Fanfic fordítás: Az a három szó - 43. fejezet


Meghoztuk a mai fejezetet is az Az a három szóból, szám szerint a 43. részt. Most kicsit az Önfeláldozókhoz megyünk, és terveket eszelünk ki Jeanine ellen. Nem lesz unalmas fejezet annak ellenére, hogy leginkább csak beszélgetnek.

Köszönjük Mártinak a fordítást. Jó olvasást!
Az eredeti történetet ITT találjátok!




43. fejezet



NÉGYES


Trisszel a vonaton ülünk útban az Önfeláldozók felé.

- Készen állsz? – kérdezem.

Megrázza a fejét.

- Izgatott vagyok, hogy láthatom a szüleimet, de nem örülök annak, amit mondanom kell nekik – mondja.

- Megértem. Csak tudd, hogy én itt vagyok neked. Nem számít, mi történik – mondom. Nem igazán tudjuk, hogy fognak reagálni a szülei. Nehéz lesz nekik arról hallani, hogy Caleb miket művel. Odamegyek Trishez. Leülök, és az ölembe húzom.

- Szeretlek, Tris – mondom.

- Én is szeretlek, Tobias – válaszol. Ez mosolyt csal az arcomra, és megcsókolom. – Annyira örülök, hogy itt vagy velem. Nem hiszem, hogy egyedül meg tudnám tenni – mondja.

- Mindig, Tris. Én mindig itt leszek neked. Ígérem – mondom. Köré fonom a karjaimat, ő pedig a vállamra hajtja a fejét. Nagyon remélem, hogy a mai nap nem lesz neki annyira nehéz, mint gondolom.

***

Megérkezünk a szülei ajtajához, és kopogok. Látom, mennyire ideges Tris; az inge szegélyével játszik. A keze után nyúlok.

- Minden rendben lesz, Tris – mondom.

- Remélem, Tobias, nagyon remélem – mondja.

Lépteket hallok, aztán Natalie ajtót nyit.

- Beatrice – szólal meg.

- Szia, Anya.

- Gyertek be, gyertek be – mondja Natalie, és a kezével int, hogy lépjünk be.

- Andrew, vendégeink vannak – kiált fel.

- Jövök.

Andrew lesétál a lépcsőn, és ahogy meglátja Tris, odajön hozzá, és szorosan magához öleli. Ez egy kicsit meglep, mert ez nem a megszokott az Önfeláldozó üdvözlés.

- Beatrice, örülök, hogy látlak – mondja Andrew. Felnéz, és meglát engem is. – Tobias, téged is jó újra látni. – Odajön hozzám, és megrázza a kezem.

- Minek köszönhetjük a látogatásotokat? – kérdezi Natalie mosolyogva. Mindig is neki volt a legmelegebb, legbarátságosabb mosolya.

- Ez nem egy udvariassági látogatás, Anya – mondja Tris.

- Nos, gyertek be és üljetek le. Hozhatok valamit inni? – kérdezi Natalie.

- Nem, köszönöm – mondom.

- Jól vagyok, Anya – mondja Tris.

Mindannyian leülünk.

- Miért nem mondod el először a jó hírt, Tris – mondom.

- Milyen jó hírt? – kérdezi.

- A helyezésedet, a munkádat – mondom.

- Ó, igen, majdnem megfeledkeztem róla. Anya, Apa, első helyezett lettem a beavatáson – mondja.

- Ez csodálatos hír, Beatrice – mondja Natalie.

- Nagyon büszke vagyok rád, Beatrice – teszi hozzá Andrew.

- Nos, és munkám is van már. Úgy döntöttem, a vezetőséget választom – mondja Tris. Szinte úgy hangzik, mintha zavarban lenne miatta.

- Hát, ki gondolta volna, hogy a lányunk egy nap a Bátrak egyik vezetője lesz – mondja Andrew. – Úgy látom, a Bátrak tényleg jó választás volt részedről, Beatrice.

- Nos, ezért vagyunk itt, Apa. Vezetőként jöttünk. Nem igazán tudom, hogyan mondjam el nektek, de… - mondja Tris. Mély levegőt vesz, és felsóhajt. – Anya, emlékszel Will barátomra a Látogatási napról? Majdnem összevesztem a Művelt nővérével – mondja. Nem is tudtam róla.

- Igen, emlékszem rájuk – mondja Natalie.

