Két film készül A hűségesből

Még A lázadót el sem kezdték forgatni, de már jönnek a hírek a befejező kötet megfilmesítését illetően. Ugyanis a mai hírek szerint A hűségesből két film lesz.

divergent-allegiant-split-two-movies

Az én véleményem, hogy ez annyira értelmetlen és csak a pénz miatt csinálják. Nagyon tartok tőle, hogy ebből mit hoznak ki. Már a harmadik kötet alapból sem a legizgalmasabb a három közül, és voltak akik az első filmet is unalmasnak találták. Nem tudom ezt a 2-szer 2 órát hogy fogják értékelni.

Na de lássuk a hivatalos bejelentést:

A Summit ma jelentette be, hogy A beavatott fináléját, A hűségest két felé fogják szedni, amelyek 2016. és 2017. márciusában fognak moziba kerülni.

A bejelentést a film hivatalos Twitter és Facebook oldalán tették közzé. A hűséges első része 2016. március 18-án, míg a második része 2017. március 24-én fog megjelenni.

A hírek több okból sem igazán meglepek. Először is ez egy bevett szokás, hogy ha egy sorozat sikeresnek bizonyul. Másodszor a múlt hónapban megtudhattuk, hogy Shailene Woodley három folytatásra írt alá. Ez azt jelenti, hogy már akkor megvolt a Summitnak az a lehetősége, hogy a franchise-ból négy filmet hozzon ki, így nem kell aggódniuk a szereplők esetleges más elkötelezettségei miatt.

 "Veronica Roth a magával ragadó történetét egy mesteri befejezéssel zárja A hűségesben, ami egy akciójelenetekben gazdag könyv, így tökéletes alapanyag két erőteljes és tartalommal teli filmhez." - nyilatkozta a Lionsgate Motion Picture Csoport társelnökei, Rob Friedman és Patrick Wachsberger a reggeli közleményükben. "A történetvezetés és a karakterek világa tökéletes arra, hogy két film készüljön belőlük. Ez egy olyan stratégia a történet elmesélésének szempontjából, amely már remekül működött nálunk a két Alkonyat: Hajnalhasadás filmnél és nagyon izgatottan várjuk, hogy az Éhezők Viadala: A Kiválasztott két filmje is elkészüljön."

A hír az első film sarkában érkezett, hiszen az csupán három hete került a mozik vásznaira. A beavatott, amit Neil Burger rendezett, már 116 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban és további 22 milliót a tengerentúlon. A nemzetközi számok valószínűleg nagyot fognak ugrani, amint a film még több országban megjelenik.

A hűséges kettészedése egy egyre hosszabb vonalat követ a könyvadaptációk terén, ahol hasonló megoldást alkalmaztak. Harry Potter, Alkonyat és az Éhezők Viadala sorozatok utolsó köteteiből két film készült az elmúlt években.

Eközben majd A beavatott folytatása, A lázadó 2015. márciusában kerül mozikba, aminek a forgatása a következő hónapban kezdődik Atlantában.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése