Véleményem A hűséges filmről


Előre szólok, hogy csak az olvassa el ezt a bejegyzést, aki már látta a filmet, mert részletekbe menően mondom el a véleményemet a filmről.
Sokaknak nem fog tetszeni a véleményem, de az egy dolog, hogy rajongója vagyok az egész franchise-nak, attól még úgy érzem, az őszinte véleményemet kell leírnom, még ha ezzel sokan nem is fognak velem egyet érteni.
A másik, hogy ezzel senkinek sem szeretném befolyásolni a véleményét, csak az én szempontomból szeretném, ha átgondolnátok, mit is láttunk a vásznon.




Először is hatalmas köszönet a Freeman Filmnek, hogy meghívtak a premier előtti vetítésre!
Korábban még sosem voltam premier előttin, ráadásul még Budapesten sem moziban, sem a Westendben, így számomra ez óriási élmény volt. Az meg külön szuper volt, hogy vártak, meg posztert kaptam, és olyan awesome volt ott állni a sorban a szerencsések között.
És ez a vetítés volt idehaza a legelső, és a világon is nagyon az elsők között láthattam (na most irigykedjetek amerikai barátaink, hahaha), ami elképesztő érzés. Még ha mindezért 5 órát is utaztam, 220 kilométert. Tuti én voltam ott, aki a legmesszebbről ment.
A terem is szuper volt, elég közel ültünk molytesómmal, pont középen, így tökéletes rálátás volt a vászonra. Szinte telt ház volt, ami megint csak különös élmény volt a számomra.

Ennyit az élményekről, most jöjjön a film.

A Summit logónál konkrétan bekönnyeztem, annyira izgatott voltam, hiszen egy éve vártam a filmet, és olyan jó volt viszont látni már a logót is.

Ami tetszett a filmben:
Jó pont, hogy a film éppen ott vette fel a fonalat, ahol az előző film vége volt, így láthattuk, miért  is nem juthatnak ki az emberek a városból. Nagyszerű megoldás volt, és feszültséggel teli, nagyon jól működött a vásznon.
A tárgyalások szuperek voltak, kellettek ezek a kivégzések. A könyvben nem volt ennyire brutális ez a rész, de azért ez így volt jó. Különösen Evelyn szemszögéből, aki erőszakkal tartja a hatalmat a kezében.
Végül Max is meghalt, ez a végzet még jobb volt a számára, így méltón meglakolt a bűneiért.
Tetszett, ahogy Négyes megmentette Caleb életét. A könyvben is nagyon szerettem ezt a részt, itt elképesztő ötlet volt, hogy elhitette a csoportnélküliekkel, hogy lelőtte Calebet. Nagy piros pont ezért a jelenetért.
A falmászós rész is állati volt, egy-két vágást leszámítva. Az, hogy áramot vezettek a kerítésbe, nagyszerű ötletnek bizonyult, tovább növelte a feszültséget. És igen, Christina már megint zuhant egyet, mint mindegyik filmben... Na meg Caleb és a futás... Jól eltaknyolt a falon.
Tori halála - akármennyire is készültem rá - fájdalmas volt. Hát még mennyire fájdalmas lett volna, ha előkerült volna George. Az ő elvesztése épp a testvére miatt volt olyan szomorú a könyvben. De így is elég szívfacsaró volt, főleg Tris reakciója.
Összességében ez az álcafal jó megoldás volt. A könyvben sosem értettem, hogyan nem tűnt fel senkinek a Hivatal, mikor tök közel van a városhoz. Viszont így nem nagyon láthattak fényeket a kerítésen túlról.
Ez a radioaktív eső nekem bejött. Meg hogy radioaktív a táj. Valahogy én is így képzeltem el a város és a Hivatal közti részt, bár nem ilyen vörösen.
Az sem volt rossz, hogy Edgarék utánuk mentek, bár az a kocsival ugratás nagyon furcsa volt.
David irodája baromi jól nézett ki, az egész úgy ahogy van. A megközelítése már nem nagyon, de maga a helyiség az igen.
Ezek a tetoválások is tetszettek, még ha totál semmi értelmük, hogy ki hány százalékig gyógyult génállományú. Az egész jó volt, hogy ezek a tetoválások mint egy chip működtek az ajtók nyitásához.
A sok romantikus rész Tris és Tobias között. Ennyi csók még egyik részben sem volt, aminek nagyon örülök. Remélem azért az utolsó részben egy sakkozás még lesz. Kell az oda.
Fú tökre szomorú voltam, mikor nem értettek egyet, meg külön kellett menniük. Annyira látszott Trisen, hogy bántja, hogy nem lehet Négyessel.
A Fringe is tetszett, az a határsáv ugye, a magyar fordításban ez a mezsgye nem jött be valahogy. Csak olyan kicsinek tűnt. Volt 3 sátor és jól van. Ez a memóriaszérumos dolog jó ötlet volt, de maradhattak volna a szérumnál, ez a gáz szerintem nagyon gáz...
Peter beszólásain nagyon nevettem, de a poénjai valószínűleg pár nézés után már nem lesznek viccesek.
Négyes vitte el a hátán a filmet, de komolyan. Mindig erős volt, mindig harcolt mikor kellett. Ha szét kell verni pár orrot, és fel kell rúgni valakit, ő Négyes. Viszont hiányoltam a gyengéd, Tobias énjét, amit azért A lázadóban láthattunk párszor.
Az meg kimondottan tetszett, hogy Négyes is megsérült. Kellett ez ide! Hiszen ő sem sebezhetetlen, sem legyőzhetetlen, de azért megölelgettem volna, mikor ott bicegett végig a pusztaságon.
Marcus megjelenése váratlan volt, én már totál beleéltem magam, hogy többet nem is fogjuk látni, erre megjelent. A sorsa egész jó megoldás lett, csak ne kapkodták volna olyan gyorsan a képeket, amiket látott, mert így totál nem tudom, hogy Pici Tobias benne volt-e vagy sem.
A legvége. Az, hogy Tris üzent Davidnek, ahogy felrobbantották az álcafalat, az hatalmas volt. Megmutatták a Hivatalnak, hogy igenis Chicagóval számolniuk kell.


