Fanfic fordítás: Az a három szó - Előszó


Ismét egy fordítás érkezett az oldalra, és sokatok nagy örömére, ismét Márti volt az a drága, aki belekezdett ebbe a nagyon sokrétű, de leginkább aranyos és vicces, habár olykor szomorú történetbe.

A történetről:
Beatrice és Tobias barátok az Önfeláldozóknál, és olyanok, mint egy öreg házaspár, folyton civakodnak. Aztán egy nap minden megváltozik. Evelyn és Tobias a Bátrakhoz kerülnek, miután Max kimenti őket Marcus házából. Végigkövethetjük Tobias gyerekkorát a Bátraknál, majd a beavatását is. Aztán Tris is megérkezik...
A magyar cím természetesen azért más, mert az a két kifejezés, ami olyan nagy jelentőséggel bír a sztoriban, magyarul nem öt, hanem csupán három szó. Gondoltam ezt rögtön az elején tisztázzuk.

Márti szokásos frissítési ütemezését alkalmazva ez is mindig szerdán fog érkezni. Most azonban csak egy kis ízelítőt kaptok. :)
Az eredeti történetet ITT találjátok!


ELŐSZÓ

A kislány ott áll ökölbe szorított kézzel, kivörösödött arccal, és ha a tekintetével tüzet lehetne gyújtani, az előtte álló fiú lángra kapott volna.

- Gyűlöllek, Tobias Eaton – kiabálja magas hangon. Ezek a leghangosabb szavak, amiket valaha kiejtettek a városnak ebben a részében.

Azzal megfordul a bejárat felé, kinyitja az ajtót, és becsapja maga mögött.

- Beatrice Prior, azonnal gyere vissza – szól utána az édesanyja. De túl késő, Beatrice felrohan a lépcsőn, amilyen gyorsan csak a hétéves lábai viszik, és most a hálószoba ajtaját csapja be.

Az anyja felsóhajt, az ajtóhoz megy, és kinyitja. Körülnéz odakint, és Tobiast ott találja a lépcsőn ülve, arcát a kezeibe temetve. Kimegy, leül a kisfiú mellé, és a vállára teszi a kezét.

- Tudod, hogy nem gondolta komolyan, ugye? – mondja a kisfiúnak megnyugtató hangon.

Ő bólint.

- Tudom, Mrs. Prior – mondja.

- Nemsokára le fog nyugodni, csak adj neki egy kis időt. Tudod, hogy szeret?

- Jobb, ha szeret, mert ő lesz a feleségem egy nap – állítja Tobias.

Az idősebb nő felnevet. Beatrice és Tobias a legjobb barátok voltak, amióta Beatrice két éves volt, Tobias pedig négy. Ezek a veszekedések gyakran megtörténnek. Egyik gyerek sem igazán illik az Önfeláldozó mintába, amelyben nevelkedett. Az sem könnyíti meg a dolgot, hogy mindkettőjük apja magas rangú ember az Önfeláldozók között. Nekik kellene példát mutatni a többi családnak, de a két gyerek nem kerüli el a bajt. Vagy egymást. Különleges kötődés van köztük; valami, ami úgy vonzza őket, mint a mágnes. Amikor Tobias azt mondta, hogy feleségül akarja venni Beatrice-t, Mrs. Priornek kétsége sem volt afelől, hogy ez meg is fog történni. Már most is úgy viselkednek, mint egy öreg házaspár, pedig csak hét és kilenc évesek.

- Jobb, ha hazamegyek, Mrs. Prior, apa valószínűleg nemsokára hazaér – mondja Tobias. Azzal Tobias feláll, megöleli Mrs. Priort és elindul a házuk felé.




4 megjegyzés:

  1. Ez ígéretesnek tűnik már most! :) Csak nagyon kevéske...sajnos nem sok mindent tudtunk meg :/ De majd biztos minden kiderül :) Várom a folytatást, Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az Előszó elég rövidke. De úgy gondoltam, mézesmadzagnak jó lesz... XD
      Reméltem, hogy felkelti az érdeklődéseteket.
      Köszi, hogy írtál. Puszi

      Törlés
  2. Iszonyat cuki ez a mini FourTris! :)
    El tudom képzelni, hogy Tris csípőre tett kézzel, felfújt arccal ott áll és kiabál, miközben a jólfésült Tobias lesütött szemekkel előtte. :D
    Jó kis mézesmadzag volt :D
    Köszi a fordítást! Pusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is nagyon zabálnivalók...
      Azért arra kíváncsi lennék, hogy Tris min kapta fel ennyire a vizet. (Arra már nem emlékszem, hogy később kiderül-e. Ez nekem is meglepi lesz... XD) Bár hétévesen nem mindig kell hozzá alapos indok.
      Köszi, hogy írtál. Remélem, a továbbiakban is tetszeni fog. Puszi

      Törlés