Fanfic fordítás: Az a három szó - 41. fejezet


Megérkezett a mai fejezet is, amiben kiderül, ki hogyan teljesített a beavatáson, és milyen fergeteges buli követi az eredményhirdetést. Vicces fejezet elé nézünk.

Köszönjük Mártinak a fordítást. Jó olvasást!
Az eredeti történetet ITT találjátok!




41. fejezet



NÉGYES


Az ágyon fekve beszélgetünk.

- Szóval vezetőség? Gondolod, hogy elfogadod Apa ajánlatát? – kérdezem.

- Nem tudom, nem igazán gondolkodtam rajta. Annyi minden történt, el sem hiszem, hogy vége a beavatásnak. Úgy érzem… nem is igazán tudom, hogy érzek, annyi minden kavarog az agyamban. Szerintem király lenne, ha én is kapnék egy ilyen lakást, mint a tiéd. Szuper lenne.

- Erről jut eszembe – szólalok meg. Ideges vagyok. Nem tudom, hogy leszek képes kinyögni a szavakat. – Már minden cuccod itt van. Nem lenne muszáj cipelni megint.

- Nincs olyan sok cuccom – mondja. Mindketten hallgatunk egy ideig. – Várj, mit mondtál?

Oké, Tobias, most légy bátor! – gondolom. A szemébe nézek, és biztos vagyok benne, hogy tudja, miről beszélek, de ez nem teszi könnyebbé kimondani.

- Azt akarom, hogy maradj itt – mondom. – Úgy értem, szeretném tudni, hogy ideköltöznél-e. – Kimondtam.

- Igen – suttogja.

- Igen? – mondom, de többnek hangzik, mint egy kérdés. Mosoly terül szét az arcomon, remélve, hogy jól hallottam. Egyébként komplett idiótának látszok.

- Igen! – mondja ezúttal sokkal hangosabban.

- Igen – ismétlem meg. Megölelem, aztán gyengéden megcsókolom az ajkát. Azt hiszem, én vagyok a legboldogabb ember ebben a pillanatban. Tris kacag, és én is nevetni kezdek. Annyira megkönnyebbültem, hogy igent mondott.

***

Az ebédlőbe megyünk, itt fogják bejelenteni a rangsort. A terem zsúfolásig megtelt, ahogy megpróbálunk átvágni a barátainkhoz.

- Itt a tökéletes tízes – mondja Shauna.

- Tessék? – kérdezem.

- Nos, neked négy félelmed van, Trisnek hat. Az összesen tíz. És mivel úgy látom, egy pár vagytok, úgy döntöttem, ti vagytok a tökéletes tízes – magyarázza.

Tris a vállamba nyög, és elrejti az arcát a többiek elől, én csak a fejem rázom. Mindenki nevet.

- Nem hiszem el, hogy így kigondoltad – mondom.

Zeke felém nyújt egy üveget, de elutasítom.

- Ne mondd nekem, hogy nem iszol – mondja. – Ugyan már, innod kell. Képzeld el, mennyi őrültséget művelhetünk ma éjjel. Talán megint fellógathatnánk Uriah-t a mászófalra.

- Hé, a közelembe ne gyertek ma éjjel – kiált fel Uriah. Mindenki nevetni kezd.

- Uriah, most váltál taggá, csak remélheted, hogy nem lesz olyan őrült, mint a mi beavatási bulink – mondja Zeke.

- Miért? Mi történt? – kérdezi Christina.

- Az volt az egyik legőrültebb éjszaka a Bátrak történelmében – mondom. – Legalábbis azt mondták másnap.

- Nem emlékeztek rá? – kérdezi Tris.

- Egyáltalán nem – válaszol Zeke.

- Négyesen és Zeke-n fekve ébredtem fel, akik egymást ölelve aludtak a hálóteremben – mondja Shauna. – De valószínűleg az volt a legjobb része.

Mindenki Shaunára, Zeke-re és rám néz. Christina, Will és Tris még nem hallotta a beavatásom történeteit.