Ami nem tetszett:
Csak szerintem nevetséges, hogy nem figyeltek arra a készítők, hogy így, hogy nem volt időugrás a két rész között, Tris haja furcsán gyorsan megnőtt? De komolyan, pár óra alatt megnőtt a haja. Kell a samponjából.
Az a szakadék minek kellett a fal tövéhez? Nagyon meh volt, ahogy másztak le, és egy jó percig azt mutatták, mintha tök érdekes lenne, pedig nem volt az, alig vártam, hogy leérjenek.
Ezek a repülő izék... Nagyon Star Warsra hajaznak, a rendező bizonyára fan. Szükségtelen változtatás volt, egyszerű kocsikkal is tök jól működött volna. A buborékokról meg ne beszéljünk, siralmas volt.
Maga a bemutató videó a Hivatalról. Nem tudom miért, de nekem olyan... furi volt. Ettől jobb lett volna, ha csak egyszerűen eléjük áll David, és elmondja, hogy mi van.
A zuhany... Könyörgöm, az a gél cucc totál félelmetes volt, és szörnyen mutatott a vásznon. Na meg ahogy Matthew végig beszél, hát én tuti nem kezdtem volna el vetkőzni, mikor egy srác, akit kb 10 perce ismerek valószínűleg minden mozdulatomat nézi. Meg kicsit felhördültem, mikor Négyes nem akkor zuhanyzott, én meg kiakadtam, hogy kivágták, még jó hogy nem.
Ez a Providence mi volt... Tök feleslegesen utaztak el a Tanácshoz, mikor azok gyakorlatilag semmit sem csináltak, csak voltak. Máshogy is rájöhettünk volna, hogy David egy szemét alak.
Ellenben Nitáról nem is derült ki, hogy negatív karakter. Annyira jelentéktelen szerepe volt, na nem mintha másnak nem...
Natalie gyerekkorát máshogy is bemutathatták volna, bár ez sem volt rossz, az még tetszett is, hogy Tris az emlékben átveszi az anyja helyét, ez egy jó megoldás volt, csak itt is megint a high-tech cuccok. Túl sok van belőlük.
Így, hogy gyakorlatilag 200 év alatt Tris az egyetlen, akinek meggyógyultak a génjei, az egész kísérlet elveszti a jelentőségét. Egy emberért értelmetlen ezt az egészet csinálni. Ezért nem értem, hogy miért nem lehetett az összes Elfajzott géntiszta. Pont ez a jó Trisben, hogy szinte semmivel sem különlegesebb másoknál. És így az édesanyja elhatározása sem jelent semmit, hogy bement önként a városba. Pont azért ment be, hogy megmentsen annyi Elfajzottat a Műveltektől, amennyit csak tud (mint Amart és George-t, de ők ugye nem kaptak szerepet). Ez az egyik legjobb dolog a könyvben, és semmit nem kapunk belőle, mert a magyarázatuk, hogy miért is ment Natalie a városba, hát elég lame.
A szereplők meg szinte semmit sem beszéltek. A FourTris szálon kívül más kapcsolattal nem is foglalkozott a film. Komolyan, Christina és Tris megint nem beszéltek semmit. Mikor leültek egymással szemben, tisztára megörültem, hogy na most végre megbeszélik a dolgaikat, vagy valami, de a  köszönésen kívül SEMMIT nem beszéltek.
Uriah-nak egy mondata volt, így ha meghal a negyedik részben, senki nem fog egy könnyet sem ejteni, huszadik mellékszereplő lett. Calebnek meg túl hamar el lettek nézve a bűnei, és még orrba vágva sem lett, pedig igazán megérdemelné.
De ebben a részben Tris sem kapott sok szerepet. Peter többet szerepelt, mint a főhősünk. Emellett végig bizonytalannak éreztem, ami nem is volt baj, mert legalább őt megkeverte ez a hely, ha már mást nem. De akkor is hiányoltam a Műveltségét. Neki kellett volna Tobiast figyelmeztetnie Nitával kapcsolatosan, nem pedig fordítva.
Peter meg... Az ő karaktere az egyik legösszetettebb a szériában, de a filmben lebutították egy poéngyáros nyaligépnek. Nekem az a Peter kell, aki tudja, hogy egy rohadék, és utálja magát ezért.ű
És a vége... Ahogy Evelynt használják, hogy kitöröljék az emberek memóriáját, oké, ezt még meg lehet emészteni, de ez a narancssárga gázfelhő röhejes volt. Főleg, mikor ki-be kapcsolgatták az időzítőt, meg porlasztották a szérumot... Ú, fájdalmas volt. És senkinek semmi baja nem lett tőle, pedig ott úszott az a gázfelhő. Meg az is, ahogy Tris elpusztítja azt a dolgot, ami a levegőbe juttatta a szérumot. Én untam, annyira látszott, hogy senki sincs veszélyben, hogy nem volt feszültség. Ez volt az eddigi leglaposabb végkifejlet a sorozatban.
A drónok... Annyira feleslegesnek éreztem őket. Ugyan, ezekre Négyesnek komolyan szüksége van? Na de emberek, Négyes egy pisztolytussal lerohan egy hadsereget. Olyan zavaró volt, hogy össze-vissza repkedtek azok a cuccok.
És valaki mondja meg nekem, hogy az a hivatali katona fickó jó volt vagy rossz? Mert totál nem értettem, mit bámulnak egymásra a repcsin. Na meg a repcsi, ennyit Négyes tériszonyáról...
Komolyan, attól fogva, hogy kijöttek a városból nem volt olyan képkocka, ami ne lett volna tele effektekkel. Túl sok volt a modern kütyü, a sok high-tech cucc. Ennek a Hivatalnak miből volt erre pénze és nyersanyaga egy radioaktív pusztaság közepén?


Szóval összességében nekem nagyon vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatosan. Az első fél órát nagyon élveztem, egyszerűen imádtam, aztán mikor elhagyták a várost, az egész kezdett nem tetszeni, nem tudtam utána már élvezni a sztorit. Nem volt elég feszültség, elég könyvhűség, elég kapcsolat a szereplők között. Végig hiányérzetem volt, és fájt, hogy ez lett a végeredmény. A könyv sem a kedvencem, annak is untam a felét, de pont ezért lehetett volna egy szuper adaptáció belőle, ami nem igazán jött össze, mert úgy érzem, ez már nem A beavatott-sorozat, hanem valami weird fanfcition amit nem én írtam.
Azért remélem, hogy ha sikerül megnéznem angolul, jobban fog tetszeni, hiszen először A lázadó sem tetszett.
Lehet túl kritikus vagyok, de ez van, ha a könyv minden részletére emlékszem, és úgy érzem, hogy elveszett a lényeg a látványban.
Viszont ezek után nagyon kíváncsi leszek az Ascedantre, mit hoznak ki belőle ezzel az új rendezővel. Remélem, legalább megkapjuk a könyv végét, és végre hasznát is veszem a zsepijeimnek, és nem csak a csalódottságtól, és Matthew borzalmas szinkronhangjától kell sírva fakadnom.

