Fanfiction ajánló

Korábban már páran kérték, hogy foglalkozzak egy kicsit az angol rajongói történetekkel, ami nem egy könnyű dolog, mivel rengeteget olvastam már, de csak az épp aktuálisak jutnak az eszembe. De majd legközelebb beleolvasok a régebbi kedvenceimbe is, hátha találok még valami jót.
Meg persze sajnos sok történetet elkezdenek, és nem fejeznek be, pedig van most is jó pár, aminek már hónapok óta várom a folytatását...

Mielőtt valaki megkérdezné, az én kis sztorimból a jövő hétre várhatjátok a következő fejezetet!

Lássuk akkor a történeteket!

You Again

Korhatár: 16                       Fejezetek: 28                     BEFEJEZETT
Ebben a történetben nincs háború, de Négyes és Tris soha nem jöttek össze. Még csak barátok sem lettek, így kicsit furcsa, hogy most együtt kell dolgozniuk, együtt kell edzeniük az új felavatottakat.
De aggodalomra semmi ok, lesznek itt jó kis jelenetek, egy-két parti Felelsz vagy Mersz, és sok nevetés, és egyéb nyalánkságok! Igaz a fejezetek rövidek, de igazán aranyos sztori.


Stay with me

Korhatár: 12                       Fejezetek: 1                      BEFEJEZETT
SPOILER A LÁZADÓRA! Egy kis szösszenet Négyes szemszögéből, mikor Tris elmegy a Műveltekhez. Erről nagyon mást nem írok, olvassátok el!


You Made Me Into Who I Am

Korhatár: 16                       Fejezetek: 32                    BEFEJEZETT
Ez egy nem túl lájtos fici. Elég durva, előre szólok!
Tris és Tobias az Önfeláldozóknál barátok voltak, de aztán eltávolodtak egymástól. Hat évvel később vajon megismerik egymást a Bátraknál?
A sztori az első kötet történéseit öleli fel kisebb-nagyobb változtatásokkal. A szereplőknek elég sok mindenen kell keresztülmenniük, de azért van ebben a történetben is pár aranyos pillanat. De inkább a dráma van hangsúlyban.


A tovább után két spoileres fanfictiont találtok! Aki már mindhárom kötetet olvasta, az mindenképp olvassa le ezeket is!




Staying Alive

Korhatár: 18                       Fejezetek: 15 eddig            NEM BEFEJEZETT
SPOILER A LÁZADÓRA és később esélyes, hogy a Hűségesre is! És ami nagyon fontos, hogy nem véletlen 18-as karikás, elég sok benne az erotikus jelenet, jól kidolgozva.
Határozottan ez az egyik nagy kedvencem most, mert baromi vicces! A történet az első kötet végén kezdődik, és ami nagy változtatás az egészhez képest, hogy itt Tris szülei nem haltak meg, és együtt mennek a Barátságosakhoz. Persze ezzel azért kapunk egy adag bonyodalmat, hiszen melyik apuka nézné jó szemmel, ha egyszer kislánya hirtelen pasizni kezdene. Na ugye, hogy nem sok ilyen van! Főleg, ha kiderülnek szaftosabb részek is... De nem csak vetkőzős sakkból áll az élet, itt is épp elég negatív hangulat, és esemény zajlik, csak kicsit meg van fűszerezve egy nagy adag romantikával.


Resurrection

Korhatár: 16                       Fejezetek: 25                    BEFEJEZETT
SPOILER A HŰSÉGESRE! Hat év telt a Hivatalban történt tragédia óta. Tobias igyekszik túljutni a történteken, de nehezen boldogul. Cara a segítségére van, de ő sem pótolhatja Trist. Aztán Christina és Matthew előállnak egy vegyülettel, amivel vissza lehet hozni az életbe a holtakat. Vajon hogyan reagál Tobias, mikor megtudja, hogy mit terveztek a barátai a háta mögött? Hogy visszakaphatja azt, amit és akit sok éve elveszített?
Többet nem írok erről a sztoriról, mert ezt tényleg olvasni kell! Nagyon izgalmas és fordulatos, tele rosszfiúval, drámával, na meg romantikával. Ez egy igazán jó alternatív befejezés sok szemszögből, szóval olvassátok el! A történetnek folytatása is van, ami még nincs befejezve, de már nagyon sok fejezete van. Ha ezt befejeztétek, az írónál megtaláljátok a folytatást is!




12 megjegyzés:

  1. és ha valaki nem tud olyan jól angolul akkor te lefordított :)

    VálaszTörlés
  2. Igen tényleg jó lenne ha egypár részt le tudnál fordítani mert nagyon érdekesnek tűnnek, viszont mivel az angolom nagyon gyenge alig értek belőle valamit :(
    Köszönöm előre is:) és nagyon szuper az oldal! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen fordítanék, csak azért egy-egy fejezet lefordítása is sok idő, ezek pedig hosszú történetek, sok hosszú fejezetekből is áll. Így vagy fordítok, és a sajátomat nem írom, vagy fordítva. Sajnos mindenre nekem sincs időm. Más meg eddig nem nagyon érzett kedvet a fordításhoz, pedig nálam biztosan jobb angolosok is megfordulnak a fandomban.

      Törlés
  3. Én szívesen lefordítok pár sztorit ha van rá igény, de inkább rövidebb vagy 1 fejezetes ficikkel kezdenék, mivel nem sokára suli és nincs annyi időm. Ha van valami konkrét sztori amit fordítani kellene, akkor én benne vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az olyan jó lenne :) ha párat le tudnál fordítani mert én meg próbáltam de nem értetem be löle semmit sajnos :(

      Törlés
    2. Kata, írj az e-mailemre, aztán keresek valami jó kis one-shoot vagy pár fejezetes ficit :)

      Törlés
  4. Úristen. Én a You Made Me Into Who I Am-et olvastam el és a végén annyira sírtam a boldogságtól. Még mindig érzem az izgatottságot. :)) annyira jó az a fici.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most olvasom újra, és annyira jó! Lehet ezt mégis csak lefordítom egyszer :) A többit is olvasd el, főleg a Resurrection-t ha már olvastad a Hűségest, az nagyon jó :)

      Törlés
    2. Már az összeset elolvastam, de a Resurrection annyira nem tetszett. Azt alig bírtam olvasni. Nem azért, mert nem értettem, hanem talán azért, mert én nem bírtam azt annyira, hogy Tobias és Cara együtt voltak. Szinte az összes olyan résznél ahol kettesben voltak ökölbe szorult a kezem és azt hittem, hogy beverem a képernyőt. :// A Staying Alive az szerintem egy kicsit durva fanfiction, de amúgy az is jó. A You Againt is imádtam, de a kedvencem az a You Made Me Into Who I am. :3

      Törlés
    3. aszt én el olvasnám csaj sajnos nem tudok olyan jól angolul :( de nagyon érdekel ezért én meg kérem valamelyik barátomat hogy segítsen :)

      Törlés
  5. A tieden mikor lesz mar un resz bia? :3 ugy varoom mar *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Jövő héten lesz szinte biztos :) Sajnálom hogy ilyen sokat kell rá várni :/

      Törlés