A lázadó: Elemezzük az előzetest!

Már egy ideje tervezek egy ilyen posztot, de még nem volt rá se időm, se kedvem. De most azért mégis összedobok egy ilyet. Jó muri volt végiggondolni minden kis jelenetét. Remélem nektek is tetszeni fog, ami kiókumláltam belőle, és ti is elgondolkodtok rajta. Igyekszem nem túl spoileres lenni, de azért mindenhol nem tudom kikerülni.

A trailert ITT nézhetitek meg újra.

Kicsit hosszú lett, szóval kezdjünk neki!


A trailer ebben zseniális volt: hogyan zavarjuk össze a rajongókat már az első másodpercekben. Amióta kijött az előzetes, mindenki azon agyal, mi a fene ez a doboz. Az én véleményem szerint a rész végén nyilvánosságra hozott videóhoz lesz köze. Legalábbis remélem.






Jeanine is itt van. Ez jó húzás, hogy rögtön az elején bedobják a "főgonoszt", emlékeztetve a nézőket, hogy igenis még nem szabadultunk meg tőle.



Muszáj elismerni, hogy a város még mindig szép és látványos a vásznon. Vagyis az lesz...



Tris a Barátságosaknál. Kicsit fura ez a rózsaszínes narancssárgás felső, de a citromsárgánál még mindig jobb. Mint korábban említettem, nekem semmi bajom a hajával, egyedül a színét választhatták volna meg kicsit jobban, mert nagyon eltér véleményem szerint az első részben látottól.



Jeanine kísérletezése érdekes. Ugye ilyenről nem igazán van szó a könyvben, a doboz sem létezik, így ilyen "ki kell nyitni a dobozt" sincs. De látványos, ahogy emberkénk itt lóg.



"Kissé" túlzás, hogy ilyen romos lett az Önfeláldozók körzete. Mintha földrengés lett volna. Ez is csak a látvány miatt volt szükséges. Na meg szegény Tris arca miatt...


Jeanine nagyon szeretné azokat az Elfajzottakat. Megy is Trisék után. Ponotsabban küldi az áruló Bátrakat. Menők ezek a kocsik...



Eric fel is tűnik, mint az egyik áruló Bátor. Ezt jelzi is a Műveltek jele a fekete ruháján, és a kék szalag.


Az Őszintéknél. Itt láthatjuk a vezetőjüket, Jack Kanget (Daniel Dae Kim). Itt hiányzik róla a fehér szín. Ennyiből még akár Bátor is lehetne, kivéve, hogy elegánsabb az öltözete.


Menekülés a Barátságosaktól. Hát igen, a könyvben picivel többen voltak.



Első kép Uriah-ról (Keiynan Lonsdale) és Marlene-ról (Suki Waterhouse). Persze Tori (Maggie Q) is itt van. Itt még nem nagyon lehet sok mindent elmondani az új szereplőkről, viszont Marlene már itt tetszett.



Tris fegyverrel a kezében, amit el is süt. Ennyit arról, hogy nem képes fegyvert fogni Will miatt. Ez kissé csalódás a számomra, hiszen ez egy fontos lélektani része a könyvnek, viszont el kell ismerni, hogy egy badass karakterhez nem túlságosan illik. Ez van...



Négyes még gyorsan átugrik a vonat előtt... Amennyire látványos ez a jelenet, annyira nevetséges is. Hogy ennek mi értelme volt az eye-candy-n kívül, mert szerintem semmi. Egyébként is ekkorát ugrani, nem túl valószínű, hogy összejön. Főleg, hogy ez a vonatocska biztos nem vánszorgott, mint ahogy azt a MÁV-tól megszoktuk.



Csoportnélküliek... Őszintén, nem is tudom, mire számítottam. Nekem a könyv olvasása után nem volt igazán konkrét elképzelésem róluk. De ilyen menőnek nem gondoltam a dolgot. Sötétnek, mocskosnak és büdösnek néz így ki. (Mondjuk azt itt sem értem, ott a két fickónak miért van fegyvere...) Érdekesre sikeredett.