Egy biztos: egy háború küszöbén állunk.

+ Könyörgöm, mondja már egyszer Tris is, hogy Tobias, kérem! Olyan gáz, hogy mindenki így hívja lassan Négyest, csak ő nem...
++ A Hűségesek szinte semmi szerepet nem kaptak, pedig ha már a könyvnek ez a hiánya, itt jobban figyelemmel kísérhettünk volna őket.

11 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek veled! Én is furcsálltam, hogy SPOILER pápá Négyes tériszonyának, meg hogy Nita nem is egy... rossz kislány?
    A legjobb a FourTris jelenetek voltak, és azt is szerettem, amikor Négyes megsérült. Tényleg kellett, hogy végre ő is megsérüljön. Az viszont tényleg furcsa volt, hogy egyik pillanatban még a földön fetreng a fájdalmaitól, a másikban meg már talpon van és leüt két fegyverest. Oké, hogy erős, de miután lezuhantak a repcsivel és elmászott oda, ahol felült valamire, akkor ott a hasát szorongatta, még a pólóját is felhajtotta. Theo jól adta vissza Toby fájdalmát, de ez tényleg furcsa volt.
    De ezektől, amiket leírtál meg én leírtam, attól még tetszett a film, csak nem volt lezárva... Az új rendező remélem, le fogja zárni normálisan a végét, és még vagy kétszer ennyi FourTrist rak bele :3 (a kedvencem az volt, amikor elkezdtek csókolózni, aztán hopp, ott van Matthew. Toby pillantása Matthewra mindent vitt xD) SPOILER VÉGE
    Köszi a véleményedet, Bia! Puszi <4

    VálaszTörlés
  2. Igen, sajnos én már a korábbi részekben is iszonyatosan hiányoltam a mellékszereplőket. A könyvben annyira jó olvasni Tris barátairól és beszélgetéseiről. Például Tori halála, ha csak a filmet néztem volna, egyáltalán nem hatott volna meg, mivel ott eléggé kicsi és majdhogynem jelentéktelen szerepei voltak. Egyáltalán nem mélyítették el a szereplők közti érzelmeket (lásd Caleb gyors megbocsájtása), viszont a Lázadóban Tris gyásza a szüleiért kivételesen jól ábrázolt volt, na meg persze a FourTris pillanatok...
    Ha erre figyeltek volna, sokkal jobban tetszene a film, és szerintem nem vagyok egyedül.
    A folytatásban remélem, hogy hűek lesznek a befejezéshez, mert bármennyire szomorú lesz/lenne, mégis csak a könyv alapján készített filmről van szó.

