EW cikk A lázadóról

Az új karakterposzterekhez az Entertainment Weekly lehozott egy cikket is, amit le is fordítottam nektek. A cikkben Shailene és Theo beszélnek a filmről és persze a karaktereikről.
Most, hogy ezt olvastam, már egyre jobban várom a filmet!


A beavatott végén - ami az első film, ami Veronica Roth nagysikerű trilógiájából készült -, Tris egész világa megváltozott. Végignézte a szülei halálád, meg kellett ölnie ez egyik legjobb barátját, és a harc még csak most kezdődik.

Shailene:
"Sok kétely maradt benne a jövővel kapcsolatban. De emellett bűntudatot érez a háború, a szülei elvesztése és Will miatt, így [A lázadóban] láthatjuk az újonnan nyert erejét a bosszúból, valamint számos belső csatát kell megvívnia, ahogy próbálja megtalálni a számára megfelelő utat."

De Tris nem egyedül harcol. A Bátraknál töltött időnek hála beleszeretett Négyesbe, aki folytatja a harcot Jeanine és a szervezete ellen.

Theo
"Ebben a filmben szerettem volna, hogy tiszta legyen, hogy a dolgok teljesen megváltoztak, és hogy [Négyes] szerelmes Shai karakterébe, de ugyanakkor még mindig ugyanaz a férfi. Szóval nem akartam, hogy hirtelen olyan legyen mint a Daliás herceg vagy ilyesmi. Mikor először találkozunk vele a film elején, megpróbálja megvédeni és megnyugtatni őt [Trist], és biztos akar lenni benne, hogy nem követ el semmilyen hibát. De ezzel egyidőben ők mégis szökevények ebben a csoportban, ahol nem kéne lenniük, és tudja, hogy hamar odébb kell állniuk. És aztán elszabadul a pokol."

A második filmben nagyobb részt kap az akció - aminek a tetőpontja, mikor Trisnek harcolnia kell saját magával - , és abban mind Shailene, mind Theo egyetért, hogy annak ellenére hogy nem feltétlenül volt egy nehezen elkészíthető film, mégis remek szórakozás volt.

Theo:
"Mindenképpen nagyobb területen dolgoztunk, ami remek volt. Szerintem mindannyian úgy éreztük, hogy ha csinálunk még egy filmet, jobbnak kell lennie, mint az első volt. Ez sokkal felnőttesebb. Megmaradtak az eredeti elemek, de mégis nagyobb és sötétebb film lett, ami szerintem alkalmas arra, hogy még inkább vonzóvá tegye."

És Négyes számára sok viszontagság származik a Tris iránti szerelméből, valamint ehhez még hozzáadódik az édesanyja, Evelyn is, akit Naomi Watts alakít.

Theo:
"Ebben a filmben Négyest sokkal sebezhetőbbnek láthatjuk. Korábban nem volt veszíteni valója, egészen addig, amíg bele nem szeretett Trisbe, addig nincs tétje a dolgoknak. De most, hogy szereti ezt a nőt, így sokkal nyugtalanabb, hogy elveszítheti őt, mivel ő egy önfeláldozó személyiség. A történetben ezt mondja: 'Az életednek van értelme, ne dobd el csak úgy magadtól.' És az anyjával is elég bonyolult a helyzet. Nem akartam ezt túlságosan erőltetni, mivel nem akartam, hogy olyan legyen: 'Hú szegény srác ilyen szülőkkel...' Ez itt van persze, de nem olyan lesz, hogy a fürdőben fogod zokogni látni, vagy ilyesmi."

Eközben Trisre a félelemszimulációkban több sötétség és az akció vár.

Shailene:
"Ez a film határozottan egy magasabb szintre viszi a karakterek érzelmi fenyegetettségét. Sokkal sötétebbnek mondanám, mivel beláthatunk Jeanine világába, és még inkább bepillantást nyerhetünk Tris gondolataiba. Trisnek sok álma van, amik kísértik őt az egész film alatt, így azt gondolom, mindezek együtt egy sötétebb tónust adnak."

Forrás: Entertainment Weekly


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése