Fanfic fordítás: Az a három szó - 46. fejezet


El is érkeztünk ehhez a pillanathoz. Ismételten véget ért egy nagyszerű történet, és ismételten búcsút kell venni a szerdai frissítésektől.
Egy rövid fejezettel búcsúzzunk tehát az Az a három szótól, és reménykedjünk, hogy lesz még mit olvasnunk.

Köszönjük Mártinak a fordítást. Jó olvasást! Aki eljutott a történet végére, néhány kedves szóval adózzon a legdrágább fordítónk odaadó munkájának. Köszönjük, hogy itt voltatok hétről-hétre!

Az eredeti történetet ITT találjátok!




46. fejezet



NÉGYES


Három hónap telt el az óta a nap óta. Jeanine-t elfogták, és kivégezték az elkövetett bűncselekményekért. Nyolcvan Művelt tag volt, akit érintettnek találtak Jeanine kísérleteiben. Vagy inkább úgy mondanám, hogy akik kísérleteztek másokon, vagy fejlesztették a szérumokat.

Öt Művelt csoportváltót találtunk a Bátraknál, akik szintén segítették Jeanine-t. A legnagyobb meglepetés azonban az Önfeláldozóknál volt. Majdnem a tanács fele támogatta Marcus terveit, hogy segíti Jeanine-t. A csoportnélküliek között is sokan voltak, akik támogatták.

Az Őszinték és a Barátságosak voltak csak, akik nem voltak érintettek az ügyben. Tényleg sötét napja volt ez a városnak.

Ez hozott néhány változást. Andrew Prior lett az Önfeláldozók vezetője. Első tetteként hozott egy rendeletet, hogy halálbüntetés jár az Elfajzottak megkülönböztetéséért, üldözéséért, tanulmányozásáért vagy meggyilkolásáért. Az emberek nem mondják ki, hogy Elfajzottak. Sokan még mindig félnek. A Művelteknek nyilvánosságra kell hozniuk, min dolgoznak, ha az embereket érinti. Egy speciális bizottság jött létre, amely figyelemmel kíséri a tevékenységüket. Cara felügyeli a programot. Zeke végre rávette, hogy csináltasson tetoválást. Természetesen a Műveltek szimbólumát választotta. Amin mindenki meglepődött, hogy a csuklójára kérte, ahol bárki láthatja. Talán van benne egy kis Bátor vér.

Calebet az Önfeláldozók temették el. Tris és én is részt vettünk. Andrew és Natalie nagyon megértőek voltak Trisszel. És neki pontosan erre volt szüksége. Nagyon nehéz volt neki, azt mondta, nem bánta meg, hogy lelőtte, de elismerte, hogy még mindig a bátyja és valahol szerette. Megértem. A szülei nem hibáztatják; megértik, hogy Caleb döntött így, hogy erre az útra lép. Szerintem sokat segít, hogy Tris több időt tölt a szüleivel. Azt hiszem, mindannyiunknak segít.

Uriah és Christina maradandó sérülés nélkül felépült a lőtt sebből. Uriah a sebesülés után két nappal lecsúszott a kötélpályán. Nagyon jó, hogy ilyen gyorsan gyógyulnak. Jobban jártak, mint mások. Négy Bátor katonát vesztettünk, a Műveltek pedig húszat, mire Jeanine-t letartóztattuk. Ostobán elvesztegetett életek. De rengeteg életet megmentettünk. Beleőrülsz, ha túl sokat gondolkodsz rajta. Szóval most tanulnunk kell ebből, és tenni róla, hogy ne történhessen meg soha többé.

Apa ma végre kijön a kórházból. Az elmúlt három hónapban a Művelteknél dekkolt. Az első hónapban a sérülései miatt nem akarták mozgatni. Haza akart jönni a Bátrakhoz, de úgy döntöttek, hogy maradjon, mert korszerűbb rehabilitációs lehetőségeik vannak. Ha máshol a városban lőtték volna le, már halott lenne. Csak amiatt van még életben, mert Tris vele volt, és képes volt lelassítani a vérzést, és mert a Művelteknél vannak a legjobb orvosok a városban. Még mindig elképeszt, hogy Tris mennyire ura volt a helyzetnek. Én erre nem lettem volna képes, hogy így félretegyem a saját fájdalmamat és szenvedésemet, és csak Apára koncentráljak. Tris még mindig úgy gondolja, hogy nem elég önzetlen, de ez nem igaz. Ő a legönzetlenebb ember, akit valaha ismertem.

