A lázadó - A film


A történetről:
"A lázadóban Tris számára emelkedik a tét, ahogy szövetségeseket és válaszokat keres a disztópikus, jövőbeli romos Chicagóban. Tris és Négyes menekülni kényszerül, mivel Jeanine, a hataloméhes Műveltek vezetője vadászik rájuk. Versenyt futnak az idővel, rá kell jöjjenek, hogy mit akart Tris családja megvédeni, amiért az életüket áldozták, és miért tesz meg a Műveltek vezetői mindent, hogy megakadályozzák őket. A múltbeli döntései üldözik őt, miközben kétségbeesetten védeni akarja a szeretteit, Trisnek Négyessel az oldalán, egyik lehetetlen kihívással a másik után kell szembe néznie, ahogy felfedik az igazságot a múlt és végül a világuk jövőjét illetően."A film hazai bemutatója: 2015. március 19.


Információk:

- Az első rész remek nyitóhétvégéjén felbuzdulva, a Lionsgate nem sokkal A beavatott premiere után zöld lámpát adott a folytatásnak.
- A filmet Robert Schwentke rendezi, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Időutazó felesége vagy a RED.
- Neil Burger ugyan elköszönt a rendezői széktől, de mint vezető producer tovább dolgozik a szérián.
- A film producerei Lucy Fisher, Pouya Shabazian és Douglas Wick, a forgatókönyvet Brian Duffield és Akiva Goldsman készítették.
- A lázadó forgatása leginkább Atlantában fog zajlani és nem pedig Chicagóban, aminek az oka leginkább a Georgia államtól kapott adókedvezmények.
- A film forgatása 2014. május 27-én kezdődött, Mineral álnéven.
- Octavia Spencer, Oscar-díjas színésznő alakítja a Barátságosak vezetőjét, Johanna Reyest.
- Suki Waterhouse kapta meg Marlene szerepét, valamint a stábhoz csatlakozott még Jonny Weston és Stephanie Leigh Schlund is, egyenlőre ismeretlen szerepben.
- Nem hivatalos információk szerint a forgatás Atlantában június közepéig fog tartani, azután pár napot Chicagóban forgatnak, a többi jelenetet valószínűleg stúdióban fogják filmre venni.
- Naomi Watts, mint Evelyn Johnson és Daniel Dae Kim, mint Jack Kang fog megjelenni a vásznon.
- Újabb színészek kerültek a csapatba: Rosa Salazar, mint Lynn és Keiynan Lonsdale, mint Uriah, valamint Emjay Anthony, mint Hector.
- A film zenéjét Joseph Trapanese szerzi.


Érdekességek:

- Shailene egy interjúban beszélt a karakteréről A lázadóban:
" A második kötet Tris számára sokkal sötétebb, mivel meg kell birkóznia a bűntudattal, lelkifurdalással, gyásszal és veszteséggel. Azt hiszem szórakoztató lesz ezt a filmvászonra adaptálni Az első film számomra olyan volt, mintha egy új területre léptem volna be, és rá kellett jönnöm, hogy 'Hogyan tartsam meg, amit szeretek, mint egy színész, az igazat, az emberséget és hogyan adjak természetes érzelmeket egy karakternek, hogy mégis egy erős hősnő legyen?' Szóval az első film kicsit furcsa volt ezért számomra. De hogy jön a második, úgy érzem, már megvannak az eszközeim ahhoz, egy képes legyek egy másik irányból megközelíteni a dolgot. "
- Shailene 2014. május 5-én szőkére festette a haját a szerep kedvéért. Erről ITT olvashattok.
- A forgatás el is kezdődött 2014. május 27-én nem messze Atlantától.
- Rögtön első nap egy csókjelenetet forgattak Tris és Négyes között. HÍR
- Barátságos farmot és üvegházat építenek. HÍR