- Nos, Shauna egy tetoválással a karján ébredt, ami a Zeke iránti szerelmét hirdette. Az más kérdés, hogy akkor még nem voltak együtt. Zeke-nek eltört a lába, és egy cetli volt rajta, hogy jelentkezzen a gyengélkedőn, ha kijózanodott, hogy meg tudják röntgenezni, mivel túl részeg volt hozzá – mondom.

- És veled mi történt? – kérdezi Tris.

Shauna és Zeke szétröhögik a fejüket. Szerintem mindenki azt hiszi, megőrültek.

- Levágatta a haját – mondja Shauna.

- Az nem olyan rossz – mondja Christina.

- Ó, de igen, az volt – mondja Zeke még jobban nevetve.

- Pofa be, tetszett a hajam – mondom.

Tris zavartan néz, ezért Shauna elmagyarázza.

- Négyesnek hosszú haja volt. Nem olyan hosszú, mint a tiéd, Tris. Talán mint Christináé. Tényleg szép hullámos haja volt, a lányok szerették. – A fogamat csikorgatom a gondolatra, hogy azok a lányok állandóan a hajamat tapogatták. Szar volt!

- Valaki kihívta, hogy vágassa a haját Önfeláldozó-rövidre, ő pedig amilyen seggrészeg volt, megtette – mondja Zeke.

- Nem tudom elképzelni Négyest hosszú hajjal – mondja Will.

- Én úgy szeretem a hajad, ahogy van – mondja Tris olyan halkan, hogy csak én hallom.

- Azt hittem, megint megnöveszted – mondja Marlene.

- Engem nem zavar – mondom. – Ezt könnyebb kezelni. Ráadásul a lányok már nem akarják állandóan megérinteni. – Mindenki nevet. Nem hiszem, hogy ez vicces, halál komolyan mondtam.

- Talán legközelebb kihívlak, hogy növeszd meg újra – mondja Zeke. – Tris biztos élvezné.

- Zeke! – kiáltok fel.

Látom, hogy Apa int. – Mennem kell, lerendezni a hivatalos dolgokat. Sok szerencsét. Visszajövök, amint bejelentették a rangsort – súgom Tris fülébe.

- Oké, kösz – mondja. Odasétálok a többi vezetőhöz. Készen állunk bejelenteni az idei év új tagjait. Majdnem elfelejtettem, hogy vezető vagyok, amíg a csoportváltókat edzettem. Ez volt életem legintenzívebb néhány hete.



TRIS


A barátaim mellett állva figyelem, ahogy Tobias odamegy a többi vezetőhöz. Akarok én is vezető lenni? Ezt jól meg kell gondolnom. Ez azt jelentené, hogy együtt dolgozhatnék Tobiasszal, de talán sok lenne együtt dolgozni és együtt élni. Nem tudom. Sokat kell gondolkodnom. Csak remélni tudom, hogy bármi lesz is a bankett után, nem lesz olyan őrült, mint Tobias beavatási bulija.

A mikrofon recsegése rángat ki a gondolataimból. Odanézek, és látom, hogy Max az asztalon áll mikrofonnal a kezében. A kezével megkocogtatja a mikrofont, és az egész helyiség elcsendesül.

- Ismét egy új év, és egy csapat új tagot köszönthetünk a Bátraknál – mondja. A tömeg éljenez. – Gratulálunk az új tagoknak! – A tömegből újra kitör a lelkesedés, de ezúttal az öklükkel verik az asztalt. A zaj a mellkasomban visszhangzik, és nem tehetek róla, elvigyorodok. – Mi a bátorságban hiszünk. És a cselekvésben. Hiszünk a félelemtől való megszabadulásban, és abban, hogy megtaláljuk a módját, hogy kiűzzük a rosszat a világból, hogy a jók boldoguljanak és bőségben élhessenek. Ha ti is hisztek ezekben a dolgokban, akkor most üdvözlünk benneteket a köreinkben.

- Holnap, immár tagként, az első tíz helyen végzett felavatott első cselekedeteként munkakört választ magának. Abban a sorrendben, ahogy végeztek – mondja Max. – Ha nem kerültél be az első tízbe, akkor holnap megbeszéljük, milyen lehetőségeid vannak. Mindannyian tudjuk, hogyan kerül meghatározásra a rangsor, úgyhogy térjünk is rá. A rangsor a képernyőn fog megjelenni mögöttem.

