Fordítás: A lázadó cikk a Dolly magazinban


Több oldalnyi tartalom került A lázadóról a legutóbbi Dolly magazinba! Mivel nagy része olyan infókat tartalmaz, amiket már ismerünk a filmről illetve a színészekről, így csak az interjúkat és pár érdekességet fordítottam le nektek.
Azért annyit elmondok, hogy Theo megint hozta a formáját... Jót nevettem fordítás közben.




Milyen volt számodra, mint színésznőnek belépni egy nagy franchise-ba, ahol a karakter már meg van írva? Elég tered volt, hogy megalkosd?
Tris nagyon is emberi, akit folyton alakítottunk. Megfigyelhető egy határozott fejlődés nála. Az első filmben Tris sok gyászt és nehéz pillanatot élt meg, és ezek kihatnak erre a filmre.

Hogyan készültél fel fizikailag erre a filmre?
Az első filmre sokat edzettünk, aztán a Csillagainkban a hibát forgattam, és az összes izmot elveszítettem, és a súlyomat is, így aztán A lázadót elkezdeni szórakoztató volt, mert gyúrhattam. Általában minden nap csináltunk valamit. Ahelyett, hogy megittunk volna egy csésze kávét, csináltunk 20 fekvőtámaszt, és a testünk természetesen ébredt fel. A végére már 15-en csináltunk fekvőtámaszokat nap mint nap.

Mennyit tudnál megcsinálni?
Most már más lenne, de akkor úgy napi tízszer csináltunk 20-at.  Nagyon büszkék voltunk magunkra.

Ez az adrenalin miatt volt?
Teljesen! Az adrenalin és a versenyhelyzet, tudod?

Ki volt a legnagyobb versenytársad?
Az összes fiú, annak ellenére, hogy nem csinálhatták mellettünk. De a végére már ilyenek voltak: 'A fenébe is, hölgyeim'.

Született sportoló vagy?
Igen, természetesen sportos vagyok, szóval szórakoztató volt teljesíteni ezeket a fizikai kihívásokat.

A filmben Tris meglehetősen felnő. Ez mennyire tükrözte a tapasztalataidat?
Eléggé, azt hiszem. Az egész hasonló, mivel a saját életem az egyetlen, amit ismerek. Tris egy kis faluból származik, ahol mindenki szemmel tartotta. Nekem meglehetősen normális gyerekkorom volt, amikor figyelnem kellett, mit mondok, mert az emberek közzé fogják tenni. Szóval így hasonló lehetek Trishez. Keresztülmentünk a saját fejlődési folyamatunkon, és nem tudom, hogy ez olyasmi, amit taglalni tudok, mert még mindig nem emésztettem meg mindent, ami eddig történt.

A színészetben sok múlik a szereplők közötti kémián. Már dolgoztál Miles Tellerrel, Ansel Elgorttal és Theo Jamesszel is, szóval mennyire teszi jobbá az alakításodat, hogy már ismeritek egymást?
Megkönnyítő a szereplést, mivel kényelmesebben és sebezhetőbben érzed magad az illetővel. Nem aggódsz azon, hogy hogyan lát téged, mert már beszéltetek erről. Szóval csodálatos. Igazi luxus olyasvalakivel dolgozni, akivel már dolgoztunk együtt korábban, mint egy új arccal. mivel a színészkedés közben energiát cseréltek. Szóval mikor valaki új jelenik meg, láthatod milyen hatással van rád, és te milyen hatással vagy rá. Ez magában is elég izgalmas.

Az első film Trisre és Négyesre koncentrált a csoportjukon belül. Megváltoztak a dolgok most, hogy menekülnötök kell?
Igen, kissé más a dinamika, mivel Tris sok mindent megtanult az első filmben: megtanult harcolni, és azt is, hogyan létezzen a világban, ami merőben más, mint az, ahonnan ő jött. A második filmben ezek már nem jönnek szóba.