És itt van az, akire annyit vártam. Evelyn! Jajj... Mikor megláttam... Ahhoz képest, hogy Naomi Watts 46 éves, a vásznon 25-nél nem nagyon néz ki többnek. De biztos nem néz úgy ki, mint Négyes anyja. Hát Theo idősebbnek néz ki nála. Ez így vicces lesz. Mondjuk más kivetnivalóm nincs vele kapcsolatban. Eddig elég szemétládának tűnik.



Ez itt az Őszinték központja előtt van. De mi az a piros hologram cucc... Mondjuk jól néz ki, és mivel a jövőben vagyunk, nem kizárt. Hát legyen...



Két főhősünk után pedig jönnek a többiek. Tetszik, hogy itt van egy csomó fontos szereplő. Christina, Tori, Uriah, Lynn (Rosa Salazar), akit nagyon bírok, amiért ilyen menőre megcsinálták a haját. Aztán ott van még Hector (Emjay Anthony), Lynn öccse, és Marlene is. A statiszták is jók, főleg Lynn és Hector mögött az a lilás hajú csaj. Nagyon Dauntless...



Igen, ezt a képet muszáj elemezni. Szerintem sokunk már csak ezért a képkockáért beül a moziba. Ez a tekintet. Hajjjh... Jobb, ha ezúttal nem ül mellém senki, mert úgy járnak, mint a múltkori kiscsajok.



Na, ez jó kérdés, hol lehet. Szerintem már a Művelteknél, ha figyelembe vesszük a trailer elején látott képeket, hasonló a folyosó képe azokhoz. Négyes arcán a vágás is árulkodó, szóval csata az van.



Max is feltűnik az ellenség oldalán. Azt már korábban tudtuk, hogy Max nem fog meghalni a filmben, így aztán még kevesebb támpontunk van az események behatárolásához.



Pluszban mindenki itt van, én meg egyre jobban össze vagyok zavarodva, mert hogy ilyen nem volt a könyvben... De sebaj, valahonnan össze kell szedni azokat a baráti érzelmeket az új szereplők iránt, ha már az első részből ők kimaradtak.



És Tris megint itt van a pisztollyal... A készítők csak a forgatókönyvet olvasták, a forgatókönyvíró meg a könyv lényegét lehet átaludta. Mindegy, nem panaszkodunk, Tris így továbbra is badass maradt.



Na jó, ez a rész tényleg röhejes. Nagyon tetszett ezek szerint a kötélcsúszdás rész az előző részből, hogy ide okvetlenül betegyenek egy kissé, nagyon kissé hasonlót. Bár ez a fél kézzel kapaszkodás... Tiszta vicc. Én is így támadnám meg az ellenséget...



Oké, Keiynan itt győzött meg, hogy jó Uriah lesz belőle. Valami elképesztő cuki itt. Azért ne shippeljük őket, köszönöm!



Ez picit mátrixosra sikerült. De még mindig a látványon a pont.



Zoe remekül hozta itt Christina érzelmeit. Nagyon látszik rajta a fájdalom és a megbántottság. Ezért valószínű, hogy most tudta meg, mi is történt Willel. (Igen, ha minden igaz, akkor a filmben arról sem fog tudni, hogy meghalt.) Tori is elég szomorú.



Ez a jelenet nagyon megható. Itt azért megmutatják nekünk a készítők, hogy oké, Tris továbbra is tud lövöldözni, de eléggé kivan a sok halál miatt. Véleményem szerint ez az előtt van, hogy elmegy a Műveltekhez, és Tobiasszal beszélnek.



Most jönnek azok a képkockák, amik nem jöttek be a teaser trailerben. Ez még oké, nagyon jó ötletnek tartom, hogy megjelenik Natalie, és hogy Tris mindent megtenne, hogy megmentse. Még mindig kérdés, hogy ez szimuláció vagy álom. A lepusztult városnak itt megint a látvány szempontjából van szerepe. A tűz nagyon tetszik. Hiszen a Bátrak jelképe, mégis a pusztítást szimbolizálja.



Ez az, ami nekem nagyon, de nagyon nem tetszik. Mi ez a repülő ház már? Csak a lufik hiányoznak, és olyan lesz, mint a Fel!. Tris meg mint Pókember vagy Tarzan. Szörnyű. Oké, hogy 3D meg minden, de ez nevetséges. Remélem annyira nagy hangsúlyt nem fog kapni a filmben.



Végre valami ismerős! Ez már biztosan az Őszintéknél van. Eric elég szadista fejet vág itt.