    VálaszTörlés
  3. Én még most sem tudtam feldolgozni, hogy előbb láttam, mint Amerikában :)
    Az "ami tetszett" részben teljesen egyetértek veled. A mezsgyéhez még annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szerintem nem csak abból a pár sátorból állt, hanem az csak egy része. Én úgy vettem le a filmből, hogy több ilyen csomópont van, és ők most az egyikbe mentek el "humanitárius küldetésre".
    A film végén iszonyat hiányérzetem volt. Tetszett, tetszett, de valami hiányzik. Remélem majd a következő részben kikerekedik a történet.
    Tényleg sok volt egy kicsit a high-tech cucc, bár nekem a drónok bejönnek. Tudom, hogy Négyes azok nélkül is boldogult volna, de az a csillogás a szemében, mikor sikeresen teljesítette a tesztelésüket, nagyon édes volt. Végre érezte, hogy ő is jó valamiben, és nem csak Tris.
    Az, hogy ennyire szétváltak egymástól, elég furi volt számomra. Oké, hogy voltak köztük ellentétek, de az, hogy Tris csak így hátat fordít Tobiasnak, és sorsára hagyja, kicsit rosszul esett. Ott berágtam Trisre, főleg miután kiderült, hogy simán ki akarták nyírni Tobiast, amíg Tris repked Providence-be. Aminek szintén nem volt sok értelme. Meg ha David tényleg ismerte volna annyira Trist, mint amennyire állította, akkor tudhatta volna, hogy Trist nem rángathatja kedve szerint, és ki fogja mondani a véleményét a Tanács előtt.
    Nekem is nagyon hiányoztak a mellékszereplők, meg a velük való kapcsolat. Meg alapból a fél csapat át sem ment a kerítésen, akik a könyvben átmentek.
    Meg így, hogy Zeke teljesen kimarad az egész sztoriból, olyan mintha Négyesnek tényleg nem lenne egy barátja sem, és csak becsatlakozott Trisékhez, nem pedig fordítva.
    Maga a hivatalban levő szállásukat is kicsit elzártabbnak gondoltam. Külön szoba meg ilyenek. De ez, hogy egy rakáson voltak, mint a birkák, nagyon nem jött be.
    A memóriaszérumos porlasztás jó ötlet volt, és nekem a gáz is tetszett. Abban viszont igazad van Bia, hogy nem volt meg az a feszültség, ami kellett volna. Főleg amikor a végén mindenki előmászott, aki előtte ott fuldokolt a gázban, mintha mi sem történt volna. Meg szerintem egy porlasztás után nem tűnik el gombnyomásra az addig már kiáramlott gáz, és tisztul ki azonnal a levegő.
    Ez az akció után elég valószínűnek tűnik, hogy a Hivatalba már nem mennek vissza, szóval az a sok minden ami a könyvben ott történt, már nem is fog lejátszódni, amit egy kicsit sajnálok. De mindettől függetlenül nagyon várom a következő részt. Főleg így, hogy kell az a befejezés, akármi lesz is az.
    Elég kiszúrás, hogy a rendező csak úgy lelépett, miután szinte végigvitte a könyv eseményszálát. Feladta a leckét az utódjának, az biztos. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle. :)
    Hát "röviden" ennyi :D
    Tudom, hogy eléggé kritikus voltam, de azért tetszett ám :)
    És tuti, hogy még egyszer elmegyek a moziba is. :)

    VálaszTörlés
  4. Teljesen egyet értek veled ezért nem is kezdem kifejtegetni. Nekem kérdéseim lennének amikre nem kaptam/kaptunk választ ( vagy csak nekem nem tűnt fel a válasz). Azért lesznek ilyen részletesek, hogy megértsétek hogy én miért nem tudom a választ.
    1. Uriah miért nem ment Trisékkel ki a kerítésen túlra?
    2.Az első részben, amikor a beavatás volt és kimentek a a kerítéshez akkor csak szántóföldeket láttak. De amikor a vége fele Peter ott állt az álcafal előtt, akkor látszott a város, ami azt jelenti, hogy a városból is látszik a vörös radioaktív rész. De akkor ők miért nem látták eddig?
    3. Ha a városon kívül vörös eső esik akkor a városban miért nem? És ennek nem lehet az a válasza, hogy az álcafal mert még előtte esett az eső.
    4.A drónokból ugyebár létre lehet hozni azt a burkot, ami megvéd a szennyező anyagoktól. Akkor a végén nem lehetett volna az hogy a memória szérumtól is megvédi őket?
    5. Amikor Négyesék kimentek a határsávoz( a filmben mezsgyéhez ez nekem nagyon nem tetszett) és kiszálltak a repülőgépből akkor miért változott át a ruhájuk pirosra?
    6. Matthew miért nézte olyan furán Trist?
    7. Amikor a határsávból kimentették Tris anyukáját neki miért nem törölték az emlékeit? És, hogy honnan gondolom hogy nem törölték? Az emlékben beszélt Daiddal, hogy hányat gyűjtöttek be ma? Mire ő keveset. Na én ebből gondolom hogy nem törölték az emlékeit.
    8. Evelyn-nek honnan vannak ilyen divatos ruhái? Amikor megfordult akkor mindig láttam, hogy mi van rajta és az nem valami csoportnélküli szerkó volt.
    9. A szérumos szoba eredetileg ott volt a Művelteknék vagy, amikor Peter odament akkor ment az is oda?
    10.És ennek a szobának nem hermetikusan lezártnak kéne lennie?? Ugyebár azért hogy nem hasson rájuk a szérum. De akkor miért ment be oda is??
    11, Az normális hogy az egész városnak össze van kötve a szellőző rendszere??
    Ja és nekem ez a legnagyobb kérdésem: Van valakinek valami elképzelése hogy hol járunk a könyvben?? Vagy ne is reménykedjek benne, hogy van valami , ami a könyvben benne volt és a filmben is benne lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1. Várható volt, hogy a mellékszereplők a mostani filmben sem lesznek. Sajnálom, mert szeretem a karakterét és Peter helyett neki kellett volna a nagyszájú viccelődőnek lenni, de ez van. Örülök, hogy legalább néhány percre belerakták.
      3. Gondolom azért, mert Chicago nem radioaktív.
      4. Szerintem a "burkos" drón és az, amivel harcoltak két különböző drón (legalábbis nekem úgy jött le) De ha mégsem, akkor egyértelmű, hogy nem véd, de ha mégis annyit meg úgysem tudtak volna beszerezni a város lakóinak.
      5. Én azt nem is vettem észre, de gondolom "jelezte" a radiaktivitást.
      6. Mikor?
      7. Valóban nem törölték a memóriáját, azért mert neki, csakúgy mint később a lányának(Tris) tiszta volt a génje. Hiányoltam a filmben azt, amikor Tris rájön, hogy az anyja miért döntött úgy, hogy bemegy a városba, mert amit David mondott neki, az hazugság. Még akkor sem törölték neki a memóriáját, amikor bement a városba, így tudott kapcsolatban maradni a Hivatallal.
      8. Ha végiggondolod, ott már nem csak egy csoportnélküli vezető volt, hanem az egész városé.
      9. Mindenképp a művelteknél volt, különben Tobiasék nem találták volna meg.
      10. Ez is egy olyan rész ami a könyvben nincs benne, ezért csak tippelni tudom, hogy gondolom azért, mert a Hivatal nem akart volna egyetlen egy ember sem, aki megúszta a törlést, ezért eleve így tervezték. Egyszóval Petert átverték.
      A könyv kb. addig passzolt a filmmel, hogy megérkeztek a Hivatalba. Azután kisebb-nagyobb változtatások voltak, pontosan nem tudom megmondani neked, mert ilyen a könyvben nem volt, hogy mindenki visszamegy a városba, de a folytatásban gondolom a könyv legvégét fogják mutatni. Esetleg olvasd el a könyvet, hátha az segít jobban megérteni.
      Remélem sikerült érthetően válaszolni a kérdéseidre :)