Könnyen meg tudod mondani, hogy ki Csillagainkba a hiba és ki Beavatott rajongó?
Igazából nem érzem úgy, hogy annyira különbözőek lennének, de ahogy az emberek reagálnak az más. A Csillagainkban a hibában a történet a karakterekre összpontosít, és annyira érzelmes, hogy mikor az emberek beszélnek róla, az mindig úgy van, hogy 'a nagymamám vagy a családom' és megosztják a történetüket. De A beavatottnál inkább az van, hogy 'Istenem, milyen Theo igazából?' A két film különböző reakciókat idéz elő az emberekben, ami vicces és közösségileg lenyűgöző egyszerre.

Ha már szóba került Theo: az előzetesben láthatjuk, ahogy csókolóztok. Tovább juttok egy csókon?
Azt hiszem, várnod kell és meglátod!


Egykor filozófus akartál lenni, most pedig egy hadseregnyi sikoltozó rajongód van a világon. Mi történt?
Igen, egy dögös filozófus! Ez egy kissé másabb. A filozófia olyas valami, amivel nyilvánvalóan sok mindent kezdhetsz. Valószínűleg nem voltam olyan jó benne, hogy akadémia szinten végezzem, mert ahhoz nagyon elszántnak kell lenned.

Hogyan változott a kapcsolatod Shailene-nel az első nap óta, hogy megjelentél az első film forgatásán egészen mostanáig?
Nagyszerű barátok voltunk első nap - most halálos ellenségek vagyunk [nevet]. Hogyan változott? Nos, megismertük egymást. Nem csak a filmet csináltuk végig, hanem egy hosszú reklám turnét. És az új rendezővel és egy új szemszöggel az a legcsodálatosabb, hogy oda tudsz fordulni a másikhoz, hogy megkérdezd, 'Ez jó így? Ez az, amit a te karaktered és az én karakterem csinálnának?'' Sokat beszéltünk egymással, hogy megtaláljuk, minek is akarunk látni egy jelentben - elég sokszor csináltuk ezt igazából.

Ez megmagyarázza miért nyertétek meg a Kedvenc filmes párod díját People's Choice Awards-on..
Megnyertük? Oh... tényleg!

Igen! Mit gondolsz, a képernyőn mutatott kémiátok segített azon, hogy elhappoltátok a címet Channing Tatum és Jonah Hill elől a 22 Jump Streetből?
Hűha. Trendi. Hogy csináljuk? Szerintem ezt nem lehet megalkotni. Egyúttal jó dolog, hogy van egy kis szimmetria a személyiségek között, de legyen egy kevés különbség is. Shai és én valamiben meglehetősen különbözőek vagyunk, ami szerintem jó, mert több szikrát gerjeszt.

Leginkább magad hajtod végre a kaszkadőr mutatványokat a filmekben. Szerinted ha magad játszod ezeket, az egy fontos lépés, hogy összekapcsolódj a karakterrel?
Nos, a harc a karakter 50 százaléka. Szóval ha nem csinálod meg a harcjeleneteket, és nem éled meg azokat a kis részeket, akkor kevésbé tudod ezeket felhasználni a következő jelenetekben. Elég szórakoztató és egy másfajta képességet igényel. Tudod, ha várnod kell a forgatáson, hogy a te jeleneted jöjjön, nagyszerű, hogy behúzhatsz valakinek egyet. Igazából nekem húztak be. Az egyik kaszkadőr srác volt, és az egész csak egy klip volt. Le kellett volna hajolnom, de aztán elvétettem az ütést, ő meg sikeresen bemosott nekem.

Fájt?
Én nem érzek fájdalmat. [nevet]

A karaktered elég komoly, de te eléggé vicces figurának látszol, és mindenkit megnevettetsz.
Igyekszem vicces lenni.

Ha lenne rá lehetőséged, szeretnéd, hogy a karaktered egy kicsit kevésbé lenne sötét?
Nem, szeretem benne, hogy amolyan sérült személyiség és elég merev. Szeretem magát az ötletet, hogy a karakternek sok titka van, és nem tudod megmondani, mire gondol az esetek nagy többségében. Úgy gondoltam, ez igazán izgalmas, és egy jó lehetőség, hogy olyasmit játsszak, ami a tekintetek mögött zajlik, ahelyett, hogy mindent kimondanánk. Igazán kedveltem ezt a misztikusságot.