Ahogy befejezi, a nevek megjelennek a képernyőn. Felnézek, és látom, hogy az egyes szám mellett az én képem szerepel, és a név: „Tris”. Nem hiszek a szememnek. Nemcsak hogy tag lettem, de első helyen végeztem. Will átkarol, és megölel. Éljenzést, nevetést és kiabálást hallok. Christina a képernyőre mutat, a szeme tágra nyílik, és megtelik könnyel. Visszanézek a táblára, és szemügyre veszem, hol végeztek a barátaim.

Tris

Uriah

Lynn

Marlene

Edward

Will

Christina

A listán szereplő többi nevet nem ismerem, ők Bátornak születettek. Myra még nem tag, de biztos vagyok benne, hogy végül megcsinálja. Remélem az ő és Edward érdekében. Mosolygok, Christina pedig megölel. Valaki megragad hátulról, és a fülembe kiált. Uriah az.

- Gratulálok! – kiabálom.

- Megcsináltuk – mondja. – Ideje bulizni! – Mielőtt válaszolhatnék, elrohan az emberek közé.

Will és Christina csókolóznak. Körülöttem a Bátrak az öklükkel dobolnak. Aztán valaki megérinti a vállam, és Tobias áll mögöttem. Megfordulok.

- Gratulálok, Miss Első – mondja. Elmosolyodok, ahogy lehajol, és megcsókol. Ez a legjobb érzés a világon, most, hogy tudom, hogy a Bátraknál maradok, csak még valóságosabbá teszi. Visszacsókolom Tobiast, és arra gondolok, milyen szerencsés vagyok, hogy újra megtaláltam. Zeke ugrálása választ szét minket.

- Ideje bulizni! – Olyan, mint egy kisgyerek, aki túl sok cukrot evett. Hallom, hogy Tobias felnyög, és pedig csak nevetek.

***

Lüktető fejjel ébredek. Olyan, mintha valaki a szívverésem ütemére dobolna. Lassan kinyitom a szemem, és látom, hogy Tobiason fekszem, és az ő szívverése az, amit hallok. Behunyom a szemem abban a reményben, hogy az érzés elmúlik. Nem, mintha nem szeretném hallgatni a szívdobogását, de ma valahogy nem.

Nyögést hallok a szobából, és arra gondolok, vajon hol lehetek. Csak azt tudom, hogy Tobiasszal vagyok. Ő elkezd mocorogni, ebből tudom, hogy ébren van. Nem tud mozogni, mert rajta fekszem.

- Tris – mondja.

- Kérlek, ne beszélj – mondom. – Úgy érzem, felrobban a fejem.

Nevetni kezd, ettől szörnyű érzés támad a gyomromban. Túl gyorsan ülök fel, a szoba pedig forogni kezd.

- Jól vagy? – kérdezi.

A fejem rázom, és megkérdezem: - Hol a fürdőszoba?

A fürdő felé mutat; most látom, hogy a Bátornak születettek hálótermében vagyunk. Nem voltam itt sokszor, úgyhogy amikor látom, merre mutat, gyorsan felugrok, és futni kezdek. Épp időben érkezek ahhoz, hogy kihányjak mindent a vécébe. Érzem, hogy valaki megfogja a hajam, és elhúzza az arcomból. Egy nagy kéz simogatja a hátam. Felnézek, és látom, hogy Tobias áll mellettem vigyorogva.

- Miért mosolyogsz? – kérdezem.

Felnevet. – Üdv a Bátraknál!

Nyögök, és a következő pillanatban a fejem megint a vécé fölött van. Fogalmam sem volt, hogy ennyit bír a gyomrom. Bár nyilvánvalóan most nem, mert folyamatosan öklendezek. Soha többet nem iszok, gondolom magamban. Tobias még mindig nevet.

- Dehogynem fogsz – mondja.

- Honnan tudod, mire gondoltam? – kérdezem.

- Mert mindenki erre gondol, amikor a feje első alkalommal lóg a vécébe.

