Fanfic fordítás: Feltámadás - 4. fejezet



FIGYELEM! CSAK AZOK OLVASSÁK EL, AKIK OLVASTÁK A HŰSÉGEST!


Az eredeti történetet Itt találjátok!
Meg is hoztam a 4. fejezetet a történetből, ahogy azt ígértem. Reméljük, ez a fejezet is tetszeni fog nektek, és jövő szerdán jöttök a következő fejezetért.
Köszönjük Mártinak a fordítást! Továbbra is várja/várjuk a véleményeteket.
Jó olvasást hozzá!



4. fejezet


CARA


Nem tudom elhinni, amit láttam. Tris visszatért. Szent ég! Ez irreális. Olyan rémült volt. Soha nem láttam még ilyennek, de a pokolba is, nem láttam hat éve. Még mindig remegek, amikor belépek a lakásba. Négyes már otthon van, elmélyülten olvassa az újságot. Felnéz, amikor kinyílik az ajtó. Rám néz, a nadrágom nedves a narancsszínű folyadéktól, a pólómat pedig Tris eltépte, amikor odavittem a törülközőt Christinának. Négyes felpattan, megragadja a vállamat. Hogy gondoltam, hogy el tudom előle titkolni az egészet? Mit mondjak neki?

- Mi a fene történt veled? Jól vagy? – A szőnyeget nézem, és megpróbálok valami hazugságot kitalálni. De mit? Mit találjak ki, hogy ne kelljen elmondanom az igazságot?

Felemeli az államat, hogy a szemembe nézhessen. 

- Cara, mi történt?

Olyan őszinte, és aggódó, hogy a szívem belefájdul. Rettenetes ember vagyok, és biztos, hogy el fogom veszíteni őt.

Az arcom összerándul, és hangosan sírni kezdek. Utálok hazudni neki, és nem is tudom megtenni. Menjen Christina a pokolba! A fene egye meg!

- Sajnálom, Négyes. Annyira sajnálom. El kellett volna mondanom.

- Mit?

- De annyira féltem… Sajnálom.

- Cara, mi folyik itt? Megijesztesz. Ha elkezdtél valamit, akkor mond végig. 

Láthatóan megrémült. Soha nem reagáltam így semmire. Nem vagyok sírós fajta.

Megállok, felnézek rá. Hogyan mondjam el neki? Hogyan romboljam le mindazt, amit Tris halála óta felépített? Mindegy, hogyan mondom el, a kapcsolatunknak mindenképpen vége. Behunyom a szemem, és mély levegőt veszek. 

- Mi… - Csak suttogás jön ki a torkomon, úgyhogy meg kell köszörülnöm. – Visszahoztuk őt.

Zavartan bámul rám. Nem érti.

- Ki az a mi? Ki az az ő? Ennek semmi értelme. – Megrázza a fejét. 

Az ajkamba harapok.

- Christina, Matthew, Caleb, Zeke, Shauna és én. Mi. 

Csak néz rám, meghökken egy pillanatra. Ez egy nagyon különleges csoport. Akikről biztos volt, hogy nem látják egymást többé. Látom, ahogy rájön, miről van szó, mert az egész teste meginog. 

Leejti a kezét a vállamról, és megrázza a fejét. Az ajka remeg, az összeomlás szélén áll, és ez az én hibám. 

- …Tris…?

Kérdezi suttogva, de már tudja a választ. Tudom.

- Igen. – válaszolom halkan.

Csak bámul rám, és én ebben a pillanatban meg akarok halni. Hogy tehettem ezt vele? Miért nem szóltam már akkor, amikor Christina elkezdte tervezni a dolgot?

Egy pillanatra rám néz, és én azt hiszem, hogy minden rendben lesz, de aztán félrebillenti a fejét.

- Hazudsz - mondja egyszerűen. Persze, hogy azt hiszi, hogy hazudok. Hiszen ez kész őrültség. Teljesen valószínűtlent állítok, pedig soha nem beszéltem még komolyabban. 

Felhorkanok, hiszen mi a fenéért hazudnék ilyesmiről?

- Komolyan gondolod, hogy azt hazudom neked, hogy Tris Priort visszahoztuk a halálból, azok után, amin keresztülmentél?

Szeme a mennyezeten egy repedésre szegeződik, ami már azóta ott van, hogy beköltöztük.

- … de hogyan?

- Én… nem igazán tudom a részleteket. Matthew… Valami a DNS-sel meg szérummal… Nem tudom.

Úgy érzem, órákig állunk ott csendben, pedig csak pár perc telik el. Mikor újra megszólal, csak egy dolgot kérdez.

- Hol?

- A laborban… Ahol Matthew dolgozik.

Megfordul, felkapja a kabátját a kanapéról, és eltol az ajtóból, hogy ki tudjon menni. 

- Négyes! Várj! – kiáltom. - Hová mész?

Felém fordul, megrázza a fejét. Soha nem nézett még rám így, és ez megrémít.

- Most ne kérdezz semmit.

Elfordulok, mert nem akarom, hogy lássa, mennyire bántanak a szavai.

- Ne… Ne! Most ne kezdj el sírni! Hazudtál nekem, Cara! HETEKEN keresztül!

Most nem kiabál, pedig lehet, hogy jobb lenne. Jobb érzés lenne. 

Megrázza a fejét.

- Én… már azt sem tudom, ki vagy.

Azzal otthagy, én pedig magamba roskadok.



TOBIAS


Nem tudom elhinni, amit Cara mondott. Ez valami trükk, vagy valami igazán rossz vicc lehet, de ez nem akadályoz meg abban, hogy egyenesen a laborba rohanjak. Ez sok mindent megmagyarázna, hogy hol volt Cara péntekenként, hogy miért viselkedett velem Christina olyan furcsán, hogy miért tűnt Cara mostanában olyan… bizonytalannak. Mert tudta, hogy Tris visszajön. Azt viszont nem tudta, hogy ez mit fog jelenteni kettőnkre nézve, és én sem tudom.

Belépek a laborokba anélkül, hogy a riasztó, vagy bármi más eszembe jutna. Csak egyvalami jár az eszemben. Meg kell találnom Christinát és Matthewt, mert ha ők tényleg megtették, akkor az azt jelenti, hogy Tris visszatért. Az én Trisem. Aki nem akart engem elhagyni. 

Kettesével veszem a lépcsőfokokat. Csak néhányszor voltam a laboroknál, de emlékszem, melyikben dolgozik Matthew. Mikor elérem a munkaállomást, látom, hogy narancsszínű folyadék ömlött az ajtó alá. Belepi a cipőmet is. Szőke hajszálakat fedezek fel benne. Tris haját. Benyitnék, de zárva van. Dörömbölök, megpróbálom berúgni, ha kell, de kinyílik az ajtó, mielőtt még betörném.

Matthew fogad.

- Hol van? – mondom bizonytalan hangon.

Matthew meglepetten néz rám. 

- Hmm… - hebegi, mintha félne tőlem. Nekem nincs erre időm. Félretolom, és belépek az ajtón. És akkor meglátom. Csendesen sír a padlón, Christina ölében. Ha Caleb, Shauna és Zeke itt is voltak, már eltűntek. Tris be van takarva egy zöld törölközőbe és ázott, de így is szép. A legszebb dolog, amit valaha láttam. 

Christina felnéz rám, a szeme könnyektől csillog. 

- Nem így kellett volna, hogy megtudd. Még nem áll rá készen. 

Csak állok. Úgy érzem, a végtagjaim felmondták a szolgálatot. Itt van előttem a lány, akiért hat éve imádkozom. Nem tudom, mit tegyek. Odamenjek hozzá, vagy itt maradjak, távolabb. Aztán összeszedem a bátorságomat, és odalépek. Letérdelek Christina mellé. 

- Tarthatom őt? – suttogom alig hallhatóan. Christina lassan elengedi, és én a karjaimba veszem Trist. Felém fordul, még mindig zokogva, én pedig magamhoz szorítom. 

- Tris – suttogom.

Elmosolyodom. Visszakaptam. Itt van. Itt van, és ez nem álom, vagy rémálom, amelyben újra el fog tűnni. Nem. Ez a valóság. Itt van fizikailag. Meg tudom érinteni, szagolni, érezni. 

Lehajolok, arcomat a nedves hajába temetem. 

A sírása lassan elhal, a légzése egyenletessé válik. Elaludt. Elaludt a karjaimban. Ó, milyen régóta vágytam már arra, hogy Tris Prior a karjaimban aludjon. 

Christina megrázza a fejét.

- Már egy órája próbáltam elaltatni – mondja hitetlenkedve. 

Nem reagálok rá. Nem érdekel.

- Hozz neki ruhákat – mondom neki inkább. – Van itt zuhany valahol? 

Matthew bólint.

- Igen, ööö… az emeleten. – Felemelem, szinte súlytalan. Elindulok anélkül, hogy Christinához szólnék. 

A zuhany nem is igazán zuhany. Csak egy fúvóka lóg ki a falból. Jobb lenne egy fürdőkád, de az nincs. Úgy, alva a falnak támasztom Trist, és leveszem a törölközőt. Még soha nem láttam így, és próbálom nem bámulni. Ez csak munka. Meg kell őt tisztítanom. Ráfolyatom a vizet, és narancssárga folyadék szivárog a bőréből a lefolyóba.