Mit szeretsz csinálni, mikor nem forgatsz?
Szeretem formában tartani magam. Szeretek bokszolni, utazni, lelépni és a családommal lenni. Nagy családom van, ami egy nagyon fontos része az életemnek.

Régebben játszottál a Shere Khan nevű bandában. Még mindig zenélsz?
Még mindig, csak mostanában nem igazán.

Milyen hangszeren?
Xilofonon. Csak viccelek. Sok hangszeren játszom. Zongorán és gitáron, meg még egy csomó mindenen, de csak szórakozásból csinálom.

Van kedvenc zenei stílusod?
Mindent meghallgatok, de nagy jazz rajongó vagyok.

Szóval te vagy az öt gyerek közül a legfiatalabb a családban. Ez azt jelenti, hogy sokat színészkedtetek otthon, és beöltözős játékokon nőttetek fel?
Minthogy beöltöztem-e valaha nőnek...?

Ez lett volna a következő kérdésem!
Igen! [nevet] A legidősebb bátyám a Kaliforniai Egyetemre ment film szakra. Emlékszem, hogy hazajött, olyan 14 lehettem, és mi gyerekek csináltunk egy filmet, aminek Kung Fu Szerelem volt a címe, ami vicces volt.

Ez úgy hangzik, mint egy lehetséges cím ennek a filmnek...
[Nevet] Pontosan!



Tris új külseje:

Miután levágatta a haját, miután megkapta a rákbeteg Hazel Grace szerepét a tavalyi év könnyfakasztó filmjében, a Csillagainkban a hibában, Shailene Woodley visszautasította, hogy parókát viseljen, miután visszatért Tris karakteréhez.

Úgy tűnik, a szuperdögös színész parnere, Theo James odavan képernyőbeli barátnőjének új külsejéért. "Mikor a képernyőn Shailene-re nézek, vizuálisan megjelenik a karakterének fejlődése. Érettebb és másabb a karaktere itt, mint az első filmben."

"Szerintem nagyon szuper, hogy van egy fiatal, rövid hajú hősnőnk is!" Teljes mértékben egyetértünk, Shai!

"Beszéltem a rendezővel (Robert Schwentke), mert nem akartam parókát hordani. A parókák mindig olyan parókásnak néznek ki, különösen egy akciófilmben. Rengeteget rohanunk, így egy paróka szörnyen festene."


Spoiler veszély:

Lesz egy torokszorító jelenet, mikor Tris és Caleb felugranak egy mozgó vonatra. Shai és Ansel meglehetősen idegesek voltak.

"Felugrani egy 10 mérföld per órával közlekedő vonatra, nem egy egyszerű dolog, és fizikailag igazán kimerítő. Minden alkalom után nagyon fáradt voltam." meséli Ansel.

"Nem vagyok gyakorlott ebben. Mindenkinek volt már rá lehetősége, hogy begyakorolja, és ma ez az első alkalom a számomra." mondja Shailene.




A közösségi hálón:

Itt láthatjátok, hogy mennyire volt aktív Miles, Zoe és Ansel az Instagramon. Posztoltak képeket a forgatás közben, amikről persze anno itt is beszámoltam nektek...


Kívánj egyet!

Kaitlin Lehman, egy bátor lány, aki rhabdomioszarkómával (lágyrészek rákja) küzd 2013. májusa óta, azt kérte a "Kívánj Egyet Alapítványtól" (ez olyasmi, mint ami a Csillagainkban a hibában volt a Dzsinnek) , hogy találkozhasson Theo Jamesszel. A színész és A lázadó készítői örültek neki, hogy Kaitlin csatlakozhatott a forgatáshoz. A kis Bátor felavatott édesanyja mesélt a dologról: "A "Kívánj Egyet" csapata elmondta, hogy az elmúlt húsz évben, mióta hírességekkel kapcsolatos kívánságokkal foglalkoznak, nem láttak egy filmkészítő cégtől és színésztől sem olyat, hogy minden állomáson végigmenjenek egy gyerek kedvéért."
Úgyhogy itt a 2871. érv, miért is imádjuk Mr. Jamest!


Forrás: fyeahtheojames


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése