte a figyelmem hogy azt el sem hittem. Izgalmas volt és magával ragadó. Miután végeztem vele nem hagyott nyugodni a gondolat nekem ebből még kell fel kiáltással elkezdtem kutakodni. Kritikák után. Ekkor bukkantam rá a facebook csoportra is és az oldalra is. Nem kellet sok hogy beszerezzem a könyveket amiket hát tényleg napok alatt faltam fel. És Én is ugyan abban szenvedtem hogy a környezetemben senki nem olvasta ezért a lelki fájdalmamat a csoportban és itt az oldalon élem ki szóval ezúton is köszönöm :) Jelenleg ott tartok h már számolom vissza napokat a filmig. Lassan elő is veszem a könyvet újra olvasásra. És ebből írom az egyik órámra a tanulmányomat is szóval remélem sikerül.

    Ez lenne az én kis kusza történetem :)

    VálaszTörlés
  6. Én először a barátnőm álat ismertem meg a Beavatott filmet :) Egy hétvégén aztán megnéztem a filmet, ami nagyon nagyon tetszett :) Utánanéztem a neten és rengeteg kritikát és ajánlót olvastam ... egy kutatásom alkalmával megtaláltam az e-book formátumban a könyvet amit 3 nap alatt el is olvastam :) Az ezt követő napon újra megnézetem a filmet és követtem a könyvben is a történéseket :) Később letöltöttem a Lázadót és a Hűségest is , mind kettő nagyon tetszett :) :D Abban a szerencsés helyzetben találtam magam, h a legjobb barátnőmmel egyszerre olvashattam a könyveket és így meg is beszélhettem vele :) ( éjjelekbe nyúló olvasások *.* izgatott várakozás és 2 napost trauma a vége után ) Jelenleg arra készülök h újraolvasom a trilógiát :) A Négyest még nm volt alkalmam elolvasni de számításaimban van :D
    Ez lenne az én kis történetem :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Az én történetem hasonló a tiédhez Bia. 2014 júniusában épp az Éhezők viadala oldalt nézegettem, amikor rátaláltam egy könyvajánlóra. Na akkor hallottam először a könyvről, de akkor még hidegen hagyott (óriási hiba!!!). Majd megláttam egy képet a filmből amin Theo is szerepel és úgy egy kicsit felkeltette az érdeklődésemet a film. De ha én filmet akarok nézni, akkor előtte elolvasom a könyvet (ha van belőle). De akkor még nem voltam könyvmoly (újabb vétek!!!) és csak az Éhezők viadalát olvastam addig, ezért nem voltam még beiratkozva a könyvtárba sem, így hát pdf-ben letöltöttem és elkezdtem olvasni. Amikor a negyedénél tartottam, akkor rámírt egy barátnőm facebook-on és mondta, hogy egy olyan jó filmet látott és az a kedvenc filmje. Na vajon melyik film volt? Hát persze, hogy a Beavatott! :D Én meg mondtam neki, hogy épp azt olvasom és tényleg jó. Ő meg küldött egy képet Négyesről. És ki volt az?! Hát Theo James, akiről már láttam képet, csak nem tudtam, hogy kit alakít. Úgyhogy szupergyorsan kiolvastam a könyvet és megnéztem a filmet. Mára már elolvastam mindegyik könyvet és nekem is vannak szuper dekorációim a szobámban meg poszterek és a kulcstartóm is már készül (én rajzoltam a gépen és már el van küldve, hogy kivágja az egyik ismerősünk ^^) és könyvmoly is lettem Ancsinak, az Éhezők viadala trilógiának és a Beavatott trilógiának köszönhetően. :)

    VálaszTörlés
  8. Kábé egy éve történt, amikor a nővérem polcán megláttam a beavatott két kötetét. De egy pillantásnál nem is tartottam többre. Aztán úgy egy hét múlva megkérdeztem tőle: Olvasni akarok, mit ajánlsz? Erre persze azt felelte: Hát a beavatottat. De valahogy nem keltette föl az érdeklődésem, így kutattam valami másik könyv után. Jött a másik nővérem, hogy nézzünk valamit, mert talált egy nagyon jó filmet. Amit a nővérem jónak talál az biztos rossz, szóval inkább telefonoztam.:D De mivel feliratos volt, nem tudtam nem odanézni, így egyre többször pillantottam fel a képernyőre, végül azon kaptam magam, hogy a mobilom a földön hever. Egyszerűen fantasztikus, izgalmas egy film volt, és mégegyszer megakartam nézni. Megkérdeztem mi a címe, mire jött a válasz: A beavatott. Hát mit ne mondjak, egyből kerestem a könyvet, de nem találtam, mivel kiderült, hogy a nővérem elrakta a bőröndjérbe, mert 1 évre kiment Frao.-ba. Na mondom ez rohadt jó. Akkor megkerestem pdf-ben, és megtaláltam mind a hármat, majd egy hat nap alatt kiolvastam, úgy hogy alvás helyett is a sorokat faltam. Egy hónap múlva jöhetett mégegyszer. Majd még 10-szer a film, aminek a szövegét már kívülről fújom. :D

    VálaszTörlés
  9. Én először a filmelőzetessel találkoztam, ami nagyon tetszett, és utánnanéztem a történetnek.
    2 napon belül már a kezemben volt a könyv és 1 nap alatt kiolvastam :)
    A Lázadót és a Hűségest együtt kaptam meg, azokat 2-2 nap alatt végeztem ki.
    A Négyes talán 4 óra volt, de egy picit a fordítás miatt szomorú vagyok.

    VálaszTörlés
  10. Nem vagyok egy nagy moziba járós (bocs, nem tellik rá ) sem letöltögetős, így nem is tudtam a filmről, sem a könyvről.

    Éppen neteztem, háttérben ment a TV. elkezdődött a film, fél füllel hallgattam, nem néztem. Aztán hallgattam, majd érdekesnek találtam így hátrafordultam, gondoltam belenézek... rá 5 perc múlva net kikapcs, majd tv elé kucorgás...film végignéz, majd másnap: mi is volt ennek a filmnek a címe? majd internet, aztán you tube (hogy mennyiről is maradtam le a film elejéről, aztán kiderült, hogy csak 1 percről)... ekkor rátapadtam a könyvre, amit 3 nap alatt ki is olvastam (ami eléggé idegen tőlem), aztán a lázadó, majd a hűséges (szintén pár nap alatt).

    VálaszTörlés