Megmosom a haját, és észreveszem, hogy hullik. Nem tudom, hogy a lányoknak hajmosás közben mennyi hajszála hullik ki, de ez nem tűnik természetesnek. Nagyon gyengének tűnik a haja. Nem ilyenre emlékszem. Copfba kötöm a haját, ahogy Cara szokta reggelenként a sajátját. Cara. Figyelmen kívül hagyom a fájdalmat, amit a gondolata okoz.

Egy váltás ruhát találok a szoba sarkában. Christina vagy Matthew hozhatta ide, amíg én vele foglalkoztam. Magamhoz veszem. Egy kék ruha az, olyan, amilyen Cara viselt a napokban, és egy pár zokni. Ráhúzom a ruhát és a zoknit, és kiviszem a fürdőszobából. Visszasétálok a laborba, ahol Christina és Matthew halkan beszélget. Amíg nem voltam itt, feltakarították a koszt a padlóról. Felnéznek, ahogy belépek. 

Christina felsóhajt. 

- Most már majdnem… a régi – mosolyodik el. 

Nem reagálok rá. Nem tudok. Attól félek, kiabálnék vele. De nem akarom felébreszteni Trist. 

- Hazaviszem. – Csak ennyit mondok. 

Christina úgy néz rám, mintha elment volna az eszem. 

- Tessék?

- Nem voltam érthető? – A harag, amit Christina iránt érzek, kitör belőlem.

- Nem! Nem viheted csak úgy el! Csak besétálsz, és átveszed itt a vezetést. Mi csináltuk ezt! Miattunk van itt! Én tudom kezelni, tudom, hogy mit kell csinálni. Itt kell maradnia Matthew-val és velem. Matthew-nak meg kell róla bizonyosodnia, hogy minden rendben van vele, vizsgálatokat kell elvégeznie. Nem is kéne itt lenned!

Olyan, mint egy elkényeztetett gyerek, aki nem kapja meg, amit akar. Ez undorító. Nem is fogja fel, mit tett. Soha nem akartam megütni valakit ennyire, mint most őt. De Tris itt van a karomban, és nem fogom elengedni mégegyszer. 

Megvonom a vállam.

- Nem kéne itt lennem. De itt vagyok. És hazaviszem őt. Matthew nem fogja vizsgálgatni, vagy kísérletezgetni. Ő nem egy játék, vagy tesztalany, hanem egy élő ember – mondom olyan nyugodtan, ahogy csak tudom. 

- Két órával ezelőtt még nem is élt, Tobias – mondja gúnyosan. – Ezt nem teheted. Jó oka volt, hogy miért nem mondtuk el neked. Te meg csak felkapod, és magaddal viszed, pedig nem is a tiéd!

- De megtehetem. És meg is teszem. Úgy látom, nem érted. Rosszat tettél, Christina – mondom.

- Mi csak próbáltunk téged megvédeni, és az egész várost is. 

Felnevetek. Megvédeni engem? Ez valami vicc?

- Nem hiszem, hogy meg akartál védeni engem. Szerintem tudtad, hogy ha elmondod nekem, azt fogom mondani, hogy ne tegyétek. Szerintem tudtad, hogy amit tenni akartok, az önző dolog, és jobb lenne Trisnek, ha békén hagynátok. 

- Nem… Csak… Először biztos akartam lenni benne, hogy sikerül… Miért okozzak fájdalmat, ha…

- Christina… téged nem érdekelt a fájdalmam. Ha érdekelt volna, elmondtad volna…

Behunyom a szemem. Nem tehetem ezt vele.

- Önző vagy – fejezem be. 

Örülök neki, hogy nem mond semmit.

- Ha szükséges, hívlak – mondom, és Trisszel a karjaimban elhagyom a labort.






16 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, hogy itt törlöm amit írtam, de elküldtem és kétszer jelent meg.Bocsi.Most újra írom.
      Húha!! Már nagyon vártam ezt a részt, és most végre itt van.Féltem az elején, hogy nem lesz benne az amikor Tobias megtudja az igazságot, de végül benne lett.Köszönöm Biának és Mártinak a fordítást, irtó ügyesek vagytok!
      KB egy hete akadtam az oldalra és IMÁDOM!! Már minden fanfictiont elolvastam az oldalról, de a kedvencem a "Jövő kezdete" és a "Feltámadás".Nagyon boldog voltam, mikor megláttam, hogy ma felraktad( mert minden nap felnézek az oldalra, hogy van-e valami új). Irigylésre méltó az érzelmek közvetítése.Én mindig nagyon beleélem magam a könyvekbe, de itt nagyon, néha azt hittem, hogy egy világsikerű írónő könyvet olvasom.Csak gratulálni tudok hozzá! Tudom, hogy vizsgázol/ vizsgáztál( sok szerencsét kivánok) , de abban reménykedem, hogy még a héten felrakod a "Jövő kezdete" 26. Fejezetét, mert nagyon kíváncsi vagyok.Az oldal úgy jó ahogy van, vagyis TÖKÉLETES!
      Sose hagyd abba az írást, Üdvözlettel Orsi.