Végre abbahagyom a hányást, és felállok. Tobias a kezembe nyom egy üveg vizet, amiért most nagyon hálás vagyok. Kortyolok egyet, és nagyon jó érzés. Tobias megölel, és megkérdezi: - Jól érezted magad múlt éjjel?

Próbálok visszagondolni a múlt éjszakára, mielőtt válaszolok. De semmi. – Semmire sem emlékszem az után, hogy Christina elhívott táncolni – mondom.

- Lehet, hogy jobb is – mondja.

- Ó, ne, mit műveltem?

- Semmi rosszat. Semmi rosszat, a Bátrakhoz képest – mondja. Ezzel nem segít. A Bátrak mércéje nem túl magas, ha az ivásról és a bulizásról van szó. Visszamegyek a hálóterembe, ahol az ágyak vannak, és ha nem tartanék attól, hogy megint rosszul leszek, nevetnék.

Christina arccal lefelé fekszik Will mellkasán egy szál alsóneműben. Zeke elnyúlt a padlón. Marlene és Lynn egymást átölelve fekszenek az egyik ágyon, Shauna pedig úgy alszik, hogy az egyik karja és lába lelóg az ágy egyik felén. Fogadni mernék, ha egy picit is megmozdulna, leesne.

- Hol van Uriah? – kérdezem.

Tobias megvonja a vállát, aztán odamegy Zeke-hez és óvatosan oldalba rúgja.

- Shauna, hagyj békén, nincs hozzá kedvem – motyogja Zeke.

Tobiasszal nevetünk. Odamegyek Christinához és Willhez. Mielőtt felébreszteném Christinát, ráterítek egy takarót. Még mielőtt felébreszthetném, hangos kopogást hallok, mint amikor Tobias jött felébreszteni minket a beavatás alatt.

Nyögések és sóhajtások hallatszanak, ahogy mindenki lassan felébred. Nagyon vicces látvány. Pokoli buli lehetett múlt éjjel.

- Gyerünk, keljetek fel – mondja Tobias. – Meg kell keresnünk Uriah-t.

Zeke felül, és kidörzsöli az álmot a szeméből. Tobiasra néz, és elkezd nevetni.

- Zeke, te tudod, hol van, igaz? – kérdezi Tobias.

- Aha – mondja Zeke, és tovább nevet.

Shauna felül.

- Ugye, nem?

Most már Tobias is nevet, én pedig úgy érzem, lemaradtam valamiről. Mit műveltek? Tobias megragadja a kezem, és elkezd kihúzni a hálóteremből a Kút felé. A Kútban egy csapatnyi ember áll a mászófal előtt. Tobias felmutat, és meglepődve látom Uriah-t, aki a fal tetejét lóg egy hámban. Csodálatos módon még mindig alszik.

Zeke és Shauna odajönnek, és hisztérikusan nevetnek.

- Hogyan tettétek fel oda, Zeke? – kérdezi Tobias.

- Azt mondtam neki, hogy odafent Bátor torta várja. Az én beavatási ajándékom – mondja Zeke.

- És elhitte? – kérdezem. Nem hittem, hogy Uriah ilyen ostoba, de hát tortáról van szó.

- Persze – mondja Zeke. – De előtte altatót csempésztem az italába, úgyhogy amikor felért, elaludt.

- Nagyon kegyetlen vagy az öcséddel, Zeke – mondom. De Zeke nem foglalkozik vele, csak nevet a művén.

- Mi a fenét műveltetek múlt éjjel? – kérdezi Max. Mindannyian majdnem infarktust kapunk, amikor hirtelen megszólal mögöttünk. Erre Max felnevet. – Úgy látom, Uriah megint megtalálta az ágyát. Remélem, most, hogy már mindannyian tagok vagytok, ez megszűnik. Hana rohamot kap, ha meglátja. Jobb, ha mentek, és kerestek valakit, aki segít lehozni. Csak remélni tudom, hogy nem ébred fel addig.