- Nos, Cara Jeanine Matthews mellett dolgozott – mondja Tris. – És Calebbel is együtt dolgozott. – Látszik, mennyire nehéz Trisnek erről beszélnie, fészkelődik a székén, és habozva beszél.

– Tegnap, a munkaválasztás után Cara megjelent a Bátrak központjában – mondom. Azt hiszem, könnyebb lesz, ha én mondom el a történetet. Nem mintha könnyebb lenne nekik hallani, de Trisnek könnyebb lesz. – Segítségért jött. Van egy kis probléma a Művelteknél, és Cara nyugtalanító híreket hozott – mondom.

- Caleb bajban van? – kérdezi Andrew.

- Igen – mondom. – Miért kérdezi?

- Ha Jeanine is érintett, akkor nincs kétségem, hogy baj van – mondja Andrew. – Tudod, én eredetileg Művelt voltam.

- Tessék? – kérdezi Tris.

- Én eredetileg Művelt voltam – ismétli meg Andrew.

- Miért nem mondtad ez soha? Anya Bátor volt, te meg most közlöd, hogy Művelt voltál. És Caleb meg én a régi csoportotokat választottuk. Ez az egész olyan furcsa – mondja Tris.

- Miért hagyta ott a Művelteket? – kérdezem.

- Nos, két dolog miatt. Először is beleszerettem Natalie-ba, és vele akartam lenni, másodszor pedig nem tetszett, ami a Művelteknél folyt. Tudtam, hogy nem maradhatok ott – mondja Andrew. – Szóval anyád és én úgy döntöttünk, hogy csoportot váltunk, és új életet kezdünk.

- Mi történt a Művelteknél, ami miatt eljött? – kérdezem.

- Jeanine embereken kísérletezett. Az egyik rosszul sült el. Rosszul voltam attól, amit művelt. Tudtam, hogy nem maradhatok ott azok után. Így az Önfeláldozókat választottam – meséli Andrew.

- Nos, úgy tűnik, a dolgok nem sokat változtak azóta – mondom. – A Műveltek csoportnélküli embereken tesztelik a szérumokat. Jeanine Marcusszal is egyezkedett valamit, így Önfeláldozókon is tudott kísérletezni.

- Erről beszélt Marcus – mondja Andrew.

- Tessék? – kérdezem.

- Tegnap meglátogattam Marcust. Könyörgött nekem, hogy akadályozzam meg, hogy alávessék az igazságszérumnak. Azt mondta, hogy ha kiderül, az tönkreteszi őt – mondja Andrew.

- Mintha nem lenne egyébként is elég sok a rovásán, ami tönkreteheti – mondom.

- Nos, úgy nézett ki, jobban érdekli ez, mint az, hogy mit művelt veled és Evelynnel, amit furcsának találtam. De nem igazán gondolkodtam rajta, mert nem fér a fejembe, hogy bízhattam meg benne éveken keresztül. Hogyan el tudta hitetni velünk, hogy milyen csodálatos ember ő.

- Térjünk vissza arra, amit Cara mondott nekünk – mondom. Marcus és szarsága várhat. – Jeanine egy olyan szérumon dolgozik, ami szimulációval irányítja az embereket, így agymosott gyilkosokká válnak. Elfajzottakon tesztelte, hogy lássa, rajtuk is működik-e. Azt tervezi, hogy megöl minden Önfeláldozót.

- Mi köze van ennek Calebhez? – kérdezi Natalie.

- Jeanine felügyelte Caleb beavatását. És úgy tűnik, ő megtesz mindent, amit Jeanine kér tőle. Amikor a kísérlet nem úgy sikerült, ahogy ő akarja, Jeanine megöli az alanyt. És Caleb asszisztál neki ebben. Jeanine azt mondta a Bátraknak, hogy kifejlesztett egy nyomkövető szérumot, így meg tudnánk találni a tagokat, ha eltűnnek, vagy bajba kerülnek járőrözés közben. De igazából őket akarta szimuláció alá helyezni, hogy megöljék az Önfeláldozókat – mondom.

- Ó, Istenem – mondja Andrew. – Ezt nem hiszem el.

- Apa, Caleb azt akarta, hogy öljem meg a saját szüleimet – suttogja Tris.

Natalie feláll, odaül Tris mellé, és átöleli.

- Ó, kicsim, semmi baj. Ez nem fog megtörténni – mondja.

- De mi van, ha igen? – Tris próbálja visszafojtani a zokogást.