      Törlés
    2. Szia!
      Bia és a magam nevében is köszönöm a dicsérő szavaidat! Nagyon örülök, hogy tetszik a fordítás. Majd igyekszem a folytatással. Márti

      Törlés
    3. Köszönjük! Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal és a történetek is.
      Most már vége a vizsgáimnak, remélem minél hamarabb elkészülök a saját történetem következő fejezetével. :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik ez a történet, de az én nagy kedvencem a bitter cold! Bia, ugye annak
    a fordítását sem hagyod abba? :) Sajnos én nem tudok annyira angolul, hogy lefordítsam...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a Bitter Cold a favorit, már vagy hatszor kiolvastam. Dehogy hagyom, lassan kész lesz a 4. fejezet fordítása, úgyhogy a megszokott időben, szombaton hozom azt is. :)

      Törlés
  3. AAaaaaa nagyon jó lett !!!! *.* várom mind a három folytatását! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. Ma fent lesz a folytatás!

      Törlés
  4. WOOW WOOW és WOOOW ez nagyon o volt hihetetlen és szuper!!! köszi a forditást és várom a kövi részt!!
    LILLY

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Nagyon sokat jelent nekem, hogy örömet szerezhetek nektek!

      Törlés
  5. WOW *-* ez fantasztikus volt ! Annyira jó érzés visszakapni a jól megszokott Tobias Tris párost :D Te jó ég csak én borultam ki az első résznél mikor kiderült hogy Cara meg Tobias járnak ?! xd eldobtam a telefont ( puhára esett ) Természetesen nem várom el Tobias karakterétől hogy legyen FOURever alone ( igen, direkt írtam így ) de pont Cara ... Na mindegy szóval nagyon tetszett ez a rész is és alig várom a következőt :3 Van egy olyan sanda gyanúm,hogy Tris és Cara kicsit elbeszélget majd egymással xd :'D Na szóval köszi,hogy fordítasz és csinálod a blogot <4 barátnőim szerint megszállottja vagyok a blognak pedig csak naponta nézek föl :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, hogy tetszett! Mikor én olvastam, hogy Tobias meg Cara... Juj nagyon fura volt. Bár Christinánál még mindig jobb, véleményem szerint.
      Dehogy vagy megszállott, és köszönöm, hogy mindennap felnézel, sokat jelent. Puszi :)

      Törlés
    2. Hát, én is meglepődtem a Tobias-Cara pároson.
      No, lelkizés meg veszekedés lesz bőven a sztoriban, arra felkészülhetsz. (Már kicsit kezdtem unni.)
      Egyébként nem vagy megszállottabb, mint én, ugyanis én naponta kb. 10x felnézek az oldalra.

      Törlés
    3. Na jól van, nem vagytok megszállottabbak nálam, aki hajnali 3kor képes felmenni fanfiction.netre xD

      Törlés
  6. Kedves Márta!

    Kicsit csipkedhetnéd magadat a fordításban, mert már megesz a fene :) <3

    Pont ezért nem szeretek "befejezetlen" fanfict-et olvasni, mert a könyvvel ellentétben nem én mondom meg hogy "oké, mára ennyi", hanem az író / fordító... :P az meg szőrszálhasogatóóóóóóó....

    Nem tudom, hogy az eredeti fanfict milyen angolul, de az vitathatatlan, hogy élvezetesre sikeredett a fordításod :D 1000x kösssziii érte

    de lééégggyyysssziiii.... légggyyyysssziii mihamarabb gyere a következő résszel, aztán az az utáni résszelllll.....
    :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez leginkább rajtam múlik, hogyan tudok időt szorítani a lektorálásra, meg úgy beszéltük meg Mártival, hogy egyenlőre marad a heti egy frissítés, hátha megcsúszna a fordítással. Szóval türelem, ettől szerintem én rosszabbul bánok veletek a saját írásommal (amiért igen szégyellem magam). Igen, ez a hátránya a fanficiknek, viszont így izgalmasabb, jobban kapcsolatban tudsz lenni az író/fordítóval, az írókra pedig hatni is lehet ;)

      Törlés