Tobias, Shauna és Zeke nevetni kezd. Tobias látja a zavartságot az arcomon, ezért elmagyarázza: - Múltkor, amikor ugyanígy fenn volt, felébredt, és elkezdett sikoltozni. Nagyon vicces volt. Egy órába telt, mire le tudták hozni, annyira hisztérikus volt. Ez volt a legviccesebb dolog, amit valaha láttam. – Még jobban nevetnek.

Mindannyian nevetünk, amikor Christina, Will, Marlene és Lynn megérkezik. Amikor látják, mi történt, ők is nevetni kezdenek.

- Gyertek, reggelizzünk – mondja Zeke.

- Nem akarod megnézni, hogyan hozzák le? – kérdezi Will.

- Ha felébred, az ebédlőből is hallani fogjuk. Higgy nekem; nem akarsz a közelben lenni, amikor lehozzák. Kicsit pipa lesz.

Belépünk az ebédlőbe, és mindenki elkezd éljenezni. Tobiasra nézek, aki mosolyog. – Mit csináltunk múlt éjjel? – kérdezem.

Akarom is tudni a választ, meg nem is. Elég rossz lehet, ha ilyen reakciót vált ki a Bátrakból.

A szokásos asztalunknál ülünk. Marlene és Lynn belép, és őket is megéljenzik. Végre alaposabban szemügyre veszem őket, és látom, hogy Marlene-nek rózsaszín a haja. Mikor történt ez? - gondolom magamban. Lehuppannak mellém, és ugyanúgy néznek ki, ahogy én érzem magam. Vacakul.

Körbenézek az asztalon, és végre igazán megnézek mindenkit.

- Mi történt a karotokkal? – kérdezem Zeke-re és Shaunára mutatva. Zeke-nek be van gipszelve a karja, Shaunáé pedig be van kötve.

- Fogalmam sincs –mondja Zeke. – Amikor felébredtem, egy üzenet volt rajta Simon dokitól, hogy eltörtem, de most nem kell megröntgenezni, mint legutóbb – Shauna és Tobias elkezd nevetni.

- Mi olyan vicces egy törött karon? – kérdezi Christina.

- Amikor a mi beavatási bulink volt, Zeke gipsszel a lábán ébredt fel, és egy üzenet volt rajta, hogy meg kell röntgenezni, mert nem engedte – mondja Shauna.

- És mi van a te karoddal? – mutat Christina Shaunára.

- Ó, ez. Amikor a beavatási bulinknak vége volt, tetoválást csináltattam, de nem emlékeztem rá. Zeke neve volt egy szívben. Szerencsémre Tori csak tollat használt Zeke nevéhez. Szóval múlt éjjel úgy gondoltam, évforduló ajándékként megcsináltatom véglegesre – mondja Shauna. Lehúzza a kötést, és láthatjuk, hogy a Zeke szó felkerült a karjára.

Zeke magához húzza Shaunát egy csókra, mi pedig megtapsoljuk.

- Végre, azt hittem, soha nem kerülök oda – mondja.

- Lynn, rajtad szoknya van? – kérdezi Shauna a húgától.

- Ja – motyogja Lynn.

- Hogy történt ez?

- Átalakítottam – mondja Christina kicsit túl nagy lelkesedéssel.

- Hát, szerintem csinos vagy, többször kellene szoknyát viselned – mondom.

- Kösz, Tris – válaszol Lynn.

- Marlene, a te hajadat is Christina festette be? – kérdezi Shauna.

- Fogalmam sincs – mondja Marlene. – Remélem, ki lehet mosni. Ha nem, azt hiszem, be kell mennem a szalonba, hogy próbálják rendbe hozni.

- Így hagyhatnád – mondja Zeke. – Mindannyian tudjuk, hogy Uriah szereti a rózsaszínt.

Mindenki nevet Zeke beszólásán. Aztán sikoltást hallunk, egy kicsit olyat, mint amikor Uriah a kötélpályán csúszik, mint egy fuldokló macska. – Úgy hallom, Uriah felébredt – mondja Zeke.

Zeke éppen időben néz fel, hogy lássa, amint az anyja ökle az állának csapódik. Aztán kidől. Hana a legszeretőbb, gyönyörű Bátor nő, akit valaha láttál.