Kíváncsi leszek, itt Tris és Uri mit akarnak csinálni. Mert alapjáraton az Elfajzottakat kéne keressék. Ez meg elég zsákutcának tűnik.



Áh, ez epic! Igen, ismét találkoztak. Bár van egy olyan érzésem, Tris nem fogja előszedni azt a kést. Én pedig sírni fogok...



Kis bunyó után Eric ott van, ahol kell neki. És ahogy megnézzük Négyes kezében a pisztolyt, itt nem fognak sokat teketóriázni azon, mi is legyen a sráccal.



Tris, mint tökéletes alany. Itt minden bizonnyal arra céloznak, hogy három csoportba is beleillik. Legalábbis nagyon remélem.



És Tris itt adja fel magát a Művelteknél. Látni, hogy mögötte a katonák mennyire bekékültek. És nekem nagyon tetszik a panoráma is. Tris ruhája is menő, bár ez a duplagalléros cucc nem a legszerencsésebb, de menő, és kész. Nem akadékoskodunk. Egyéb öltözetbeli hiányosságokra úgyis ki fogok még térni.



Az újabb tarzankodást inkább átugrom. A Barátságosak területe nekem nagyon tetszik. Ez az épület valami hihetetlen szép.



Johannával nagyon nem vagyok megelégedve. Annyira nem így képzeltem el őt. És ha figyelembe vesszük, hogy később számára milyen szerep jut, nem tudom így elképzelni. Oké, Octavia Spencer remek színésznő, de attól még ezt a karaktert nem neki találták ki. És hol a sebhelye?? Marcus meg ebben az ingben, hát röhejes. Percekig ezen nevettem.



Itt Jack Kang fehérben. Remélem legalább a nadrágja fekete lesz...



Tris-Christina ölelés. Itt látják egymást újra, gondolom. Ha belegondolunk, hogy mi fog ez után történni, akkor ez is egy szomorú jelenet.



Ansel még mindig tiszta cuki, de ez nem gátol meg abban, hogy utáljam Calebet. De jól van fésülve.



Ez is a Művelteknél van, Peter, ahogy Tris oldalához szorítja a pisztolyát. Neki is választhattak volna valami jobb ruhát, mert kissé nevetségesen áll ez rajta.



Ezzel a cuccal még mindig nem jutottam dűlőre. Hogy ezek miért vannak, miért kellenek a szimulációhoz. Tuti látványosabb, mint egy szuri, elismerem.



Gonosz Tris. Ebben biztos voltam, hogy ki nem hagyják. Persze közel sem olyan szituációban jelenik meg, mint a könyvben, de erre a részre nagyon kíváncsi leszek. Izgalmasnak ígérkezik.



Marlene... :(



Ezt se emésztettem még meg. Úgy két filmmel előre akarják hozni a vetkőzős sakkot... Már ha tényleg az lesz, bár eddig nagyon úgy tűnik. Nem is tudom itt mivel kezdjek. A tetoválás. Ez ugye kimaradt az első filmből, szóval nem tudom hogy lesz megmagyarázva. Viszont akkor már a Bátrak jelét is odatehették volna a másik oldalra. És amit sokan piercingnek néznek, vannak elméletek hogy az az a kék cucc, amit az áruló Bátrak lövöldöznek az Őszintéknél. Bár ez itt nem kék. Majd meglátjuk. Térjünk vissza a vetkőzésre. Megfigyelhető, hogy a felsőjét Tris maga veszi le, Tobias csak utána segédkezik. A másik, ami elég szembetűnő, hogy Trisen nincs melltartó. Megjegyzem, az egész film alatt nem nagyon lesz rajta, mert már pár still képen és forgatási képen is szembetűnő volt, hogy nincs rajta. De azért látszik, hogy Shai sokat edzett, vannak itt izmok!



Csókból se lesz hiány. Pluszban még azon gondolkodtam, hogy ez történetileg hova kerülhet. Szerintem azelőtt, hogy Tris elmegy a Műveltekhez. Mivel a kép színei és a szereplők ruházata is nagyon hasonló. Majd meglátjuk.



És Négyes nem csak póló nélkül szívdöglesztő. Nem is tudom, mi lenne velünk Theo nélkül...



