Fanfic ajánló

Egy kosárra való, és folyamatosan frissülő fanfiction gyűjtemény az angolul tudó rajongóknak! Figyeljetek a SPOILER jelzésekre!

__________________________________________________
Korhatár: 16                       Fejezetek: 41+            NEM BEFEJEZETT
Alternatív univerzum, vagyis nem a disztopikus jövőben játszódik! Igazából már 18-asra lett állítva a korhatár fanfiction.net-en, de eddig semmi olyan nem történt, csak említés szintjén voltak durva dolgok oké, jelentem már volt benne tizennyolcas rész...
Az alapfelállás nagyon érdekes. Tobias az apja cégénél dolgozik, küszködve annak lehetetlen elvárásaival, rettegve a haragjától. Mégis mindene megvan, ami csak pénzben mérhető. Luxus lakás, autó, stb. Mégsem találja a helyét, és elég magányosan tengeti a mindennapjait. A sötétszürke hétköznapok azonban abban a pillanatban megváltoznak, mikor odaadja a kabátját egy szőke, hajléktalan lánynak.
Véleményem szerint ez az eddigi legjobban megírt történet, amit olvastam. Az eleje kissé vontatott, és a sok üzleti élettel kapcsolatos leírás kissé soknak tűnik, de ahogy beindulnak az események, egyre lebilincselőbb lesz a történet. Úgy az elmúlt húsz fejezet annyira pörgős volt, hogy sajnáltam, amiért vége volt a fejezetnek, és várhattam 3-4 napot, a következő részre.
Elég hosszú a történet, több, mint 100 ezer szó, de megéri adni neki egy esélyt, hamarosan úgyis vége lesz :( Ez egy komor, mégis aranyos, és egyben elgondolkodtató történet. Szóval ha csak ha egy angol nyelvű sztorit olvasnál el, az legyen ez!Korhatár: 14                    Fejezetek: 18                      NEM BEFEJEZETT 
Alternatív univerzum! Tris menekül, maga mögött hagyja a korábbi életét, és Chicagóba megy, hátha ott nem keresi majd, aki elől elmenekült. Sikerül lakást találnia két másik lány lakótársaként. Viszont mikor találkozik a lányok barátaival, az egyikükkel nagyon közel kerülnek egymáshoz. De vajon sikerül leküzdeni a démonait, és nem csak a fiú barátja tud lenni?
Egyenlőre még nem befejezett a sztori, és ritkán van frissítés, de azért az író olykor meglep minket egy-egy fejezettel, szóval érdemes figyelemmel kísérni.


Korhatár: 16                   Fejezetek: 49                     NEM BEFEJEZETT 
Azt mindenki tudja, hogy Tris a Bátrak mellett dönött. De mi van akkor, ha Négyes már jó ideje jár egy lánnyal? Tris és Négyes között így is alakul valami, viszont ott van a srác barátnője, aki nem nézi jó szemmel, hogy egy kis Szerencsétlen felavatott a pasija körül legyeskedjen.
Na ez is egy roppant érdekes fici, hiszen nincs garantálva rögvest a FourTris tartalom, mégis mindenki drukkol, hogy a Sky tűnjön el a képből. Szerintem aki belekezd, annak ez a sztori is tetszeni fog. Korhatár: 16                    Fejezetek: 31                          BEFEJEZETT  
Alternatív univerzum! Tris meglátogatja Calebet a börtönben, mikor összeakad a pillantása egy kék szemű férfival, akit később ki sem tud verni a fejéből. De Négyes is épp így van vele. Ahogy kezdik jobban megismerni egymást, Tris számára világossá válik, hogy Négyes igazságtalanul került börtönbe, ezért minden követ megmozgat, hogy kijuttassa a fiút onnan, akibe lassan kezd teljesen belezúgni.
Elég hosszú a sztori, hosszúak a fejezetek, de nagyon izgi, főleg annak, aki szereti a krimit. Nem igazán karakterhű, de attól még jól kidolgozott, olykor még perverz is.Korhatár: 18++                  Fejezetek: 44+                NEM BEFEJEZETT 
Erős idegzetűeknek, és legalább 28 éven felülieknek! Alternatív univerzum! Tris Christinával él együtt, miközben tele van problémákkal. Nem tudja, hogy megbízhat-e valakiben annyira legjobb barátján kívül, hogy megossza vele a legsötétebb titkait, amiket legszívesebben örökre elfelejtene. Aztán megismerkedik Négyessel, a túlságosan dögös építésszel, és minden a feje tetejére áll. Bonyodalmak bonyodalmak hátán, hiszen semmi nem megy könnyen, különösen a kapcsolatuk.
Ha eddig mondtam történetre, hogy hosszú, akkor azt szorozzátok meg hússzal, akkor talán megkapjátok ezt. Mikor 1-2 óráig tart egy fejezetet elolvasni, mert 18 ezer szó... Eddig 1200 oldal... és még hol a vége. Valamint amire mindenképpen felhívnám a vállalkozó kedvűek figyelmét: nem véletlenül írtam, hogy 28 éven felülieknek. Nem csak káromkodnak, de olyan sok és részletes szexjelenetet tartalmaz, hogy már-már megbotránkoztató. Pedig a sztori rettenetesen jó, szóval aki ezeket elviseli, az garantáltan jól fog szórakozni, még ha lassan kész szappanopera az egész, a hosszával együtt.Korhatár: 16                       Fejezetek: 36+           NEM BEFEJEZETT
El tudnátok képzelni Trist úgy, hogy a Bátrakhoz született? Szerintem igen! Csakhogy még kisgyerek korában elveszítette a családját. Azonban a szülei barátja, Hana a szárnyai alá veszi. Tris úgy nő fel, mint Zeke és Uriah kishúga. Aki a legrettenthetetlenebb Bátor a csoportban. Négyes itt is Zeke legjobb barátja, emellett a saját beavatása után nem sokkal edzeni kezdi Trist. Négyes, aki alapból szerencsétlenül viszonyul a lányokhoz, nem tudja, mit is kezdjen azzal a ténnyel, hogy aki tetszik neki, az a legjobb barátja kishúga.
Vicces és aranyos sztori, elvétve egy-két drámával. Olvassátok, szeressétek!
Korhatár: 16                       Fejezetek: 41+           NEM BEFEJEZETT
A történet nagyon hasonló A beavatotthoz, szóval az első kötet cselekményét követi. Azzal a különbséggel, hogy Tris és Tobias már az Önfeláldozóknál ismerték egymást, és barátok voltak. Vajon így hogyan fog telni a beavatás, és hogyan alakulnak azok a bizonyos érzelmek.
Nagyon szeretem az olyan történeteket, ahol a két főhős korábban barátok voltak, és szerintem az az egyik legjobb ilyen jellegű sztori, szóval olvassátok nyugodtan, mert megéri.Korhatár: 16                       Fejezetek: 28                     BEFEJEZETT
Ebben a történetben nincs háború, de Négyes és Tris soha nem jöttek össze. Még csak barátok sem lettek, így kicsit furcsa, hogy most együtt kell dolgozniuk, együtt kell edzeniük az új felavatottakat.
De aggodalomra semmi ok, lesznek itt jó kis jelenetek, egy-két parti Felelsz vagy Mersz, és sok nevetés, és egyéb nyalánkságok! Igaz a fejezetek rövidek, de igazán aranyos sztori.Korhatár: 16                       Fejezetek: 32                    BEFEJEZETT
Ez egy nem túl lájtos fici. Elég durva, előre szólok!
Tris és Tobias az Önfeláldozóknál barátok voltak, de aztán eltávolodtak egymástól. Hat évvel később vajon megismerik egymást a Bátraknál?
A sztori az első kötet történéseit öleli fel kisebb-nagyobb változtatásokkal. A szereplőknek elég sok mindenen kell keresztülmenniük, de azért van ebben a történetben is pár aranyos pillanat. De inkább a dráma van hangsúlyban.
SPOILERESEK!Korhatár: 16                    Fejezetek: 40                        BEFEJEZETT
Spoileres A hűségesre! Mi lenne, ha az egész trilógia igazából meg sem történt volna, csupán egy álom lenne? Egy rémálom, amit Tobias lát az alkalmassági vizsgája utáni éjszaka. Csakhogy olykor előfordul, hogy a szérum hatásaként beleláthat valaki a jövőbe. Ez vajon a jövő volt? Úgy néz ki, Tobias pedig mindent megtesz, hogy ne váljon valóra az a sok szörnyűség, amit látott.
Ez az aktuális kedvencem, nagyon izgalmas, érzelmes és egyedi. Garantáltan tetszeni fog mindenkinek. És ami a legjobb, hogy már befejezett, bár esélyes, hogy még lesz folytatása.
Oh, és örök hálám annak, aki esetleg vállalkozna egy fordításra... ;)Korhatár: 16                    Fejezetek: 24+                   NEM BEFEJEZETT 
Spoileres A hűségesre! Mikor Tris eszméletlenül fekszik a Hivatalban, Tobias felszívódik. Senki nem tudja, hova ment, csak egy búcsú levelet hagyott Trisnek. Vajon mi késztette őt arra, hogy elmenjen? És ez milyen hatással van Trisre? És mi történik, mikor 10 hónappal később Tobias visszatér a Bátrakhoz?
Ez is egy nagyon jó sztori, igaz még javában íródik. Viszont néha elég sötét gondolatok vannak benne, így felvidításra nem alkalmas.Korhatár: 18                    Fejezetek: 26+                     NEM BEFEJEZETT 
Spoileres A hűségesre, de olvasható annak ismerete nélkül is. Négyes a Hivatalban él már évek óta, mikor felfigyel egy tizenhat éves, Önfeláldozó lány alkalmassági vizsgájára. Tudja, hogy a lány Elfajzott, így veszélyben lehet. Kimentik Beatrice-t a városból, és a Hivatalba viszik, ahol sok mindent kell megtudnia a világról, és megtalálni a helyét, amiben Négyes lesz a segítségére.
Ezt a sztorit ugyanaz írta, mint a Wathever It Takes-t, amit már korábban javasoltam. Nagyon érdekes az alap sztori, heti kétszer van frissítés, viszont kissé tizennyolcas, azt vegyétek figyelembe.Korhatár: 18                       Fejezetek: 32           BEFEJEZETT
SPOILER A LÁZADÓRA! Van benne pár 18-as jelenet!
Mi minden történt volna máshogy, ha Beatrice akkor mégis úgy dönt, hogy az Önfeláldozóknál marad. De tudja jól, hogy ez nem az a hely, ahol igazán önmaga lehet. De aztán minden megváltozik, amikor találkozik egy csoportnélküli fiúval, aki a Bátrak ruháit viseli.
Ez is egy érdekes történet, hiszen mindkét főszereplőt egy, az eredeti történettel ellentétes környezetben ismerhetjük meg. Négyes, aki inkább csoportnélküli lesz, minthogy a csoportjában maradjon, és Beatrice, aki később az apja mellett vezető pozícióba kerül, miközben titokban megszegi a csoportok alapvető szabályait.Korhatár: 18                       Fejezetek: 17+            NEM BEFEJEZETT
KIZÁRÓLAG ERŐS IDEGZETŰEKNEK! Ez a sztori minden, csak nem kedves és bájos. Tele van erőszakkal, és hasonló dolgokkal. Szóval vegyétek komolyan a 18-as karikát.
Egyik ismerősöm írja ezt, egy német lány, aki nagyon kedves és aranyos, szóval nem értem, hova szorult belé ennyi szadizmus, de valahogy mégis így van. Én is szadista vagyok, de még nekem is durva ez a történet.
Miután Andrew és Evelyn az életüket vesztették, Natalie és Marcus összeházasodtak, és még egy közös gyerekük is született. Azonban Marcus semmit sem változott az évek alatt. Épp olyan szörnyeteg, mint volt, sőt, még rosszabb is annál. Tobiasnak, Trisnek és Elizabeth-nek sok dolgon kell keresztül menniük, hogy megtalálják a boldogságot, és mindenek előtt, hinniük kell egymásban.
Azt nem tudom, hogy ebből lesz-e romantikus történet a végén, hiszen itt Tris és Tobias olyanok, mint a testvérek. Ezen Jessi is erősen gondolkodik még...
Szóval ha kellően szadista vagy, és nem zavar, hogy olyan dolgok történnek a kedvenc szereplőiddel, amit a legnagyobb ellenségeidnek sem kívánnál, akkor ez a történet való neked!Korhatár: 18                       Fejezetek: 44+           NEM BEFEJEZETT
SPOILER A HŰSÉGESRE! Van benne pár 18-as jelenet! (És ne nézzetek ennyire perverznek...)
Tris zavarodottan tér magához. Már nem a Hivatalban van, hanem ismét a Bátraknál. És épp Négyessel az új felavatottakat képezik ki. Csakhogy senki sem emlékszik arra, mi is történt a városban. Tris Peterrel jár, Christina és Tobias együtt vannak... Mi a fene? És akik meghaltak a harcok során szép lassan visszatérnek a halálból. Trisnek ki kell derítenie, mi folyik a háttérben. De vajon talál maga mellé segítséget? Lesz valaki, aki emlékszik rá?
Ez egy érdekes alternatív befejezés, megéri elolvasni!