Tris az én támaszom. Az első néhány hét elég bizonytalan volt Apával, és Tris ott volt, és nem csak nekem, de az egész családomnak. Azon felül, hogy meg kellett birkóznia a bűntudatával és a gyászával, végig itt volt nekünk. Charlie nagyon szereti, ha Tris a közelében van, és rettentően izgatott lett, amikor megtudta, hogy lesz egy húga. Három fiútestvér valószínűleg elég Charlie-nak. Soha nem volt lányos lány, szerintem ezért jön olyan jól ki Trisszel. De egy másik lány a családban nagyon izgalmas dolog neki is és Anyának is.

Nate jól beilleszkedett. Szereti a Bátrakat, és már sok barátja van. Sok mindent látok benne magamból. Ahogy én, ő is jól elboldogul a családban. Jed, hát ő csak Jed. Totál Bátor. Tökéletesen szerethető. Annyira laza. Határozottan a legjobb Apából és Anyából.

Zeke végre megkérte Shaunát, hogy költözzön hozzá. Azt hittem, már soha nem történik meg. Uriah először ideges volt. Amíg Shauna meg nem mondta neki, hogy megkapja a lakását. Most Uriah tartja a bulikat, és imádja. Marlene úgy döntött, hogy Anyának dolgozik. Részidőben az óvodában dolgozik, a többi időben pedig a szüleimnél, mint dadus. Hála Istennek. Christina és Will szakítottak a múlt héten. Bár ez a negyedik alkalom az elmúlt három hónapban, hogy szakítottak, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy néhány héten belül újra együtt lesznek. Ha nem, akkor Trisnek kell felvidítania Christinát, ami pedig sok vásárlást jelent. Szóval remélem, hogy hamarosan kibékülnek.

Charlie, Nate és Jed sok időt töltött velem és Trisszel. Ha nem lett volna Marlene, szerintem soha nem szabadulunk meg tőlük. Emiatt döntöttünk úgy Trisszel, hogy egyhamar nem szeretnénk gyereket. Majd valamikor igen, de egyelőre szeretnénk élvezni, hogy tinédzserek vagyunk. Fontos munkánk van, úgyhogy csak szeretnénk hazamenni, és élvezni egymás és a barátaink társaságát. Addig néha kölcsönvesszük a testvéreimet, ha kell.

Úgy érzem, mindannyian jó helyen vagyunk pillanatnyilag. Tudom, hogy én igen. Tris mellettem van, és nagyszerű családom és barátaim vannak. Nem rágódok azon, hogy mi történt Marcusszal és Evelynnel. Gyűlölöm, hogy mivé váltak, de nem lenne ilyen az életem, ha ők nincsenek. Szóval valamilyen módon köszönettel tartozom nekik. Az a legjobb, hogy Trisszel mindent meg tudok beszélni. Ahogy ő is velem. Életem legszerencsésebb napja volt, amikor beleugrott a hálóba, és az életembe.


VÉGE


12 megjegyzés:

  1. Nem hiszem el hogy vége!!😭

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nyúlfarknyi ez a fejezet. Én olvastam hétről hétre feldobtátok a szerdáimat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a vége elég rövidre sikeredett. Én is szívesen olvastam volna még.
      Örülök, hogy tetszett!!!!!

      Törlés
  3. Neee. Olyan rossz, hogy egyszer mindennek vége. Köszönjük Márti ezt a rengeteg munkát amit ezzel és a többi ficivel töltöttél, remélem még hozol nekünk ilyen fantasztikus ficiket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a legjobb dolgok is véget érnek egyszer!
      Elárulok egy titkot. Biával már dolgozunk a következő ficin... (de ezt csak halkan súgom meg!)
      Köszi, hogy kitartottál, és mindig írtál nekem, buzdítottál. Nagyon sokat jelentett a véleményed.
      Remélem, megtartod jó szokásodat! xD
      Puszi

      Törlés
  4. Köszönjük szépen csajok ezt a fantasztikus munkát!!! Én is itt voltam hétről hétre. Nagyszerű volt ez a fici is!

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a forditasokat!! *.* Ez lett az egyik kedvencem!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszett!!! Nekem is ez az egyik kedvencem!

      Törlés
  6. Szia Márti! Köszönjük szépen a fordítást, nagyon megszerettem ezt a történetet. Sok munkád van benne, de biztos évezted Te is. Jó pihenést a nyárra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a sztori, ez volt az egyik kedvencem.
      Igazad van, sok meló, de Bia sokat segített, és imádtam csinálni.
      Köszi, a meló mellett igyekszem pihenni, és persze nem bírom abbahagyni a fordítást sem. Remélem, tetszeni fog az új fici is.
      Köszönöm, hogy írtál!

      Törlés