      Törlés
    2. Köszi a válaszokat!
      A 6. kérdésnél: mindig furán nézte. Olyan nem tudom mintha Tris valami UFO lenne.
      És az a baj, hogy most én újraolvastam a könyvet( a filmek előtt mindig megteszem de nem tudom miért??) na és hát így is felmerültek.
      És még egyszer köszönöm a válaszaidat!

      Törlés
  5. Úgy érzem, az én véleményem kicsit eltér a többségétől. Nekem összességében tetszett a film, vigyorogva jöttem ki a moziból, és legszívesebben rögtön megnéztem volna mégegyszer. (A SW-nél nem így volt, onnan azzal a bizonyos "Hát nem is tudom... " érzéssel jöttem ki)Talán ez azért volt, mert Biával folytatott előzetes beszélgetéseink után nem voltak túlzott elvárásaim a könyvhűséggel kapcsolatban.
    Sok minden volt, ami tetszett. Pl a drónok nekem nagyon bejöttek, én is elfogadnék néhány ilyet. Ki fogtok röhögni, de azok a repülőgépek, vagy mik, engem mindig Appára emlékeztettek az Aang legendájából XD.
    Peter hozta a szokásos formáját, volt néhány jó beszólása, de a vége tetszett a legjobban, amikor ott könyörgött az álcafalnál, hog engedjék be.
    A színváltós ruhák nagyok tetszettek, csak pirosban engem valamiért mindig pizsamára emlékeztettek, és Négyesnek különben sem áll jól a piros szín.
    Az a bizonyos hivatali katona nekem nagyon is negatív volt. Nem elég, hogy kicsit elvakultan követte David minden utasítását, de ki is akarta nyírni Négyest, úgyhogy nagyon nem szerettem.
    Nitával kapcsolatban nekem sem jött le, hogy negatív szereplő lenne, csak azért tudtam utálni, mert tenyérbemászóan nagyképű volt.
    A falmászásos jelenet nagyon jól sikerült, mindenki hozta a szokásos formáját (Caleb is a szerencsétlenkedését). Azonban az a bizonyos áramütés nekem furcsa volt. Az oké, hogy Christina repült tőle néhány métert, de hogyhogy nem lett semmi baja? Égési sérülés, vagy valami?
    Ami nem tetszett: Hiányoltam a mellékszereplőket, Uriahnak szinte semmi szerepe nem volt, csak néha feltűnt Johanna mellett. Tényleg nem voltak beszélgetések a szereplők között, és Caleb nem igazán harcolt meg a megbocsátásért. (De az szupi volt, ahogy Négyes "kivégezte".)
    Azt magyarázza el már nekem valaki, hogy az a bizonyos radioaktív eső hogyan állt meg Chicago határánál? Oda már nem értek el a felhők, vagy valami burok vette körül a várost? Ez furcsa volt.
    Biához hasonlóan én is furcsálltam Tris haját. Igaz, ezt már a Lázadóban is elkövették, akkor Eric haja nőtt fél nap alatt 2 centit, de Trisnek ezt sikerült túlszárnyalni a maga kb. 10 centijével.
    A mezsgye elnevezés furcsa volt, szerintem a határsáv sokkal jobban hangzik.
    A memóriaszérumos rész is felvet néhány kérdést: Miért nem hatott? Hiszen szerintem elég sokan belélegezték. És hogy került oda az az egész berendezés?
    Hát, most, hogy leírtam, látom, hogy elég sok negatívat is tudtam írni, de nekem akkor is tetszett a film.
    Kíváncsi leszek, a következő részből mit tudnak kihozni. Remélem a rendezőváltás jót tesz a sorozatnak. Schwentke valahogy nem nyerte el a tetszésemet, kicsit túlságosan szereti a hightech cuccokat, és nem törődik vele, hogy könyvhű legyen. Még a laikus férjem is megjegyezte, hogy az első film teljesen más volt, mint a második kettő.
    Egy valamiben azonban biztos vagyok: még sokszor meg fogom nézni ezt a filmet. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagyon tetszett és vagy tízszer mondtam anyumnak, hogy ez nagyon jó volt bár egy picit hiányoltam Zeke-t és urihat