Ezt a jelenetet se tudom nagyon hova tenni, de látványilag nagyon ott van, kíváncsi leszek rá.



Jeanine fura itt lenyalt hajjal. De még mindig oda vagyok azért, hogy be van kötözve a kezem. Megjegyzem, akkor már Tris vállát is bekötözhették volna, mert mintha meg se lőtték volna... És ez a kíváncsi, szadista kifejezés Jeanine arcán... Aztán a döbbenet, amikor Tris kitépi magát azokból a csövek vagy mikből, hogy még a tabletet is elejti... Fenomenális!



És ez az üvegtörés! Méltó befejezése a trailernek! Ahogy a felirat is nagyon látványosan jön be a végén.


Összességében bármennyire is úgy tűnik, hogy csak gondom van az előzetessel, ez egyáltalán nem így van, csupán kitértem a hibáira. Ennek ellenére nekem nagyon tetszik. Ellentétben a teaser trailerrel, aminél semmi hangulat nem jött át nekem.
Ami ezután a leginkább foglalkoztat, hogy Négyes marad-e Négyes, vagy azért néha lesz belőle Tobias is...


6 megjegyzés:

  1. Kb ugyanez a véleményem nekem is... De most miért!?!?!?! Miért fog Tris olyan nyugisan fegyvert?!?!! Amikor egymás után megnéztem vagy tízszer csak akkor villant be hogy mit keres ott az a fegyver!?!? Nekem a csoportnélküliek is furik. Oké hogy az évek alatt megerősödtek de hát ez nem azt jelenti hogy ilyen jók az életkörülmények. Azt hittem hogy lepukkantabb lesz. Ja és Evelyn. Hááát... olyan mintha Tobias volt csaja lenne xdxd főleg annál a beszélgetős résznél xd mintha megbeszélnék a régi dolgokat vagy mi xd na erről ennyit az szent hogy az nem egy anyuci (Naomi Watts-szal nincs semmi bajom amúgy :) ) Ja meg még a vetkőzős jelenet... hát a bátrak jelképét olyan nagy fáradtság lett volna odafirkantani? És az most piercing vagy lövedék? Ja és amúgy mit keres egyáltalán ott az a jelenet? Oké biztos jó lesz (ne érts félre xd) de hát miért? SPOILER Az pont a végén lenne jó mert akkor olyan drámai hogy már teljesen összemelegedtek erre paff annyi... SPOILER VÉGE nekem kb ennyivel lenne "bajom" ami nem is olyan nagy baj inkább csak nem értem... ja és igen bizonyára a dobozhoz köze lehet a videóhoz. Amúgy ajánlom és remélem hogy lesz olyan jó a Lázadó mint a Beavatott :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem összességében tetszik. Csak pár dolog zavar, de azok nagyon. Egyrészt a doboz. Remélem hogy nem viszik el egy teljesen más irányba a történetet...Aztán a vetkőzés. Aaaa ezt srácok még nem kéne. A harmadik a kötélcsúszda.Nagyon remélem hogy nem csúsztatják le rajta Tobiast mert az valami oltári nagy hiba lenne.

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek veled. Picit félek hogy sok dologban eltérnek a könyvtől, ráadásul lényeges dolgokban. Pl.: hogy Tris nem mer elsütni egy fegyvert, a válla ( mintha meg sem lőtték volna) meg az a doboz?? és az a kötélen átcsúszós dolog? Könyörgöm egy létrán másztak át .....(már ha ez az a jelent lenne :) ) Már alig várom a filmet, akármilyen is lesz, a lényeg hogy Theo benne lesz :D :P

    VálaszTörlés
  4. Igazából az első filmben is lehetett látni Trisnek a hátán az Önfelálzodós tetkót... (csókolózós jelenetnél lehet látni).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon rövid ideig lehet látni, de aki nem figyel, észre se veszi. Pluszban az sincs benne a filmben, hogy megcsináltatja. Szóval így furcsa..

      Törlés
  5. Nekem meg épp az tetszik, hogy eltér a köynvtől. Valljuk be vásznon az jobban mutat hogy kötélen átsiklanak...főleg 3D-ben. A látványnak azért meg kell lennie...és nagyon remélem, az utolsó résszel is nagyon el fognak térni, a könyvtől, ha értitek :)

    VálaszTörlés