Fanfic fordítás: Az a három szó - 25. fejezet



Szerda van, és itt is a következő fejezete a történetnek., amelyben tanúi lehetünk egy érdekes játéknak. Lassan alakulnak itt a dolgok...

Köszönjük Mártinak a fordítást. Jó olvasást!
Az eredeti történetet ITT találjátok!



25. fejezet





NÉGYES


Zeke-kel és Shaunával ebédelünk az ebédlőben, és arról beszélgetünk, hogy szétrúgtam Zeke seggét a zászlórablásban múlt éjjel. Ma reggel nem volt edzés. Úgy döntöttem, délután késdobálás lesz, holnap pedig a küzdelmek. A beszélgetésünket Amar és Uriah szakítja félbe.

- Hé, tesó! Benne lennél egy Bátornak született beavatási Mersz partiban ma este? – kérdezi Uriah Zeke-től.

- Ki nem hagynám. Shauna, Négyes, benne vagytok? – kérdezi Amar.

Este kiengedhetném a gőzt. A csoportváltók nem lesznek ott, úgyhogy lazíthatok. – Igen – mondom.

- Ott leszek – mondja Shauna.

- Szuper – mondja Uriah. Amar leül az asztalunkhoz, Uriah pedig távozik. – Hívtam néhány csoportváltót is – mondja közben.

- Tessék?! – Zeke és én egyszerre kiáltunk fel. Uriah megáll, és visszajön.

- Azt hittem, hogy Bátornak született beavatási Mersz parti a neve – mondom.

- Ebben az évben változtattam – mondja Uriah vállat vonva, és elrohan, mielőtt megállíthatnánk.

- Mi a baj, Négyes? Kit érdekel, ha ott vannak? – kérdezi Shauna.

- Szerintem Uriah odavan Trisért. Elég jól elvoltak, amikor csúszni mentünk múltkor – mondja Zeke.

- Igen, de úgy látszik, őt más érdekli – mondja Shauna.

Ez teljesen felkelti az érdeklődésemet. Tris nem lehet Uriah-val, azt semmi szín alatt nem hagyom. De hogyan tudom megakadályozni? Mit mondott Shauna, hogy Tris beleesett valakibe?

- Honnan tudjátok? – kérdezem.

- Nos, ha eljöttél volna csúszni, akkor láttad volna – mondja Shauna. – Miért érdekel?

Lehajtom a fejem, és próbálom nem mutatni, hogy mennyire érdekel. De ahogy mindig, Amar, aki a legjobban ismer, észreveszi, mennyire kényelmetlenül érint a kérdés. – Ó, azt hiszem, valaki más is kicsit szerelmes itt – mondja Amar.

- Tudtam – mondja Zeke. Amar és Shauna rám néznek. – Haver, épp ideje volt.

Csak a fejem rázom, és felállok az asztaltól. Érzem, hogy elvörösödtem, és nem akarom tovább égetni magam, úgyhogy elindulok kifelé. Éppen elérem az ebédlő ajtaját, amikor Shauna megragadja a karomat. – Ő is érdeklődik irántad, Négyes – mondja.

- Honnan tudod? – kérdezem. A hangom csak suttogás, és bármelyik pillanatban elcsukhatna.

- Beszélt rólad, ráadásul meg lehet mondani – mondja. Megdörzsöli a karom, és azt mondja: - Minden rendben lesz, csak mindenképpen Marlene-t hívd ki este a játékban – suttogja a fülembe, én pedig bólintok, és kisétálok. Sokat kell gondolkodnom.

****

Úgy döntöttünk, hogy az edzőteremben lesz a játék. Mivel sokan vagyunk, így könnyebb lesz a központban mozogni. A kihívásaink során rendszerint beutazzuk a várost. Egy nagy kört alkotunk. Itt van Zeke, Shauna, Amar, Lauren, Uriah, Lynn, Marlene, Tris, Christina, Will, Al, Peter és három másik Bátornak született felavatott. Ki a fene hívta meg Petert? Egyik csoportváltó sem bírja, és nem látok Bátornak születettet sem.

- Uriah, te kezded – mondja Amar.

- Oké, Amar, téged hívlak ki – mondja Uriah. De mielőtt befejezhetné, Lauren súg valamit a fülébe, és Uriah arcán hatalmas vigyor terül szét.

- Amar, kihívlak, hogy menj be a Műveltek könyvtárába, és kiabálj valami obszcént – mondja Uriah.

- Komolyan, Lauren? Valaki minden évben erre hív ki – mondja Amar. – Akkor kezdjük.

Felkelünk, és elindulunk a vonat felé.

