Kimaradt részek

Amik a könyvekből kimaradtak...
Itt olyan jelenetek fordításait találjátok, amik a megjelent regényekbe végül nem kerültek bele, viszont egy-egy különleges kiadásban mégis olvashatjuk őket.


EXTRA JELENET A LÁZADÓBÓL #1:
Négyféle kezdést írtam A lázadóhoz, mire megtaláltam a megfelelőt. Talán ez volt a kedvencem, ami nem sokkal a Bátrak támadásszimulációja után veszi fel a történet fonalát, mikor Tobias és Tris a Barátságosaknál kezdenek nyugtalanok lenni. Végül úgy határoztam, hogy nem szeretnék időt kihagyni A beavatott vége és A lázadó eleje között; úgy akartam, hogy a történet folytatódjon, ahogy a fejemben volt, így aztán azzal kezdtem a könyvet, hogy a hőseink leugranak a vonatról (egy inkább elfogadható kezdet a számukra, szerintem). De mégis van valami ebben a csendes bevezetésben, amit még mindig szeretek, mert olyan mint a Barátságosak: békés, mégis ott az az érzés, hogy ez csak a vihar előtti csend, és a rossz dolgok már úton vannak.

- Veronica Roth -

EXTRA JELENET A HŰSÉGESBŐL:
"Ez a jelenet épp azelőtt van, hogy Tris, Tobias és a többiek elhagynák a várost, felfedezvén a kinti világot. Ebben a kis történetben Tori összegyűjt egy csoportot a Bátrakból, akik azért, hogy emlékezzenek a régi csoportjukra, magukra tetováltatják a félelmeik eredeti számát, így dacolva az új csoportnélküli uralommal. Végül kivágtam a történetből, így oldva meg pár ütemezési problémát, de eredetileg azért írtam meg, mivel sok bemutat, erős és érzelmes, mindezt egy rövid részben, és ez a Bátrak utolsó "hurrája", egyfajta alátámasztása ez a sorozatnak. Lehet, hogy ráismertek részletekre - sok információ, ami ebben az átvezetésben megtalálható, elszórva megjelenik A hűségesben."

- Veronica Roth -