    VálaszTörlés
  7. Lehet meg fogtok kövezni, de Nekem nagyon tetszett ez a film! Egy percig sem vártam, hogy a könyvhöz lesz hű. Ezért nem is olvastam újra és most kaptam egy szinte új szuper történetet. A végén igaz még sok kérdés maradt. Mi lesz ezután? Ha nem lesz 4. rész, ezzel akkor is elégedett vagyok. Imádom továbbra is, és nagyon remélem, ha már ennyit változgattak, akkor a 4. filmben Trist életben hagyják, nagyon megérdemelnék 4-el együtt.

    VálaszTörlés
  8. Talán kicsit felszínesen néztem, de megadta, amit szerettem volna. Mélyebbre nézve igen, vannak hibái....Összességében egész jó, szépen megcsinálták. A könyv kétségtelenül többet foglalkozik a mellékszereplőkkel, a kapcsolatokkal, stb. De én úgy ülök le elé, hogy nem várom el, hogy könyvhű legyen, hogy mindenre magyarázatot adjon, mindent kifejtsen. Megadta a látványt, pár fura dolgot leszámítva semmi bajom vele. Ettől függetlenül Bia, egyetértek.
    Ami nagyon, de nagyon tetszett, hogy Tris milyen édes volt. Kis nyugis, kedves. Hát komolyan, a Lázadóban féltem tőle. Vicc nélkül. Amikor ráordított Jeaninere, majdnem kiugrottam a székből. Most hihetetlenül aranyos volt a karaktere. Bár jól összezavarták szegényt.

    VálaszTörlés
  9. Most néztem meg a filmet. Igazság szerint jobbat vártam. Vacsi készítés jobban lekötött, talán mert nem sok köze van a könyvhöz. Én legalább is ha könyv alapján akarnék filmet készíteni( bár nem értek hozzá), akkor legalább igyekeznék az eredeti történethez alkalmazkodni amennyire csak lehetséges.
    Ha elvonatkoztatok a könyvtől ( ezt nehéz megtenni), akkor egy jó filmet raktak össze. De ez így az első 2 rész után, nem tetszett annyira. Tris túl lágyra sikerült, Four túlságosan összeszedett, Caleb egyáltalán nem szenvedett, ahhoz képest amit tett. Christina, Uriah, Zeke és a többiek szinte eltűntek a történetből. Hát nem tudom mit várjak a következő résztől.
    Összességében várom az utcsó részt. Kiváncsi leszek mit hoz ki ebből a helyzetből. Köszi Bia

    VálaszTörlés