A vonaton a kis csoportunkban beszélgetünk, amikor Amar odajön Zeke-hez és hozzám. – Milyen ez a Peter gyerek a küzdelmekben? – kérdezi.

- Miért? –kérdezem.

- Láttam, hogy múltkor belekötött Lynnbe, és esély akarok neki adni, hogy a szart is kiverje a srácból – mondja Amar.

Leülünk, és elmondom, hogy Peternek milyen hibái vannak a harcban, és hogy milyen szemét tud lenni. Nincs ellenemre, hogy Lynn verekedjen vele. Ő az egyik legkeményebb harcos a Bátraknál, és biztos vagyok benne, hogy segítség nélkül legyűri.

Amikor leugrunk a vonatról, Amar egyenesen a Műveltek központjába megy. A Műveltek a recepciónál csak a fejüket rázzák, amikor Amar kiabál valamit, amit nem hallok, majd lehúzza a nadrágját, és a seggét mutatja feléjük. Kirohan az épületből, és amikor az ajtóhoz ér, visszakiabál, hogy „Találkozunk jövőre.” És rohan vissza nevetve hozzánk. Most már látom, hogy a Műveltek miért csak rázták a fejüket. Emlékeztek rá tavalyról és azelőttről. Ugyanazt a kihívást kapja az öt évvel ezelőtti beavatása óta minden évben.

A következő vonattal visszamegyünk a Bátrakhoz, és látom, hogy Lynn és Amar beszélgetnek. Úgy látszik, Peter megkapja a magáét. Nem mondhatnám, hogy nem örülök.

Újra körben ülünk.

- Lynn kihívlak, hogy küzdj meg Peterrel – mondja Amar. Lynn bólint, én pedig Peterre pillantok, akinek vigyor ül az arcán. Azt hiszi, győzni fog, arrogáns kis rohadék.

Lynn és Peter a ringbe lép, és elkezdődik a küzdelem. Lynn gyorsan támad. Egy gyors ütés a torkára meglepi Petert, és esélyt is ad Lynnek, hogy orrba vágja. Peter orra vérezni kezd. Amikor meglátja vért, felbőszíti, és oldalba rúgja Lynnt. Egy gyakorlatlanabb harcos elveszítené az egyensúlyát, de nem Lynn. Megragadja a lábát, és a földre löki. Peter gyorsan felpattan. Most csak táncolnak egymás körül; itt leszünk egész éjjel. Lynn végre észreveszi egy gyengeségét, és gyorsan először állkapcson, majd gyomorba vágja, aztán az állába vágja a könyökét. Peter elkapja a fejét, és a földre löki. Éppen amikor fel akar állni, Peter fejbe rúgja, és most Lynn van a matracon.

A harc egész egyenlő volt, és bár Lynn van a matracon, azt mondhatom, hogy ő volt fölényben.

- Oké, elég volt – mondom. Látom, hogy Peter vitatkozni akar, ezért felemelem a kezem. – Elég! Holnap mindkettőtöknek küzdeni kell az edzésen. Ráadásul be akarjuk fejezni a játékot még az éjszaka.

Visszaülünk a körbe, és Lynn megszólal: - Shauna, kihívlak, hogy fuss körbe a Kútban meztelenül. – Hallom a suttogást a körben, és Zeke megszólal.

- Ez kemény, Lynn.

- Mivel Shauna két éve leborotváltatta a hajam, eddig vártam, hogy visszafizessek – mondja Lynn. Uriah, Lynn és Marlene most játszhat először az ebédlőben elindított tűzijátékos incidens óta.

- Mi volt olyan rossz, hogy nem játszhattatok? – kérdezi Christina. Az Őszinte mindig kérdez.

Uriah ekkor dönt úgy, hogy megszólal.

- Nos, kihívtam Zeke-t és Négyest, hogy indítsanak el tűzijátékot az ebédlőben, ők pedig megtették.

Amar rám néz.

- Azok ti voltatok?

Csak bólintok, és nevetni kezdek az emléken. Minden Bátornak született nevet, Uriah pedig elmagyarázza mindenkinek, hogy mi történt. Mindenki nevet és annyira beszélget, hogy nem is vesszük észre, hogy Shauna kimegy a szobából.

Csak azt vesszük észre, hogy Shauna visszajön a szobába egy lepedőbe csavarva, és az apja ott áll mellette.

- Nincs több meztelen kihívás, vagy mindegyikőtöket eltiltom a játéktól – mondja. Újra nevetni kezdünk. Végülis Shauna teljesítette a kihívást anélkül, hogy láttuk volna meztelenül.

Amint a nevetés elül, Shauna rám néz.

- Négyes, kihívlak, hogy csókold meg Trist – mondja. Mindenki felém fordul, és bámulnak. Nem látom, csak érzem. Csak Trist látom. Felvonom a szemöldököm, ő pedig azt hiszem, picit bólint.

Felállok, és odamegyek, ahol Tris ül. Megállok előtte, és kinyújtom a kezem, hogy talpra állítsam. Csak néhány centire állunk egymástól, de érzem a hőt, ami a testünkből árad. Úgy érzem, lángba borulok. Lehajolok, átölelem a derekát, és a fülébe súgom: - Bárcsak kettesben lennénk. – Érzem, hogy borzongás fut végig a testén a suttogásomtól.

Tényleg azt kívánom, hogy kettesben legyünk. Mindig meg akartam csókolni, és most itt a lehetőség. Nem így képzeltem. Hátat fordítok a körnek, így próbálom eltakarni magunkat a körülöttünk levő emberek pillantása elől. Úgy tervezem, csak súrolni fogom az ajkát. Semmi több, bármi mélyebbet kettesben akarok. Azt sem tudom, hogy ő akarja-e, nem hiszem, hogy akarni fog, ha végül megtudja az igazságot, hogy ki vagyok. De a legegyszerűbb tervek sem mindig úgy történnek, ahogy akarod. Különösen, ha csókról van szó.

Lehajolok, és megérintem az ajkát. Ennyinél meg akarok állni, de attól, hogy ilyen közel érzem őt magamhoz, elszáll az agyam, és nem tudok gondolkodni. Szóval ahelyett, hogy elhúzódnék, az övére tapasztom az ajkam. Először úgy érzem, vonakodik, és azon tűnődöm, hogy rosszul csinálom-e, de aztán érzem, hogy lassan a nyakam köré fonja a karját, és közelebb húz magához. Az ajkai annyira puhák az enyémen, mintha mindig oda tartoztak volna. Nem akarom, hogy véget érjen ez a pillanat.

Érzem, hogy megérintik a vállam, így abba kell hagynom a csókot. Felnézek, és látom, hogy Zeke áll mellettem.

- Sajnálom, de nekünk itt játszani kell – mondja. Úgy nézek rá, mint a felavatottakra, azzal a pillantással, ami azt mondja, hogy fuss gyorsan, mert ha elkaplak, megöllek. Trisre nézek, aki mélyen elvörösödött, magamhoz ölelem, majd elengedem.

Visszamegyek a helyemre a körben, és leülök.

- A fenébe, csajszi, ez volt ám az első csók! – mondja Christina. Tudom, hogy most nekem van olyan vörös színem, mint az előbb Trisnek.

- Ez volt az első csókod? – kérdezi Uriah.

- Mondjuk – mondja Tris.

- Hogyhogy mondjuk? – kérdezi Marlene.

Most Tris vörösödik el még jobban.

- Nos, az számít, ha hat évesen megcsókolt egy fiú? – kérdezi. Rólam beszél, én voltam az a fiú, aki megcsókolta. És ő szeretett.

- Attól függ, visszacsókoltad-e? – kérdezi Christina.

- Lefogadom, hogy pofon vágtad, és elrohantál – mondom. Mert pontosan ezt tette.

Rám néz, nemcsak néz, hanem mereven bámul. És a tekintete azt mondja, hogy tudni akarja, honnan a pokolból tudom, mi történt.

- Nem akarok többet beszélni róla – mondja elpirulva.

Mielőtt kényelmetlenné válna a helyzet, megszólalok. – Én jövök. – Remélem, hogy ezzel elterelem róla a figyelmet. – Marlene, kihívlak, hogy mondd el, kibe vagy szerelmes – mondom. Shaunára nézek, aki rám kacsint.

- Uriah-ba – suttogja, de elég hangosan ahhoz, hogy halljuk. Uriah feláll a helyéről, odamegy, és leül Marlene mellé, aztán ad egy puszit az arcára. „Köszönöm” – gondolom magamban. Tényleg tartozok neki, amiért kihívott, hogy csókoljam meg Trist. Vigyorogva nézek vissza Shaunára. Ő csak megrázza a fejét.

- Én jövök – mondja Marlene. – Peter! – Mindannyian Peterre nézünk, aki láthatóan kényelmetlen helyzetben van. Mindenki tudja, hogy Lynn Marlene legjobb barátja. Ha nem tudtam volna, hogy Marlene az egyik legkedvesebb ember a világon, azt mondanám, hogy Peteré a világ fájdalma. De amit mond, az nagyon jó. – Peter, kihívlak, hogy csókold meg az első embert, akit meglátsz a Kútban.