Stay with me

Korhatár: 12                       Fejezetek: 1                      BEFEJEZETT
SPOILER A LÁZADÓRA! Egy kis szösszenet Négyes szemszögéből, mikor Tris elmegy a Műveltekhez. Erről nagyon mást nem írok, olvassátok el!Korhatár: 18                       Fejezetek: 28+            NEM BEFEJEZETT
SPOILER A LÁZADÓRA és később esélyes, hogy a Hűségesre is! És ami nagyon fontos, hogy nem véletlen 18-as karikás, elég sok benne az erotikus jelenet, jól kidolgozva.
Határozottan ez az egyik nagy kedvencem most, mert baromi vicces! A történet az első kötet végén kezdődik, és ami nagy változtatás az egészhez képest, hogy itt Tris szülei nem haltak meg, és együtt mennek a Barátságosakhoz. Persze ezzel azért kapunk egy adag bonyodalmat, hiszen melyik apuka nézné jó szemmel, ha egyszer kislánya hirtelen pasizni kezdene. Na ugye, hogy nem sok ilyen van! Főleg, ha kiderülnek szaftosabb részek is... De nem csak vetkőzős sakkból áll az élet, itt is épp elég negatív hangulat, és esemény zajlik, csak kicsit meg van fűszerezve egy nagy adag romantikával.


Resurrection


Korhatár: 16                       Fejezetek: 25                    BEFEJEZETT
SPOILER A HŰSÉGESRE! Hat év telt a Hivatalban történt tragédia óta. Tobias igyekszik túljutni a történteken, de nehezen boldogul. Cara a segítségére van, de ő sem pótolhatja Trist. Aztán Christina és Matthew előállnak egy vegyülettel, amivel vissza lehet hozni az életbe a holtakat. Vajon hogyan reagál Tobias, mikor megtudja, hogy mit terveztek a barátai a háta mögött? Hogy visszakaphatja azt, amit és akit sok éve elveszített?
Többet nem írok erről a sztoriról, mert ezt tényleg olvasni kell! Nagyon izgalmas és fordulatos, tele rosszfiúval, drámával, na meg romantikával. Ez egy igazán jó alternatív befejezés sok szemszögből, szóval olvassátok el! A történetnek folytatása is van, ami még nincs befejezve, de már nagyon sok fejezete van. Ha ezt befejeztétek, az írónál megtaláljátok a folytatást is!