- Mit tehetünk mi? – kérdezi Andrew.

- Jelen pillanatban igyekszünk minél több információt összegyűjteni. Azután pedig biztos vagyok benne, hogy le fogjuk tartóztatni Jeanine-t, és mindenkit, aki érintett ebben az ördögi tervben – mondom.

- Van rá esély, hogy Caleb nincs benne? – kérdezi Andrew. Megrázom a fejem.

- Azért jöttünk, hogy figyelmeztessük a veszélyre. Ki kell dolgoznunk egy tervet arra az esetre, ha Jeanine bármivel próbálkozik az Önfeláldozók ellen. Mindenkinek meg kell úsznia biztonságban – mondom.

- Biztos ki tudunk találni valamit – mondja Andrew. – Mi mást lehet tenni, hogy megállítsuk?

- Próbáljuk elérni, hogy az Őszinték minél előbb kihallgassák Marcust. Így megtudjuk, mit tud pontosan. Cara minden elérhető információt megadott a Műveltekről, hogy hol van Jeanine irodája és lakosztálya, ki érintett még a tervekben. Amint megvan minden információ, összeállítunk egy tervet. Le fogjuk csukni őt és mindenkit, aki érintett – mondom. – Sajnos ez azt jelenti, hogy ha Caleb érintett, ő is le lesz tartóztatva.

- Megértjük, Tobias – válaszol Andrew. – Csak remélem, nincs annyira benne, mint gondolod.

- A bizonyítékok ellene szólnak, Andrew. Van néhány zavaró dolog is – mondom.

- Nem akarom tudni a részleteket – mondja Andrew. Tényleg nagyon sajnálom ebben a pillanatban. Itt ül a lányával, és látszik rajta, mennyire büszke arra, hogy az mennyi mindent elért, aztán azt kell hallania, hogy a fia micsoda szörnyeteggé vált. – Tudom, Jeanine milyen meggyőző tud lenni. Hihetetlenül intelligens, és nagyon jól tudja manipulálni az embereket, hogy azt tegyék, amit ő akar. Ez nem mentség arra, amit Caleb tett, de reméltem, hogy jobban neveltük ennél.

- Ha igaz, amit Jeanine-ről mondasz, akkor szerencsétlen döntés volt, hogy a Művelteket választotta. Talán máshogy alakultak volna a dolgok – mondom. Nem tudom, elhiszem-e, amit mondok. Csak igyekszem nekik minél könnyebben elviselhetővé tenni, hogy mivé vált a fiuk. Bár emlékszem, hogy amikor kicsik voltunk, Caleb mennyire utálta, hogy Tris és én barátok vagyunk. Mindig úgy gondoltam, hogy kicsit furcsa volt. De lehet, hogy csak azért, mert Tris és én egyformák voltunk, és tényleg nem illettünk az Önfeláldozók közé, ahova Caleb látszólag tökéletesen illett. Tényleg jó színész volt. Becsapta Trist egészen a választás napjáig.

***

Natalie és Andrew kérte, hogy maradjunk ebédre, de visszautasítottuk. De megígértük, hogy hamarosan visszajövünk. Ahogy visszaérünk a Bátrakhoz, egyenesen az ebédlőbe megyünk ebédelni. Fáradtak vagyunk, de éhesek is.

Belépünk, és a barátaink a szokásos asztalnál ülnek. Cara is immár teljesen feketébe öltözve. Ha ránézel, nem mondod meg, hogy Művelt, de amint kinyitja a száját, egyből látszik, hogy nem tartozik ide.

Zeke próbálja rábeszélni, hogy csináltasson tetkót. Vicces hallgatni, hogy szerinte miért jó ötlet. A Bátraknál ez mindennapos dolog. Valaki felveti, hogy csináltassunk tetoválást, és mindenki helyesel. De Cara úgy tűnik, nem talál logikát benne.

- Úgy tekintheted, mint egy emléket abból az időből, amikor a Bátraknál voltál. Hogy milyen bátor voltál, hogy eljöttél segítséget kérni. Lehet olyan helyen is, ahol senki sem látja. Szerintem legalább elmehetnél a tetoválószalonba körülnézni, hátha találsz valamit, ami tetszik – mondja Tris.

- Biztos, hogy nem vagy Művelt, Tris? – kérdezi Marlene. – Emlékszel a zászlórablás játékra? Akkor is nagyon Művelten okos voltál.

- Nos, akkor örülhetünk, hogy a Bátrakat választotta – mondom. Tudom, hogy az alkalmassági vizsgán Művelt minősítést is kapott, de nem akarom, hogy más is tudja, és még mindig nem bízom teljesen Carában. Ki tudja, kivel beszél, amikor visszamegy a Műveltekhez.

- Azt hiszem, igazad van, Tris. Végülis megnézhetem – mondja Cara.

- Szuper – mondja Zeke. – Akkor ebéd után bemegyünk a tetoválószalonba, és segítünk Carának találni valami jó tetkót.

Nem hiszem, hogy Zeke elfogad nemleges választ. Tényleg sok szerencsét kívánok Carának.

***

Ebéd után Tris és én visszamegyünk a lakásunkba. Egyikünk sem akar a tetoválószalonba menni ma délután.

- Mit akarsz csinálni? – kérdezem.

- Azt hiszem, szunyókálok egy kicsit – mondja Tris. – Este találkoznunk kell a többi vezetővel, és kimerült vagyok azok után, ami a szüleimnél volt ma. Köszönöm, hogy elmagyaráztad nekik. Nem hiszem, hogy képes lettem volna rá.

- Tudom, és szívesen. Aludjunk egyet. Azt hiszem, sok dolgunk lesz a következő néhány napban.

Felmegyünk a hálószobába, és mindketten gyorsan elalszunk. Eddig nem is vettem észre, mennyire kimerültem. Ekkor jövök rá, hogy ami neki fáj, az nekem is.

***

Belépünk a tárgyalóterembe a többi vezetővel való megbeszélésre. Már csak Samre várunk. Senki nem beszél, szerintem mindenki a gondolataiba merül. Próbálunk nem gondolkodni azon, ami talán kiderül.

- Sajnálom, hogy késtem. Vártam, hátha Jeanine küld valami információt a nyomkövető szérumról. Sajnos nem válaszolt kéréseimre – mondja Sam.

- Semmi gond – mondja Shane. – Kezdjük veled, Max. Mi történt az Őszintéknél?

- Marcust holnap reggel alávetik az igazságszérumnak. Remélhetőleg kapunk tőle válaszokat – mondja Apa.

- Négyes, hogy ment neked és Trisnek az Önfeláldozóknál?

- Nem tudtak semmit arról, amit Jeanine tett. Bár Andrew Prior beszélt Marcusszal, és rájött, hogy tud valamit, amit nem akart elmondani. Az Önfeláldozók ki fognak dolgozni egy tervet, így ha kell, gyorsan ki tudják menekíteni a tagokat. Csatlakoznak hozzánk – mondom.

- Tony, van stratégiánk a Műveltek legyőzésére? – kérdezi Shane.

- Cara nagy segítség volt. Holnap délutánra kész lehet a terv – mondja Tony.

- Meg tudta nevezni az érintetteket? – kérdezem.

- Körülbelül húsz ember van a listán. Valószínűleg többen is vannak, de ők azok, akikről Cara biztosan tud. Kezdésnek jó – mondja Tony.

- Szerintetek van még valaki a Bátrak között, aki érintett lehet? Vagy Jeanine csak Eric információira támaszkodott? – kérdezi Sam.

- Ezt még ellenőriznünk kell – mondom.

- Elmész holnap az Őszintékhez, Négyes? – kérdezi Apa.

- Nem. Nem hiszem, hogy érdekem lenne, hogy ott legyek – mondom.

- Nos, akkor te és Tris elkezdhetitek ellenőrizni a Bátrak aktáit. Nézzétek át, ki jött a Műveltektől az elmúlt néhány évben, és van-e valami gyanús körülöttük. Majd én foglalkozok az Őszintékkel – mondja Apa.

Bólintok. Szerintem ez jó ötlet. Nem akarok az Őszintékhez menni. Tudom, hogy Marcus valószínűleg számít rá, hogy ott leszek, és nem akarom neki megadni ezt az elégtételt. Ha tényleg látni akarom, hogy mi történik, meg tudom nézni a biztonsági kamerákon is.

- Oké, akkor holnap este megint találkozunk ugyanitt. Addigra meglesz a támadás terve, és tudni fogjuk, Marcus Eaton érintettségét is.


1 megjegyzés:

  1. OMG már csak 1 rész és lebukik Marcus. X.X Szegény Prior család. Köszönjük Márti a fordítást!

    VálaszTörlés