Nem túl rossz, lehetne ennél rosszabb is. Amíg fel nem állunk, és le nem megyünk a Kútba. Az első ember, akit meglátunk, Eric. Úgy tűnik, épp most botorkál ki a Bátor Bárból, és totál részeg. Látom, hogy Peter nyel egyet, ahogy elindul Eric felé. Ez baromi vicces lesz; a csoportváltók nem tudják, micsoda pszichopata rohadék Eric. Talán láthatjuk, ahogy Peter még egyszer lecsapják ma este. Összességében, azt hiszem, ez az éjszaka nagyon jól halad.

Peter odamegy Erichez, és azt mondja: - Nagyon sajnálom, de Merszet játszunk. – Azzal szájon csókolja Ericet. Ahogy elindul, Eric megragadja a pólóját, és arcon vágja. Épp egy második ütésre készül, amikor megfogom a karját, és megszólalok.

- Hagyd Eric, csak hülyéskedik.

Elengedi Petert, aki gyorsan visszamegy a csoport védelmébe.

- Kapd be, Négyes – mondja Eric, és próbál megütni. Hárítom, és kirúgom alóla a lábait.

- Ahogy mondtam, Eric, hagyd. Tudhatnád, hogy jobb, ha nem próbálsz megütni.

- Gyűlöllek, Négyes – kiabálja Eric. De csak legyintek rá, és elsétálok. Nem kell több dráma Erictől. Soha nem bocsátotta meg, hogy legyőztem a beavatáskor, és engem hibáztat, hogy a kerítésnél kell dolgoznia. Minden lehetőséget megragad, hogy támadjon. Nem hagyom, hogy a ma estét tönkretegye a gyerekes bosszúja.

Peter körbenéz a szobában, és a tekintete megállapodik Trisen. Látom az ördögi csillogást a szemében. Ó, Istenem, mit akar vele tenni?

- Tris – mondja. – Kihívlak, hogy hagyd, hogy Négyes négy késsel körbedobjon, miután megivott négy felest.

Ez egy jó kihívás. Meg tudom csinálni, semmi gond. Trisre nézek, ő pedig bólint.

- Oké – mondja.

Felkelünk, és a céltáblákhoz megyünk, én pedig felveszem a késeket a szekrényről. Zeke odajön hozzám, és megszólal. – Meg kell vágnod.

- Mi? Elment az eszed? – mondom. Zeke teljesen megőrült? Remélem. Mi másért akarna rávenni ilyesmire?

- Figyelj! Nem tudhatják meg. Nem tudhatják, hogy tetszik neked, és a csók után mindenki számára nyilvánvaló, hogy hogyan érzel. Meg kell tenned. Okosnak kell lenned. Nem bízhatsz Peterben; okkal teszi ezt. Haver, okosnak kell lenned – mondja Zeke. Lehet, hogy néha tökfilkónak látszik, de néha nagyon figyelmes tud lenni.

Tudom, hogy igaza van, de nem hiszem, hogy meg tudom tenni. A gondolattól is rosszul leszek. Zeke kitölt négy felest és nekem adja. – Hajtsd fel, könnyebb lesz.

- Nem hiszem, hogy meg tudom tenni – suttogom.

- Muszáj. Csak gyorsan ess túl rajta. Meg fogja érteni – mondja.

Itt állok, késekkel a kezemben, és rosszul érzem magam. És nem az alkoholtól, remélem. Hogy tehetem ezt? Tudom, hogy Zeke-nek igaza van. De nem jó érzés. Éppen az ellen akarok tenni, amiben hiszek. Tudom, hogy jó oka van, és meg fog ölni, hogy meg kell tennem. Inkább vágnám le a saját karomat.


4 megjegyzés:

  1. Már annyira vártam, hogy mikor lesz Mersz kihívás! Amit Négyesnek adtak feladatot azon vigyorogtam. Vajon Tris már kapizsgálja, hogy valójában Négyes Tobias? Annyira várom a kövi részt. Amikor Oeternek megkellet csókolnia Ericet azon szakadtam a röhögéstől. Köszönjük Márti a fordítást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az egész fejezeten szakadtam a röhögéstől. Olyan jó feladatokat kapott mindenki. De persze a csók tetszett a legjobban!
      Köszi, hogy írtál!

      Törlés
  2. Egy ideje nem tudtam jönnni. Most több fejezetet olvastam egyszerre, de ez lett a kedvencem :D Nem tudom mire vár Négyes, mikor akarja már elmondani? Minnél tovább húzza annál rosszabb lesz. Bírom ezeket a Mersz kihívásokat! :) A csók volt nekem is a kedvencem :) Köszi Márti a fordítást! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezaz végre megtörtént!!!! Már alig vártam ezt a csokot :) Petert meg még mindig gyülölöm mint a könyvben fe az vicces volt ahogy Lynn elláta a baját :)

    VálaszTörlés