– Mondjátok meg neki, ha felébred, hogy lesz mit megmagyaráznia – mondja. Azzal kisétál a helyiségből. Megint nevetni kezdünk. El sem hiszem, hogy ezt tette. Soha nem hallottam, hogy felemelte volna a hangját.

Uriah bejön, és látszik a harag az arcán. Az asztalhoz ér, mi pedig még mindig azon nevetünk, hogy mi történt Zeke-kel. – Ki intézte el? – kérdezi.

- Anyátok bejött, állon vágta és kiütötte – mondja Tobias.

A harag eltűnik Uriah szeméből, és nevetni kezd.

- Anya csinálta? Micsoda szuper anyám van. Zeke ezt soha nem fogja kiheverni – mondja.

- Nem vagy rá mérges? – kérdezem.

- Már nem. Haver, ezzel örökké húzhatom ezután. Soha nem felejtem el. Szerinted felmehetek a vezérlőterembe, és megnézhetem? – kérdezi Uriah.

- Biztos csinálnak neked róla másolatot, Uriah – mondja Tobias. Megint nevetünk.

- Szóval, csináltunk valami igazán kínosat múlt éjjel? – kérdezem.

- Hát, Tris, ahogy te és Christina egymáshoz dörgölőztetek a táncparketten, azt hittem, le kell kötözni Négyest, hogy ne verje meg az összes Bátor srácot – mondja Will.

- Nem voltam olyan rossz – mondja Tobias.

- De az voltál, haver – mondja Uriah. – Tris és Christina őrült dögösen táncolt; ha szingli lennék, rájuk mozdultam volna.

- Hé! – Christinával, Willel és Négyessel egyszerre kiáltunk fel. Aztán Marlene tarkón csapja.

- Mi van? Ez az igazság, mindenki felfigyelt rájuk – mondja Lynn.

Felnyögök, és a kezembe temetem az arcom.

- Ne aggódj, Tris, nem volt olyan vészes – mondja Marlene. – Ráadásul ez volt az egyetlen dolog, amit csináltál. Bátor mércével mérve szolid estéd volt.

Felnézek a barátaimra, és megszólalok: - Bárcsak a fejem mást mondana. – Mindenki felnevet.

Zeke mocorogni kezd. Felnéz, meglátja Uriah-t, és rámutatva megkérdezi: - Te ütöttél ki? – A nevetés folytatódik.

- Nem bátyó, Anya volt – mondja Uriah.

- Nem! – kiált fel Zeke. Ránk néz, és mindannyian bólogatunk. – Ó, ne! Ezt soha nem fogom kiheverni.

- Éppen fel akartunk menni a vezérlőterembe, és megnézni a felvételt – mondja Tobias.

- Te most viccelsz?

- Nem, velünk akarsz jönni? – kérdezi Tobias Zeke-től.

- Ja, addig nem hiszem el, hogy a saját anyám ütött ki, amíg nem látom.

***

A vezérlőteremben állunk, és az éppen szolgálatban levő Gus jön felénk.

- Tudom, hogy mit akartok látni – mondja nevetve. – Uriah, valószínűleg ezt akarod – Gus két lemezt nyom Uriah kezébe. – Csináltam egy másolatot anyátoknak is.

- Gus, azt hittem, barátok vagyunk – mondja Zeke.

- A főnököd vagyok, Zeke. Látva, hogy mit csinált anyád, röhögőgörcsöt kaptam. Fel kellett vennem, hogy mindenki lássa – mondja Gus.

- Akkor mutasd a károkat – mondja Zeke.

Gus megnyom néhány gombot, és a következő pillanatban tíz kijelzőn látjuk, hogy Hana leüti Zeke-t. De nemcsak egyszer, Gus ismétlésre állítja, és újra meg újra lejátssza. Mi szétröhögjük a fejünket, Zeke pedig csak leül egy székre, és a kezébe hajtja a fejét. Ettől csak még viccesebb lesz a dolog.

2 megjegyzés:

  1. Na azt a kiütést én is megnéztem volna XD. Szegény Uriah. Köszönjük Márti a fordítást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, abból a lemezből én is kérek egy másolatot!!!!

      Törlés